COMDEX Token Ekonomisi ve Faydaları

CMDX, Comdex zincirinin yerel tokenıdır ve Comdex’in finansı demokratikleştirme vizyonununda ekosisteme çözüm üreterek çok önemli bir rol oynayacaktır. Yazımızda CMDX’in token ekonomisiyle ilgili ayrıntıları ve ekosistemindeki rolünü nasıl oynayacağını inceleyeceğiz.

CMDX Token

CMDX, Comdex ekosisteminde beş kritik rol oynar:

  • Zincirin yerel tokenı olan , ağın staking ekonomisine güç sağlar. İşlem ücretleri ve CMDX’in stake edilmesi ağın güvenliğini sağlamaya yardımcı olur.
  • CMDX sahipleri de protokolün yönetimine dahil olabilir. CMDX sahipleri, platformda kullanılabilecek teminatların yanı sıra whiteliste alım gibi protokol için kritik kararların alınmasında rol oynar.
  • Comdex synthetics app kullanıcıları, Comdex’te synthetic cAssets oluşturmak ve ticaret yapmak için CMDX varlıklarını teminat altına alabilir.
  • CMDX tokenları, sağlayıcılarına ve ağda kritik işlevleri yerine getiren diğer katılımcılara ödül olarak dağıtılacaktır.
  • CMDX tokenları, ağdaki cAsset’lerin istikrarını korumak ve ağın net borcunun ödeme gücünü sağlamak için basılacak ve yakılacaktır.

Comdex Applikasyonu

Comdex app, kullanıcıların Cosmos ekosistem varlıklarını ($ATOM, $XPRT, $AKT, $DVPN vb.) teminat altına alarak sentetik cAsset’ler oluşturmasına olanak tanır.


Comdex’te oluşturulan her cAsset, borçlunun ödünç alınan varlıkları borç olarak iade ederek kapatabileceği Collateralised Debt Position’dır (CDP) (Teminatlandırılmış Borç Pozisyonu’dur). Kullanıcılar, bir cAsset debt pozisyonu oluştururken ve kapatırken ücret öderler. Asgari teminat/borç oranını koruyamayan açık borç pozisyonları, ödenmemiş borç pozisyonunu ve tasfiye ücreti/cezasını kapatmak için dayanak teminatın tasfiye edilmesiyle otomatik olarak kapatılır.


Kullanıcılar daha sonra Comdex’in sentetik varlıklar için AMM‘si olan cSwap’ta oluşturdukları cAssets ile ticaret yapabilir veya likidite sağlayabilir. cSwap üzerindeki işlemler, cAsset çiftlerini içeren likidite havuzları aracılığıyla gerçekleşir. Bu havuzların likidite sağlayıcıları, CMDX ödülleri ve işlem ücretleri aracılığıyla teşvik edilir.


Protokol tarafından kazanılan tüm ücretler, ağda belirli işlevleri gerçekleştirmeye ayrılmış çeşitli havuzlara tahsis edilir. Stability havuzunda toplanan ücretler, cAsset fiyatlarının istikrarını sağlar. Farklı noktalarda, bu ücretler, cAsset arzını artırmak veya azaltmak için kullanılır. Toplanan ücretlerin bir kısmı likidite sağlayıcılarını teşvik etmek için kullanılır ve kalan CMDX tokenları yakılır.

CMDX Token Dağıtımı

Comdex, birlikte çalışabilir bir synthetic protokol olmak için Cosmos ekosisteminden geniş bir kullanıcı tabanı almalıdır. CMDX token dağıtım modeli ve yayın programı, topluluğumuzla etkileşim yoluyla büyüme için uzun vadeli vizyonumuzu korurken, Cosmos ekosistem üyelerinin önemli bir kısmından aktif katılımı teşvik eder.


CMDX token, ilk yıl için belirlenen %30’luk bir enflasyon ve ardından her birinde enflasyon oranında %25’lik bir düşüşle, maksimum arzın 200.000.000 CMDX ile sınırlandırıldığı, doğası gereği enflasyonisttir.


100.000.000 CMDX, oluşturulduğunda basılacak ve aşağıdaki dağıtımla 48 ay boyunca kilidi açılacak:

Airdrop: %12.5 (12.500.000 CMDX)


Cosmos genelinde çeşitli topluluklarla etkileşim kurmak ve Comdex’in farkındalığını ve benimsenmesini artırmak. Comdex, farkındalığı artırmak ve platformun erken benimsenmesini teşvik etmek için farklı ekosistemlerde cömert airdrop kampanyaları yürütecek.
Comdex, şimdiden $XPRT sahiplerine airdropunu duyurdu ve yakında daha fazla airdrop duyurusu yapacak.
Listeleme sırasında 3.125.000 CMDX’in kilidi açılacak, ardından 12.500.000 CMDX’lik kümülatif tahsis dağıtılana kadar her üç ayda bir 3.125.000 CMDX tokenın kilidi açılacak. Bu sürüm programı, farkındalığı artırmayı ve platfların erken benimsenmesini amaçlıyor

Topluluk Geliştirme Fonu: %12,5 (12.500.000 CMDX)


Geliştirici topluluğu arasında Comdex’in farkındalığını ve benimsenmesini artırmak. Tahsis edilen miktarın bir kısmı, topluluğa hibe yoluyla ekosistemdeki yeni dApp’lerin geliştirilmesini teşvik etmeye ve finanse etmeye yardımcı olacaktır.
Comdex, gerçek dünyayla köprü kurmak için bir çözüm ekosistemi oluşturmaya devam ettikçe, bilgi boşluğunu doldurmaya yardımcı olabilecek uzmanların bilgisinden yararlanma ihtiyacı giderek artacaktır. Bu tahsisin bir kısmı, bu uzmanları dahil olmaya ve bu yolculukta bize yardımcı olmaya teşvik edecektir.
Topluluk geliştirme fonuna tahsis edilen CMDX, listelendikten üç ay sonra açılır ve listeden 30. aya kadar her üç ayda bir eşit miktarlarda serbest bırakılır. Bu sürüm programı, Comdex büyüdükçe ekosistemin büyümesi için destek sağlar.

Liquidity Mining Ödülleri: %25 (25.000.000 CMDX)


CMDX tokenları, platformun belirli kritik işlevlerini yerine getirmeleri için çeşitli kullanıcıları ödüllendirilir. Bu işlevlerden biri, cSwap üzerinde işlem yapan likidite havuzlarına likidite sağlamaktır. Kazanılan alım satım ücretlerine ek olarak, erken likidite sağlayıcıları şu şekilde ödüllendirilecektir:
Teşvik için toplam tahsisatın 5.000.000 CMDX’i listeleme sırasında açılır, ardından sonraki iki çeyrek boyunca her üç ayda bir 3.000.000 CMDX açılır. Ardından, 2.000.000 CMDX, sonraki dört çeyrek boyunca her çeyrekte açılır. 1.000.000 CMDX, sonraki altı çeyrek boyunca her sonraki çeyrekte açılır. Bu, cSwap’ta gelişen synthetic pazarların anahtarı olan erken likidite sağlanmasını teşvik eder. 36 aya yayılmış ödüllerin olması, LP’lerin ağdaki daha uzun vadeli katılımını da sağlar.


Hazine: %25 (25.000.000 CMDX)


Protokol için işlemleri yürütmek ve sürdürmek için kullanılan fondur. Listeleme sırasında 5.000.000 CMDX tokenun kilidi açılacak ve 1.250.000 CMDX, listeden 48. aya kadar her üç ayda bir açılacaktır.


Ekip ve Danışmanlar: %25 (25.000.000 CMDX)


Ekip üyelerine ve danışmanlara tahsis edilen tokenlar, TGE’den 12 aylık bir cliffle birlikte 3 yıllık bir süre boyunca serbest bırakılacak ve önümüzdeki 24 ay boyunca aylık olarak hak kazanılacaktır.

Telegram
Twitter
Blog
Web

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin