OTC (Over-the-Counter) ile Kripto Ticareti Nedir?

otc-over-the-trading-nedir

En basit trading şekli olarak trading (Over-the-Counter); ikinci partilerin finansal araçları merkezileştirmeden, doğrudan bir şekilde düzenlemesine olanak verir.

Örneğin, Genesis Block gibi platformlar nakit Hong Kong doları alabilir ve bunu birimleri ile edebilirler. Geniş ATM ağları içinde hem büyük hem de küçük OTC işlemcileri barındırıyor. Exchange işindeki diğer hizmet verenlerle karşılaştırıldığında, asgari seçenekleri halkın katılımını da sağlamak için 10.000 $ ‘dan başlıyor. Over-the-counter trading, geleneksel exchange’lerden daha az karmaşık ve gezinmek için daha rahattır.

Çevrimiçi platformlar kullanmadan veya order booklar hakkında endişe duymadan, kripto para kazanmak ve banka havalelerine erişim için uygun bir yöntemdir. Genesis Block’undaki traderlar basit ve kolay anlaşılır prosedürlerle kişiselleştirilmiş bir deneyimin tadını çıkarırlar.

Over-the-Counter trading, kurumsal firmalardan perakendecilere kadar her çeşit tradera hizmet vermekte. OTC için kurumsal bir firma yada bireysel bir müşteri olmanız bir fark yaratmıyor. Diğer borsalardan farklı ücretler talep etmeleri ve elverişli şartları ile birçok kişinin ilgisini çekiyor. Ayrıca kişilere ticaret esaslarına göre çeşitli faydalar sağlıyor.

Genesis Block’da, OTC için bir hesap açmanın iki yolu var. Ofislerini ziyaret edebilir veya çevrimiçi kayıt yaptırabilirsiniz. Süreç diğer brokerage platformlarıyla benzerlik gösterir. Müşterilerden pasaport gibi gerekli KYC belgeleri istenir. Hesap onayından sonra kişiselleştirilmiş sohbet grubu etkinleştirilir ve diğer yatırımcılarla konuşabilirsiniz.

Sohbet penceresinden teklif isteyebilirsiniz. Çin’de, OTC alım satımı yoluyla Bitcoin satın almak, diğer platformlara kıyasla çeşitli avantajlı fiyatlar sunuyor. Uygulama, sadeliği ve nakde kolayca ulaşabilmesi nedeniyle giderek küresel bir tercih haline geliyor.

Sonuç olarak

Over-the-Counter’ın işlem seçeneği ortalama bir yatırımcıya hitap ediyor. Çeşitli fırsatlar ve geniş müşteri yelpazesi ile zenginleştirilmiş basit bir platform olarak da tanımlanabilir. Bireysel yatırımcılar ve kurumlar, kişiselleştirilmiş deneyimler ve aracı kurumun personeli ile fiziksel olarak etkileşimde bulunma şansı sağlamak için OTC’ye güvenebilirler. Ayrıca OTC hesabı açmak da oldukça kolaydır. Çevrimiçi exchangelerle karşılaştırıldığında, Over-the-Counter, küçük ve büyük ölçekli yatırımcılara geleneksel ama dijitalleştirilmiş bir deneyim sunuyor.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin