Wan 2.0 ile Ethereum Blockchain Köprüsü Resmen Açıldı

ether

Eski JPMorgan program lideri Amber Baldet (ve Clovyr’ın şu anki CEO’su), blockchain protokollerinin çoğalmasıyla ilgili şüphelerini dile getirdi: “Bu blockchainlerin her biri farklı bir dil konuşuyor” dedi.

Farklı blockchainlerin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlamak giderek zorlaşıyor ve eos, tezos, neo, cardano gibi farklı protokollerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Piyasanın devleri Bitcoin ve Ethereum’dan bahsetmiyorum bile.

Bununla birlikte, birlikte çalışabilirlik problemi eşleşme de sağlayabilir.

Pazartesi günü, Pekin ve Austin merkezli Wanchain, protokolün 2.0 versiyonunu yayınlandığını canlı olarak duyurdu. Bu, Blockchain ve Ethereum arasında atomik bir değişim kullanarak merkezi olmayan işlemlere izin veren bir girişim.

Bu girişimler, çapraz zincirleme işlemlerinin geçerliliğini gösteren ilk protokollerden biri haline geldi. Proje, çok varlıklı ICO’lar ve daha iyi ademi merkezileştirilmemiş borsalar gibi kullanım durumlarını mümkün kılmak amacıyla blok odağını ana odağı haline getirdi. Bu sayede de, giderek artan sayıda yeni girişimin hedefi oldu.

Wanchain, 2017 yılında ERC-20 token satışı sırasında, 121,500 ether lik bir değere ulaştı. (yaklaşık 37.500 dolar) .Ocak ayında, Ethereumdan kendi blockchainine bir token göçü gerçekleşti.

Şimdilik, Wanchain’in çözümü yalnızca etherin Wanchain’e transfer edilmesine ve tersine izin veriyor, ancak zaman içinde, wanchainin, var olan neredeyse tüm blockchainlerle kusursuz entegrasyon edilebilmesi öngörülüyor.

Nasıl çalışır?

Birbirlerinin dillerini konuşmak için blockchain protokollerinin öğretilmesi oldukça yıpratıcı bir teknik zorluktur, çünkü, “farklı engellerin farklı fikir birliği algoritmalarına sahip olduğu” iddia edilmektedir.

Ancak bu sadece ilk zorluktur. Bitcoin bir dönüm noktasıydı çünkü “double-spend” problemini çözmek için desantralize edilmiş ilk çözümdü. Verilerin son derece yenilenebilir olduğunu hesaba katarak; birinin hesabından bitcoin harcamasını engeyen ve sonra tekrar harcamasını sağlayan ne olabilir?

Wanchain’in çözümünde, “storemen” olarak adlandırılan bir grup özel düğüm, ethereum blockchaininde belirli bir miktarda etheri kilitlemek için güvenli çok-taraflı hesaplama denen bir teknik kullanır. Bu teknik onu yoketmeden (onu bir adrese göndermeksizin) harcanmasını engeller.

O zaman ether, “mapping token” (WETH) olarak wanchain’de kullanılabilir hale gelir. Kullanıcı değeri tekrar ethereuma transfer etmek isterse, WETH yakılır ve orijinal etherin bir eşik şeması kullanılarak kilidi açılır. Bu sırada belirli sayıda storemen düğümleri gizli bir anahtarın parçalarını sağlamalıdır.

Bu şekilde, tek bir düğüm, ilgili WETH hala mevcutken etheri iki kez harcayamaz.

Wanchain bu pazarda yalnız değil. Nuco’nun aion projesi, etherum ile çalışmalarına başladı ve Haziran ayında ether token köprüsünün “testnet” versiyonunu yayınladı. Ayrıca, birkaç proje ve girişim, farklı blockchainler – örneğin dogecoin ve ethereum arasında bağlantılar oluşturmak için çalışıyor.

Kamu, özel ve fiat

Ancak, Wanchain’ın görevi sadece birlikte çalışabilirlikte sınırlı kalmıyor.

Proje aynı zamanda initial coin offerings (ICO) için bir blockchain olmayı hedeflemektedir.

Wanchain 2.0’ın piyasaya sürülmesiyle, hem WAN tokenlarını ve hem de etheri kabul eden Wanchain üzerinde bir ICO yapmak artık mümkün.

Yakında, uyumlular  listesi bazı ERC-20 tokenlarını kapsayacak şekilde genişleyecektir. Bitcoin uyumluluğu ise bu yılın sonuna kadar geçerli.

Aslında, Wanchain şu anda altı ICO projesini kuluçkaya yatırıyor.

Şirket, fon yaratmanın yanı sıra, merkezi olmayan borsalar, tıbbi kayıtların sorunsuz transferi ve kredi ve borç verme hizmetlerini içeren potansiyel kullanım durumlarını açıklamıştı.

Wanchain’in çapraz zincir iletişimi “genel bir çözüm” olduğu için, tarafından verilen kripto varlıklarına diğer blockchainlerle aynı şekilde bağlantı kurabileceğini söyledi.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin