Dubai Finans Departmanı; Blockchain Tabanlı Ödeme Sistemi Başlattı

DoF

Dubai Finans Departmanı (DoF), tarafından desteklenen bir ödeme sistemi başlatmak için Smart Office (SDO) ile ortaklık kurdu. Haber 23 Eylül’de yerel bir haber sitesi olan Zawya tarafından yayınlandı.

“Payment Reconciliation and Settlement” olarak adlandırılan yeni platform, resmi olarak 23 Eylül Pazar günü başlatıldı. Platformun, Dubai Polis, Yollar ve Ulaştırma Otoritesi (RTA), Dubai Sağlık Otoritesi (DHA) gibi kuruluşlarına yönelik olduğu bildirildi.

Zawya’ya göre, Dubai DoF ve SDO, sistemin daha doğru ve şeffaf bir yönetim süreci sunmasının yanı sıra, hükümet yapıları içinde ve arasında gerçek zamanlı ödemelerin yapılmasını da amaçlıyor.

Zawya’nın da belirttiği gibi, Dubai hükümetindeki işlemler için halihazırda var olan süreç oldukça zaman alıcıdır ve herhangi bir işlemi tamamlamak için 45 güne ihtiyaç duymaktadır.
Yeni sistemin, şu anda Dubai Elektrik ve Su Kurumu (DEWA) ve Bilgi ve İnsani Gelişme Kurumu (KHDA) tarafından halihazırda kullanımda olduğu ve toplamda 5 milyondan fazla test işleminin gerçekleştiği bildirildi.

Dubai Blockchaine Doğu Misafirperliğini Gösteriyor; Diğer Ülkelerin Aksine

SDO Genel Müdürü Dr. Aisha Bin Bishr, blockchain’in “gelişmekte olan teknolojilerin en ümit vericilerinden biri” olduğunu söyledi.
2017 yılında, SDO grubuna Barselona’daki Smart Cities Expo ve Dünya Kongresi‘nde en yüksek onur ödülü verildi ve Dubai blockchain stratejileri için 308 diğer takım arasından birinci gelerek Şehir Proje Ödülü‘nü aldı.

Akıllı Şehir projesinin; Başkan Yardımcısı ve BAE Başbakanı, Dubai Emirliği Şeyh Muhammed bin Rashid Hükümeti tarafından 2013 yılında başlatıldığı bildirildi.

Hükümet; özel sektör ve kurumsal ortaklar tarafından desteklenen kuruluşun amacının, Hükümet kurumları, konut sakinleri ve ziyaretçiler arasındaki işbirliği için akıllı bir ekosistem sağlamak olduğunu belirtiyor.

Smart Dubai, ülkede blockchain gibi büyük ve gelişmekte olan teknolojileri kullanmayı amaçlayan tek devlet destekli girişim değil.
Bu yılın nisan ayında, BAE Başkan Yardımcısı ve Başbakan, teknolojiyi benimsemede küresel bir lider konumunu elde etmek amacıyla “UAE Blockchain Strategy 2021” girişimini başlattı.

Temmuz ayında, Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC) bir “Blockchain Mahkemesi” geliştirmek için Smart Dubai ile ortaklık duyurdu. Kuruluşlar, BAE’nin hukuk sisteminin eksikliklerini gidermek için teknolojinin potansiyelini araştırmayı amaçlamakta.

Anlaşılan Birleşik Arap Emirlikleri kripto dünyasına hızlı ve etkili bir adım atmayı hedefliyor.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin