Ripple ve Büyük Bir Pekin Üniversitesinin Ortaklaşa Burs Projesi

Kripto dünyasında,18 Ocakta yayınlanan basın açıklaması büyük yankı uyandırdı. Büyük bir Pekin Üniversitesi, desteği ile bursu projesini hayata geçirdi.

Pekin merkezli Tsinghua Üniversitesi Fintech Araştırma Enstitüsü (THUIFR), Ripple ile işbirliği içinde, Blockchain Teknoloji Araştırma Bursu Programını (BRSP) açıkladı. Programın amacının, “Çin’deki en iyi lisansüstü öğrencileri biraraya getirerek, küresel bir blockchain geliştirme” olduğu belirtildi.

Eğitim programına katılanlara birçok fırsat sunuluyor. Öğrencilerin Blockchain alanındaki en ileri bilgilere erişebilecekleri, ayrıca kurumsal etkinliklere ve ziyaretlere katılabilecekleri bildirildi.

THUIFR Uluslararası İşbirliği ve Gelişim Direktörü Ivy Gao, BRSP’deki eğitimlerin öğrencilerin, blockchain alanındaki geleceklerine ve kariyerlerine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Ripple’ın Global Ops & Partnership bölümünden Emi Yoshikawa, 23 Ocak ta attığı tweette, ‘Ripple “Tsinghua Üniversitesi Fintech Araştırma Enstitüsü ile çalışmaktan ve Çin’de yeni nesil blockchain geliştirmelerine yardımcı olmaktan heyecan duyuyor!’ dedi.

Daha önce de belirtildiği gibi, Ripple, başta University Blockchain Research Initiative olmak üzere blockchain ve kripto alanında çalışmalar yapan üniversitelerle işbirliği yapıyor.

Şirketin, 18 Haziranda yaptığı açıklamaya göre; dünya genelinde 17 üniversitede olmak üzere blockchain eğitimine 50 milyon dolar yatırım yaptığını bildirdi.

Tsinghua Üniversitesi, Çin’in en prestijli üniversitesinden biri olan Pekin’deki büyük bir araştırma üniversitesidir.

Ayrıca son zamanlarda, ABD merkezli bir grup araştırmacı, küresel ölçekte bir decentralized ödeme ağı ödeme ağı olan “Unit-e” yi başlattı.

Biz tartışmalara devam ederken, kripto teknolojisi bazı ülkelerce bir “bilim” olarak kabul edildi bile.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin