Ferrum Network SwapDrop Kullanım Rehberi

ferrum-network-unifyre

Ferrum Network‘ün son dönemlerdeki OTC alışverişlerini bambaşka bir seviyeye taşımak amacı ile geliştirmesini yaptığı SwapDrop özelliği oldukça fazla ilgi gördü.

Siz değerli okurlarımız için Türkiye ekibi ile birlikte SwapDrop kullanım rehberi hazırladık.

Keyifli okumalar…

UniFyre Üzerinden SwapDrop Kullanımı

SwapDrop basitçe herhangi bir mesajlaşma uygulaması üzerinden escrow yani aracı maaliyeti olmadan oldukça ucuza OTC işleminizi gerçekleştirmeye yarayan olağanüstü bir teknoloji.

SwapDrop hakkında daha önceden bir inceleme yazısı paylaşmıştık. Yazıya buradan erişebilirsiniz.

SwapDrop’un çalışma mantığı oldukça basit. Değişimini yapmak istediğiniz miktarı belirledikten sonra, örneğin 1000 FRM karşılığında 500 USDT almak istiyorsunuz – UniFyre cüzdan üzeridnen More Settings sekmesine giderek Peer To Peer Swap ‘ı seçiyorsunuz.

Ardından göndereceğiniz token miktarını giriyorsunuz. Bizim örneğimizde bu 1000 FRM, sonrasında ise karşılığında almak istediğiniz token ve miktarını giriyorsunuz, ki bu da 500 USDT. Ardından sistem sizin bu işlemi onaylamanızı isteyecek ve sizin için bir SwapDrop linki oluşturacak. 

Bu linki mail, Telegram, Whatsapp ya da herhangi bir mesajlaşma uygulamasından karşıdaki kişiye gönderebilirsiniz.

Karşıdaki kişi de bu işlemi onaylayıp aynı prosedürü uyguladığında akıllı kontratlar tarafından korunan OTC işleminiz risksiz, hızlı ve ucuz bir şekilde gerçekleşmiş olacak.

Burada ise küçük bir video demosu mevcut.

SwapDrop Teknolojisi Nasıl Çalışıyor?

Escrow, yani aracı servisini ortadan kaldırdığı için SwapDrops basitçe OTC ile uğraşan kişileri büyük bir yükten kurtarıyor.

Basitçe özetlemek gerekirse, göndermek istediğiniz miktarı belirleyip işlemi onayladıktan sonra Network’ün akıllı kontratları sizin cüzdanınızdaki göndermek istediğiniz tokenları koruma altına alıyor. 

Ardından bir SwapDrop linki oluşturup karşıdaki kişiye gönderdiğinizde ve bu kişi de aynı prosedürü izleyerek sizden alacağı tokenların karşılığında vereceği tokenların bilgisini girdiğinde yine Ferrum Network’ün akıllı kontratları bu tokenları da koruma altına alıyor.

Akıllı kontratlar transfer sırasında herhangi bir problem çıkması durumunda işlemi tümü ile iptal ederek taraflara kendi tokenları geri gönderiyor. Böylelikle risksiz bir şekilde OTC işleminizi gerçekleştirmeniz garanti altına alınıyor.

 

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin