pSTAKE Alfa Sürümü & Bug Bounty Programı: Tüm Ayrıntılar

pStake hakkında detaylı bilgiyi bir önceki makalemizde siz değerli okurlarımız için yazmıştık. Bu yazımızda ise alfa sürümü ile yarışması hakkındaki tüm detayları derledik.

Keyifli okumalar.

Alfa Lansmanı

pSTAKE‘in Alpha lansmanı, son kullanıcıların ürünü denemelerini ve deneyimleri hakkında geri bildirim sağlamaları için pSTAKE uygulamasının bir test lansmanıdır. Alfa lansmanı Cosmos Network (ATOM) desteğiyle 15 Haziran 2021’de başladı. Alfa sürümü için aşağıdaki işlevler, kullanım kısıtlaması olmaksızın desteklenecektir:

Paketleme

Bir kullanıcı ATOM‘larını pSTAKE‘e yatırdığında, pBridge, eşdeğer sayıda ERC-20 tabanlı 1:1 sabitlenmiş wATOM‘ların basılmasını sağlar. Bu wATOM‘lar, yatırılan varlıkları pSTAKE aracılığıyla stake etmek için kullanılabilir veya pSTAKE ana ağı kullanıma girdiğinde Ethereum DeFi ekosisteminde kullanılabilir.

Tersine, para çekme talepleri, wATOM’un yakılmasını tetikler ve yerel tokenlar, pSTAKE cüzdanından kullanıcının cüzdanına aktarılır.

Stake

Kullanıcılar tarafından pSTAKE üzerinde gerçekleştirilen hisse işlemleri, ATOM‘ların 1:1 sabitlenmiş ERC-20 hisseli temsilcileri yani wATOM‘larını ve persistence üzerinde üretilecek olan pATOM‘larını yakar. pSTAKE, kullanıcı tarafından güvenilir bir doğrulayıcı havuzu ile yatırılan yerel ATOM‘ları stake eder ve pATOM sahiplerinin, wATOM‘lar şeklinde stake ödülleri kazanmalarını sağlar. Likit pATOM‘lar, ek verim elde etmek için Ethereum DeFi ekosisteminde (ana ağda pSTAKE başlatıldıktan sonra) kullanılabilir.

Staking Ödüllerini Etme

pATOM sahipleri, uygulamanın sağ bölmesindeki ‘Talep Edilmemiş Ödüller‘ bölümünde talep edilebilecek wATOM‘lar şeklinde ödülleri kazanırlar. Kullanıcının pATOM‘ları geri alması veya farklı bir hesaba aktarması durumunda, biriken ödüller (wATOM şeklinde) otomatik olarak talep edilir.

Unstake

Kullanıcılar pATOM bakiyesini azaltan ve tam olarak aynı miktarda wATOM basan bir “Unstake” işlemi aracılığıyla stake pozisyonlarından çıkabilirler. Ek olarak, stake ödülleri olarak biriken wATOM‘lar otomatik olarak talep edilir ve kullanıcının bakiyesine eklenir.

Alpha sürümü, kullanıcıların uygulamayı kullanırken karşılaşabilecekleri sorunları belirlemelerine ve dile getirmelerine olanak tanıyan bir hata ödül programı da içerecek. Hata ödül programı, Alfa sürümünün başlangıç ​​tarihi olan 15 Haziran 2021’de başlayacak ve 10 günlük bir süre boyunca (25 Haziran 2021’e kadar) devam edecek ve sonunda sistemdeki hataları bulan katılımcılar ödüllendirilecektir. Tabii bu ödüller belirlenen sorunların ciddiyetine göre değişecektir.

Test Ağları

Alpha sürümü, özel bir Cosmos test ağını Ethereum Ropsten test ağına bağlayan pSTAKE‘nin zincirler arası köprüsü pBridge ile Cosmos ağı için başlatılacak.

Cosmos Özel Test Ağı

Cosmos test ağı uygulaması, esasen steroidler üzerindeki Cosmos ağı olarak algılanabilir. Cosmos ana ağının belirli parametreleri, kullanıcıların uygulamayı test etmesine ve varsa sorunları oldukça hızlı bir şekilde belirlemesine olanak tanıyacak bir ortamı simüle etmek için geliştirildi.

Alfa uygulamasını kullanmak için kullanıcıların, pSTAKE uygulamasında bulunan testnet ATOM‘larını temin etmesi gerekecek. Özel test ağında değiştirilen Cosmos ağ parametreleri aşağıdaki gibidir:

Hata Ödül Programı

Alfa lansman hatası ödül programı, kullanıcıların uygulamayı kullanırken karşılaşabilecekleri sorunları belirlemelerini ve dile getirmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

Program, lansmanından itibaren (15-25 Haziran, 12:00 UTC) 10 gün boyunca devam edecek ve dağıtılacak toplam 25.000$ ödülle devam edecek. pSTAKE‘deki olası hataların kritikliği üç kategoriye ayrılmıştır. Bu kategoriler ve bunların ödül uygunlukları aşağıdaki gibidir:

Ortaya çıkan konuların doğrulanması ve sınıflandırılması pSTAKE ekibi tarafından gerçekleştirilecek ve tartışmaya açık olmayacaktır.

pSTAKE ekibi, gündeme getirilen tüm sorunları özenle takip edecek ve duruma göre ödül uygunluğuna karar verecektir. Programın ödülleri, programın bitiminden itibaren 30 gün içinde uygun katılımcılara ödenecektir.

Nasıl katılacağınızı sorduğunuzu duyar gibiyiz

Hata ödül programına katılım prosedürü, mümkün olduğu kadar çok kullanıcının uygulamayı denemesine izin vermek üzerine geliştirilmiştir.

Ancak, kullanıcıların sorunsuz bir deneyim için bazı ön gereksinimleri karşılaması gerekecek:

  • Kullanıcılar, Ethereum Ropsten testnet varlıklarını yönetmek için bir MetaMask cüzdanına sahip olmalıdır.
  • Kullanıcılar, Cosmos özel testnet varlıklarını yönetmek için Keplr cüzdanını kurmalıdır.
  • Keplr cüzdan hesabı oluşturulmalıdır. Hesabı kullanıma açmak için kullanıcının bir satın alma işlemi yapması gerekir.
  • Bu amaçla pSTAKE Discord’da (‘bug-bounty’ kanalı) bir fon sağlanacaktır.
  • Kullanıcının bir sorunu dile getirebilmesi için bir GitHub hesabına ihtiyacı vardır.

Süreç

  • pSTAKE Alfa sürüm bağlantısını ziyaret edin (lansman sırasında yayınlanacak): https://alpha.pstake.finance
  • MetaMask cüzdanınızı bağlayın ve ‘Ropsten Test Ağı’nı seçin
  • Ethereum Ropsten test ağı için test tokenları buradan edinilebilir:
  • https://faucet.ropsten.be/
  • https://faucet.metamask.io/
  • https://faucet.dimensions.network/
  • Özel Cosmos test ağı için test ATOM‘larını aynı şekilde pSTAKE Discord’da (‘bug-bounty’ kanalı) fondan alabilirsiniz.
  • Uygulama, Cosmos ağı Özel test ağı için aşağıdaki işlevleri destekler:
  • Wrap / Unwrap
  • Stake / Unstake
  • Staking Ödüllerini alın
  • Bağlanmamış tokenları Kullan
  • Bireysel uygulama özelliklerinin nasıl kullanılacağına ilişkin ayrıntılı talimatlar yakında pSTAKE web sitesinde paylaşılacaktır.

Bir hata bulursanız

Uygulamayı kullanırken bir hata tespit ederseniz, ödüllere hak kazanmak için bu sorunu bildiremelisiniz.

Hatanın ödüllere uygun olması için tekrarlanabilir olması gerektiğini, yani bir dizi eylemin ardından tutarlı bir şekilde yeniden üretilmesi gerektiğini unutmayın. Sorun tekrarlanabilir değilse, pSTAKE Discord (‘bug-ödül’ kanalı) aracılığıyla ekibe iletilebilir.

Bir sorunu belirledikten sonra Github repo bağlantımıza gitmeniz (bunun için bir Github hesabına ihtiyacınız olacak) ve Issues bölümünü ziyaret etmeniz gerekecek.

Repo bağlantısı, lansman sırasında pSTAKE web sitesinin dokümantasyon sayfasında paylaşılacaktır.

Sorunun başka biri tarafından gündeme getirilmediğini doğrulamak için Issues bölümünde aktif sorunları aratın.

Yinelenen durumlarda, yalnızca ilk giriş dikkate alınacaktır. Yani sorunu ilk kez bildiren ödüle hak kazanacaktır.

Sorun henüz gündeme gelmediyse, bu kılavuzu kullanarak yeni bir sorun oluşturun.

New Issue sayfasında, aşağıdaki şablonu kullanarak sayı ayrıntılarını girin:

Yukarıdaki ayrıntıları ekledikten sonra sorunu gönderin.

Ardından bug raporunuz etkin sorunlar listesine ekleyecektir.

Ayrıca, daha fazla ayrıntıyı vurgulamak için mevcut sorunlar (hem açık hem de kapalı) hakkında yorumlar ekleyebilirsiniz.

Kapsam, kurallar, ödüller ve diğer kaynaklarla ilgili bug bounty programıyla ilgili ayrıntılı belgeler kısa süre içinde pSTAKE web sitesinde yayınlanacak, bu yüzden bizi takip etmeye devam edin!

Bu makale Persistence One medium makalesinin Türkçe’ye çevrilmiş halidir.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin