BTCTurk Kripto Para Borsası Detaylı Kullanım Rehberi

Kripto para borsaları artan coin projeleri ve ICO’lar ile birlikte ciddi bir artış göstermektedir. Ülkemizde de son dönemlerde yeni açılan kripto para borsaları farklı özellikler ve fonksiyonlar ile rekabete ortak olmaya çalışmaktadır. Kirpto para borsalarını incelediğimiz yazı dizimizin bu bölümünde Türkiye’nin ilk kripto para borsalarından olan borsasını inceleyeceğiz.

Temmuz 2013 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan girişim Türkiye merkezli faaliyet gösteren borsasıdır. Ülkemizde en büyük ve güvenilir borsalardan biri haline gelen BTCTurk üzerinden BTC (Bitcoin), ETH (Ethereum) ve XRP (Ripple) dijital paraların alım/satım işlemleri gerçekleştirilebilir.

Kendine özgü, kolay anlaşılır ve gelişmiş bir arayüze sahip olan BTCTurk kullanıcı sayısı günden güne artmakta ve bu bağlamda destek departmanının daha iyi hizmet sunduğu söylenebilir.

Kayıt Aşaması

BTCTurk borsası kayıt ekranına buradan erişebilirsiniz. Üye olmak için “Ad, Soyad, e-posta ve Şifre” bilgilerini girmeli ve ardından kullanım sözleşmesini kabul etmelisiniz. Kayıt aşamasında sizden oluşturmanızı istenen şifre en az 8 karakterli, bir büyük harf, bir küçük harf ve bir de sayı içermelidir. Captcha kutucuğunu da işaretledikten sonra Hesap Oluştur butonuna tıklayarak hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Ardından e-posta adresi olarak belirtmiş olduğunuz mail adresinize bir onay maili gelecektir. Adresinize gelen mail yardımı ile hesabınızı onaylayıp güvenli bir şekilde girişinizi yapabilirsiniz.

İki Aşamalı (SMS) Doğrulama

İki aşamalı doğrulama için BTCTurk diğer borsalardan farklı olarak SMS doğrulaması uygulamaktadır. Bu doğrulama Google 2FA doğrulaması kadar güvenli olmasa da diğer Türk Borsalarından daha güvenli bir Kullanıcı Girişi Hizmeti sağlamaktadır.

Hesap Onayı

Bir çok borsa hesap onayını alabilmek için kimliğiniz ve elinizde tuttuğunuz bir kağıda yazmanızı istedikleri bir kaç not ile birlikte fotoğrafınızı istemektedir. BTCTurk borsası da aynı prosedürü kullanıcılarına uygulamaktadır. Bu durumdan rahatsız olan kullanıcıların akıllarındaki soruları gidermek için BTCTurk ekibinin hazırladığı bu kaynağı inceleyebilirsiniz.

Onaylanmış Hesabın Avantajları Nelerdir?

Hesabınız onaylanmış olmasa bile banka transferi yöntemini kullanarak TL yatırmak ve çekmek mümkündür. Ancak onaylanmamış hesap ile Papara’yı kullanarak TL çekme veya yatırma, Bitcoin, ve Ripple transferleri yapma mümkün değildir. Papara olmadan da her zaman havale ile BTCTurk hesabınıza para göndermek mümkün değildir.

Borsa Kullanımı

Giriş yaptıktan sonra açılan ekran Gelişmiş Alış-Satış işlemlerinizi yapabilmeniz için oluşturulmuştur. Platformda yer alan BTCTurk kullanıcılarının verdiği alış ve satış emirleri buradan görüntülenebilir.

Sol tarafta yer alan kutucuk sayesinde istediğiniz oranda alış-satış yapabilirsiniz.

Miktar: Satılmak veya alınmak istenen coin adetidir.

Fiyat: Coinin kaç TL’den satılmak veya alınmak istendiğini belirtir.

Alış satış farkı: Yapılan son alış ile son satış arasındaki farktır.

Kolay Alış Satış

Ekranın üst tarafındaki menüden Kolay Alış Satış sekmesine geçildiğinde açılan ekran yardımı ile Gelişmiş Alış Satış fonksiyonu ile miktar hesaplamak yerine market fiyatından alış veriş yapılabilmesi amaçlanmış. Bu pencereyi kullanarak mevcut kurdan BTC, ETH veya XRP alabilir veya satabilirsiniz. Örneğin, BTC almak istediğimizi varsayarsak Bitcoin al kısmına almak istediğimiz BTC adetini TRY cinsinden girmemiz gerekir.

Alım işleminin tersini gerçekleştirmek için ise satmak istenilen BTC tutarını satış sekmesine geçtikten sonra girebilirsiniz.

BTCTurk Cüzdan Adresleri

BTCTurk üzerinde yer alan cüzdan adreslerinize erişmek için üst menüde yer alan Yatırma seçeneğini kullanabilirsiniz.

Örneğin Ethereum yatırmak için Ethereum(ETH) seçeneğini seçtikten sonra açılan pencereden BTCTurk üzerinde yer alan size tahsis edilen Ethereum cüzdan adresinize erişebilirsiniz.

Hesabınızdan başka bir hesaba Ethereum göndermek için ise yine üst menüden Çekme -> Ethereum(ETH) kırılımı ile transfer işlemi için oluşturulmuş pencereye erişebilirsiniz. Bu pencerede yer alan adres kısmına Ethereum göndermek istediğiniz cüzdanın adresini girerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Borsaya TL Yatırma

Banka hesabınızdan BTCTurk hesabınıza para aktarmak istediğinizde yapmanız gerekenler oldukça basittir, ancak dikkatli olmanızda fayda var. Üst menüden Yatırma seçeneğini seçtikten sonra Türk Lirası(TRY) seçeneği ile para yatırma ekranına erişebilirsiniz.

Papara ile para yatırma işlemi hesabın onaylanmış olmasını gerektirir ve yatırma işleminde %1 + KDV komisyon alınır.

Banka Transferini kullanmak için ise paranın yatırılacağı hesabın size ait olması, beyan edilen miktar ile yatırılan tutarın aynı olması, transfer sırasında açıklama kısmına sistem tarafından verilen kodun girilmesi, sadece EFT/Havale yöntemlerinin kullanılması gerekir.

BTCTurk Para Çekme

BTCTurk hesabınızda yer alan parayı çekmek istediğinizde yine üst menü yardımıyla Çekme -> Türk Lirası(TRY) seçeneği yardımı ile açılan pencereden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Papara ile para çekmek için çekilmek istenen tutar ve Papara cüzdan numarası girilmelidir.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin