Microsoft’tan 2 Yeni Blockchain Patenti

Teknoloji devi Microsoft’un ABD ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından onaylanarak blockchain dünyasına kazandırıldı. USPTO tarafından yayınlanan açıklamaya göre güvenilir yürütme ortamlarının (TEE) kullanımıyla blok zinciri çözümlerini desteklemeye çalışacak.

Her iki patentin içeriği de TEE’lerin kullanımının konsorsiyum olarak blok zinciri ağı içindeki güvenliğin nasıl daha iyi sağlanabileceğine dair araştırmaları içermektedir.

Başvurulardan ilkinden de anlaşılacağı üzere, TEE’ler blok zinciri ağlarının güvenliğini şu şekilde sağlayabilecek:

Tekniğin doğru kullanımı için blok zincirindeki ilk düğüm onaylı olmalıdır. bu onay sürecinde, önceden belirlenecek bir blok zincir veya başka bir protokolü kodu ve önceden belirlenmiş bir üyelik listesi, ilk düğümün güvenilir bir yürütme ortamında (TEE) saklanabilir.

Patente göre, sadece belirli bir protokol veya üyelik listesi değil, potansiyel olarak bir dizi kararlaştırılmış konu TEE’de saklanabilir. Daha sonra patent, bir TEE tasdik sisteminin kullanılmasının, ilk düğümün TEE’sinde saklananla eşleşen bilgiye sahip olduğu tespit edilen tüm yeni sistem katılımcılarını güvenli bir şekilde doğrulayabileceğini özetlemektedir.

Microsoft’un 9 Ağustos tarihli ikinci patent başvurusu, TEE’nin aynı zamanda bir konsorsiyum ağında blok zinciri işlemlerinin doğrulanmasını nasıl kolaylaştırabileceğini açıklıyor. Aynı TEE tasdik sistemi, ağdaki diğer VNS’nin doğrulama için yeniden hesaplama yapması gerekmeyecek ve önceden güncellenmiş resmi halinin doğrudan yayınlanmasını sağlayan yeterince güvenilir bir ortam yaratacaktır.

İkinci patente dair yapılan açıklama şu şekilde:

Bazı örneklerde, tüm ağ, zincir kodu işlemleri de dahil olmak üzere işlemleri kabul eder ve blok zincirindeki blokların durumları doğrudan güncellenir. Bazı örneklerde, bir bloğun onaylanması için işlemin bir kopyasına gerek yoktur.

Geçtiğimiz hafta Microsoft’tan yapılan açıklama ile Ethereum tabanlı Azure’un çalışma sistemi (PoW) yerine yeni bir algoritma(PoA) üzerinde çalışıldığı bilgisi paylaşılmıştı. Microsoft, yeni algoritmanın özel veya konsorsiyum blok zinciri ağları için merkezi olmayan uygulamalar (DApps) oluşturma verimliliğini artıracağını belirterek yazılımcılara açık davetiye sunmuştu.

CH

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin