Waves Community Token (WCT) Nedir?

Waves Community Token (WCT) ilk kez 28 Kasım 2016 tarihinde Waves’in kurucusu ve hazli hazırda CEO’luk görevini üstlenen Sasha IVANOV tarafından kaleme alındı. WCT‘nin amacı Platformu olan WavesDEX kullanıcılarının Waves projesi üzerinde daha fazla hak sahibi olmasını amaçlayan bir tokendır. Adından da anlaşılacağı üzere WCT, Waves Platformunun Community’sini, yani topluluğunu ve destekcilerini temsil eden bir token.

Waves Community Token ÖZELLİKLERİ

Toplamda 10 Milyon adet üretilen WCT‘ler, ilk aşamada her ayın 15’inde olacak şekilde WavesDEX üzerinde kendi cüzdanında Waves tutan tüm kullanıcılara dağıtıldı. Şu anda bitmiş durumda olsa da, WavesDEX üzerinden Bitcoin ya da Waves kullanarak WCT alabiliyorsunuz.

İlk dağıtım Ocak 2017’de yapıldı, ilk dağıtıma özel olarak üretilecek WCT’lerin %20’si dağıtıldı. Bu da 2 Milyon WCT demek. Geri kalan WCT’ler her ay %10 olacak şekilde toplam 9 ay süresince yine WavesDEX yani Waves Platformunun kullanıcılarına dağıtılmaya devam etti.

WCT’NİN PİYASA DEĞERİ

Şu anda 1 adet WCT’nin değeri 3,33 Dolar ediyor. Eğer elinizde bulunan hiçbir Waves’i ve WCT’lerinizi satmaz ya da cüzdan dışına çıkarmazsanız Waves ekibi tarafından ara ara düzenlenen airdrop etkinliklerinde maksimum kazanç sağlayabilirsiniz. Maksimum kazanç sağlamak için ekstra bir şey yapmanıza gerek olmuyor. Çünkü Waves ekibi yapılan AirDrop’larda öncelikle sahiplerine bir airdrop yapıyor, ardından tüm Waves sahiplerine yeni bir AirDrop yapıyor. Yani hem Waves hem WCT sahipleri aynı AirDrop etkinliğine iki kere katılım sağlamış oluyor.

WCT’NİN KULLANIMI

Şu anda pek kullanışlı olarak gözükmese de ileride Waves Platformu üzerinde yapılacak olan projelerin oylamalarında, DEX (Merkezsiz Borsa) üzerinde gösterilecek olan coin’lerin seçimlerinde Waves Community Token’larınızı kullanabilirsiniz. Bunlara ek olarak WCT sahibi olarak yaptığınız yatırımlarda yada kar payı dağıtımlarında ek bonuslara sahip olabileceksiniz.

Günümüzde kısıtlı kullanımı olmasına rağmen ileride bonuslarlardan faydalanmanız ve oylamalarda söz sahibi olmanızı sağlayacak olan Waves Community Token’ın değerleneceğini söylemek çok da zor değil. Waves Platformu üzerinde söz sahibi olmak istiyorsanız WCT sahibi olun.

KAYNAK: https://blog.wavesplatform.com/waves-community-tokens-e9e8b5db0b49

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin