Facebook’un Crypto Para Yasakları

facebook

Facebook, birimlerinin bir kez daha ilan edilmesine izin veren politikasını güncelledi ve 26 Haziran Salı günü yayınlanan bu duyuruda ilk para tekliflerinin (initial coin offerings) (ICOs) tanıtımını yasakladı.

Bugün yapılan duyuruda, şirket “son birkaç ay içinde” kripto-para biriminin reklamlarıyla ilgili “yasaklama” ya da “güvenli olmalarını sağlamak için çalışırken bazı reklamlara izin verme” amacıyla uygulanan yasakların en iyi şekilde incelenmesi için çalışıldığı belirtildi.

“26 Haziran’dan başlayarak, […] reklamların para birimini ve önceden onaylanmış reklamverenlerin ilgili içeriğini tanıtmasına izin vereceğiz. Ancak, ikili seçenekleri ve  ICO’S tanıtan reklamları yasaklamaya devam edeceğiz.”

Daha ayrıntılı açıklamak gerekirse…

Yeni güncellenen politika, Facebook’un uygunluklarını değerlendirmesine izin vermek için bir uygulama göndermek için kripto para biriminde ürün ve hizmetler için reklam yayınlamak isteyen reklamverenler gerektirir. Başvuru sahiplerine “elde ettikleri lisanslar, ister kamu isterlerse menkul kıymetler borsada işlem görüyor olsunlar  işleriyle ilgili diğer kamusal geçmişleri dahil etmeleri” talimatı verilir.

Bu kısıtlamalar göz önüne alındığında, , “reklam vermek isteyen herkesin bunu yapamayacağını” düşünüyor. Şirket geribildirimleri dinleyeceğini ve “gerekiyorsa” zaman içinde politikasını gözden geçireceğini söylüyor. Ayrıca, politikasını geliştirmeye devam ederken, kripto paraların altında yatan teknolojiyi “incelemeye” devam edeceğini de belirtiyor.

Facebook ilk olarak yasağını Ocak 2018’de yürürlüğe koydu ve “yanıltıcı veya aldatıcı tanıtım uygulamalarıyla sıklıkla ilişkilendirilen finansal ürün ve hizmetleri teşvik eden reklamları” önlemek için tasarlandığını söyledi.
O zamanlar, Facebook, ilk politikasının “kasıtlı olarak geniş” olduğunu vurgulayarak, şirketin, kötü olmayan destekleyicileri tespit etmek ve önlemek için önlemler almasına izin vermek için zaman verdi.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin