Waves Platform’unu Kullanarak ICO Oluşturmanın Avantajları Nelerdir?

Kripto Paraların Halka Arzı şeklinde çevrilen ICO yani Initial Coin Offering yapmak için çok fazla yöntem vardır, peki Waves Platform’u kullanarak ICO yapmanın avantajları nelerdir?

Geleneksel ICO’lar ve Zorlukları

ICO geliştiricileri şimdiye kadar genellikle Bitcoin kopyası yeni bir blok zinciri oluşturmaktaydı. ICO sürecinde kaynaklar topladıktan sonra yeni bir blok zinciri oluşturularak yatırımcılara varlıkları gönderilmekteydi. Ancak bu yöntem kullanılarak ICO oluşturulduğunda blok zincirinin güvenliğini sağlamak için yeterince madenciyi tam düğüm çalıştırmak için ikna etmek, oluşturulan kripto paraları problemsiz bir şekilde yatırımcılara dağıtmak ve büyük borsaları sizin kripto varlığınızı listelemesi için ikna etmek gibi zorluklar bulunmakta.

Yeni Nesil ICO’lar

Yeni Oluşturulan ICO’lar geleneksel yöntemlerle değil de Ethereum ve Waves Platform üzerinde yapılıyor.

Peki neden?

Çünkü Ethereum ve Platform kullanarak bir ICO yaparsanız, zaten hazır bir blok zinciri üzerinde bir kripto varlık oluşturacağınızdan dolayı sizin için tam düğüm çalıştıran madencilere ihtiyacınız kalmayacak. Yani Ethereum ya da Waves’in hali hazırda bulunan altyapısını kendi ICO‘nuz için de çalıştırabiliyor olacaksınız. Ancak Ethereum ve Waves platformlarını kullanmanın da farkı var ve burada ortaya çıkıyor. Ethereum altyapısını kullanarak bir geliştirme yaparsanız coin’lerinizin alınıp satılabilmesini sağlamak için yine diğer borsalar ile iletişime geçerek onları ikna etmeniz gerekiyor. Waves kullanarak bir geliştirme yaparsanız ise herhangi bir borsayı da ikna etmenize gerek kalmayacak, Waves’in merkezsiz borsası (DEX) üzerinde kripto varlığınız alınıp satılabilir olacak.

wavesDEX-ICO

Waves Platform Üzerinde ICO Yapmanın Avantajları

  • Öncelikle Waves hızlıdır. 1 Dakikadan daha kısa bir süre içerisinde bir kripto varlık oluşturabilir ve Waves blok zincirini kullanarak yatırımcılarınıza dağıtımını gerçekleştirebilirsiniz.
  • Waves cüzdanı hızlı ve kullanıcı dostudur. İş dünyası, yatırımcılar ve Waves ekosistemi kullanıcıları kolaylıkla Waves’in tarayıcılar üzerinde çalışan cüzdanını kullanabilirler. Bütün blokları indirmek zorunda olmadığınızdan senkronizasyon için vakit kaybetmezsiniz. Aynı zamanda IOS ve Android cüzdanları da mevcuttur. Dolayısı ile hesabınıza sadece bilgisayardan değil mobil olarak da ulaşabilirsiniz.
  • Waves üzerinde bir kripto varlık oluşturduğunuzda bu varlığınızın alınıp satılabilir olması ve yayılması için büyük komisyonlar ödemek zorunda kalmazsınız. Oluşturduğunuz varlığınız otomatik olarak Waves’in merkezsiz borsası olan WavesDEX üzerinde sergilenmeye başlar ve alınıp satılabilir hale gelir. Böylece geliştirmenizi tamamladığınız ilk saniyeden itibaren varlıklarınız değer kazanmaya hazır hale gelir.
  • Waves platformu hiçbir teknik bilgiye sahip olmayan kişilerin bile kendi altcoin’lerini oluşturmalarını ve bunu kolayca tüm WavesDEX kullanıcılarına sunabilmelerini sağlar.
  • Fiat para birimleri şeklinde adlandırılan Dolar, Euro gibi para birimleri Waves tarafından desteklenebilir durumdadır. Eğer bir ICO yapmayı düşünüyorsanız, projeniz için kolaylıkla fiat para birimleri toplayabileceksiniz. Bir diğer deyişle geliştirdiğiniz altcoin sadece Ethereum ya da Bitcoin karşılığında alınabilir olmak yerine direkt olarak Dolar, Euro, TL gibi para birimleriyle de alınabilir hale gelir.

Sonuç olarak Waves size hiç zorlanmadan yeni bir kripto varlık üretebilme olanağı sağlar. Ethereum üzerinde bir ICO yapmak için teknik bilgiye sahip olmanız gerekmekte iken Waves Platform üzerinde hiç zorlanmadan bir ICO yapabilirsiniz.

Waves Platform kullanılcıkça değerlenen bir platformdur. Bundan dolayı her geçen gün Platform üzerinde üretilen yeni varlıklar da platformun ve yine platforma ait Waves Coin’in değerini artırmaktadır.

Son olarak Sasha Ivanov‘un(CEO) Waves coin sahipleri WavesDEX Platform kullanıcılarının sadece yazılımsal değil, ZrCoin gibi gerçek dünya üzerindeki iş modelleri ile ilgili ICO’ların artması ile birlikte dünyanın öbür ucundaki yerel bir kafeye ortak olabilme şansını elde etmeleri için çalışmalar yaptığı biliniyor.

WavesCommunity ekibinin güncel olarak platform hakkındaki paylaştığı yenilikleri buradan takip edebilirsiniz.

KAYNAK: WavesCommunity

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin