ProtonMail’in Potansiyel ICO Açıklaması

ProtonMail

Şirketin CTO’su Bart Butler’ın 23 Temmuzda yaptığı açıklamaya göre şifreli e-posta hizmeti ProtonMail, bir ICO başlatmayı “düşünüyor”.

Servisin potansiyel tokenının, “ProtonCoin” olarak isimlendirileceği açıktı.

Şirketin sitesi, potansiyel tokenın;  işlevselliği, teknolojik temeli ve satış lojistiği hakkında neredeyse hiçbir ayrıntı içermemektedir. Bununla birlikte, “ProtonMail ve tüm Proton ekosistemi, güvenlik ve mahremiyet fikirleri etrafında merkezlenmiştir.

ProtonMail’in ICO kararını hala tartışan Twitterdaki kripto topluluğuna rağmen, şirketin planları bir süredir işler haldeydi.

Resmi bir şiket sözcüsü Cointelegraph’a bugün yaptığı açıklamada, şirketin satış fiyatıyla devam edip edemeyeceği konusunda hala kararsız olduğunu belirterek, “eğer yaparsak […] yıl içinde olacak” şeklinde bir açıklama yaptı.

Butler’ın tweet’lerini bugün erken bir tarihte alkışlayan sözcü, aynı zamanda Cointelegraph’a şirketin “parası olarak değil, VC parasına alternatif bir fon sağlama aracı olarak baktığını” açıkladı.

Şirket, 2013 yılında Avrupa Nükleer Araştırmalar Örgütü (CERN) tarafından bilim adamları ve mühendisler tarafından web sitelerinde belirtildiği şekilde geliştirilmiştir.

ProtonMail’in potansiyel token satışı, şirketin para birimleriyle ilk uğraşısı değil.

Şirket, Ağustos 2017’de bir yöntemi olarak Bitcoin’i (BTC) kabul edeceğini resmen açıklamıştı.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin