Sosyal Medya Devi Facebook’tan Libra Coin Açıklaması

facebook-kripto-libra

Sosyal medya devi Facebook uzun süredir beklenen kripto projesi hakkında detaylı bilgileri içeren teknik dökümanını muhtemel yatırımcıları için yayınladı.

Teknik dökümana göre kendi blockchain sitemine sahip olacak olan gerçek varlıklarla desteklenerek gerçek bir para birimi olarak literatürde yerini almaya hazırlanıyor.

Proje için özel tasarlanan ve proje detaylarının yer aldığı calibra.com alan adlı web sitesi anons edildikten kısa süre sonra aşırı yüklenmeden kaynaklı çevrimdışı kaldı.

Geliştirilmesi sırasında bir çok anlaşmaya da imza atılan proje için, eBay, PayPal, Mastercard, Visa ve Coinbase gibi devasa firmalar için sıraya girdi.

Proje geliştirmeleri sonucunda (2020 ortaları) Libra coinlerin markete çıkmasından hemen önce bahsi geçen yatırımcılar ile birlikte toplamda 100 adet yatırımcı firmanın projeye destek vermesi hedefleniyor.

Proje detaylarında yatırımcıların node sistemine entegre olabilmeleri için en az 10 milyon dolarlık yatırım yapmaları isteneceğinden de bahsediliyor. Bir diğer deyişle, calibra üzerinde yer alan libra coinlerin node kurulumu için bahsi geçen firmaların 10 milyon dolarlık yatırım yapmaları istenecek.

Libra coin almak isteyen yatırımcılar başvurusunu yaptığında (node için) yeni coinler üretilecek ve satmaya karar verdiklerinde ise yakılacak düzene sahip olan altyapı için bir çok yatırımcı ve blockchain fenomeni Satoshi Nakamoto’nun ortaya koyduğu vizyona aykırı bir sistem geliştirildiğinden şikayetçi oldu.

Ancak paylaşılan bilgiler doğrultusunda Facebook’un diğer iştirakleri olan Instagram ve Whatsapp gibi uygulamalar içerisinde de kullanabileceği bu libra coinler için bir çok yatırımcı da kapıda bekliyor.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin