IOTA Dosyası: 2

iota

IOTA: 34% Saldırı & Koordinatör

Blockchain teknolojisine aşina olanlar, bir tarafın ağdaki bilgi işlem gücünün% 51’ine sahip olduğu takdirde bir blockchainin savunmasız olduğunu bilir. Bu noktada, teorik olarak, kötü bir aktörün sahte işlemleri yaratması ve doğrulaması mümkündür. , Tangle’ı işlemlerini doğrulamak için kullandığından, bir tarafın ağın bilgi işlem gücünün yalnızca% 34’ünü (1/3’den büyük) kontrol etmesini teorik açıdan mümkün kılar.

IOTA Başlangıç yazısı için tıklayın.

IOTA karışıklığına karşı% 34’lük bir saldırının uygulanmasının zorluğu hafife alınmamalıdır. Tangle  karmaşık bir düğüm ve işlem ağı olduğundan,% 34 avantajından yararlanabilmeniz için ağın yuvasını keşfetmeniz gerekir.

IOTA’nın uygulanmasının başlangıcı, böyle bir saldırıya karşı daha savunmasız olduğunda ortaya çıkar. Erken ağ küçük olduğundan, daha az düğümle bir saldırganın ağın% 34’lük bir bölümünü biriktirmesi daha kolaydır. Bu tehditle mücadele etmek için, IOTA erken Tangle’a taviz verilmemesi için erken uygulama aşamasında bir “Koordinatör” kullanıyor.

Bu için gerekli bir adımdır. IOTA, ağ yeterince güçlü olduğunda Koordinatörü ortadan kaldırmayı planlamakla birlikte, bu durum platformun ve para biriminin şu an merkezileştirildiğini gösterir. Yani yapmaya karar verirseniz, IOTA Vakfına güvenmeniz gerekir.

Özel Teknolojiler

IOTA ekibi, platformun geliştirilmesinde yeni teknolojilerin kullanımı için hem övgü hem de eleştiriler aldı. Başlangıçta, IOTA, “Curl” olarak bilinen kendi hash fonksiyonunu, çalışma ve anahtar üretimin tüm kanıtı için kullandı. İş karmasının kanıtı daha geleneksel bir SHA-3 protokolüne dönüştüğü halde IOTA, platformdaki diğer uygulamalar için patentli Curl karma fonksiyonunu hala kullanıyor.

IOTA ikili yerine üçlü mantığı da uygular. Üç merkezli işlemcilerin kullanılması verimlilik ve toplam bilgi işlem gücü açısından avantajlar anlamına gelebilir. IOTA, JINN Labs ile trinary hesaplama yeteneğine sahip IoT cihazları donanımıyla benzer çalışıyor.

Endişeler, Zayıf Yönler ve Eleştiriler

Bir dizi kripto teknolojisi uzmanı IOTA’nın bir platform olarak varlığını sorgulamakta. Bir anda birçok yeni teknolojiyi uygulayan IOTA’nın uygulanmasında herhangi bir zayıf nokta veya kusur bulunmadığına inanmak zor. IOTA’nın arkasındaki teknoloji, nasıl bir ölçekte çalışacağını ve saldırılara nasıl devam edeceğini bilmek için yeterince test edilmedi. Bu genel eksiklik testi ve akran değerlendirmesi, IOTA’nın için en büyük endişe kaynağı.

Bu yılın başlarında MIT ve Boston Üniversitesi, Curl karma işlevindeki kritik güvenlik kusurlarını özetleyen bir araştırma yayınladı ve açıkçası bu fikre bir nevi göz devirmiş oldular. “Kendi kriptonuzu alabileceğiniz” fikri toplulukta ve uzmanlar arasında güçlü bir şekilde incelenmiştir. İyi bir şifreleme geliştirme, test etme ve inceleme yıllar alır. SHA-3 karma algoritması tamamlanması dokuz yıl aldı ve uzmanlar, IOTA’nın geliştiricileri tarafından kurulan standartları kullanmak yerine kendi şifrelerini yazmayı seçtiğinden endişelendi. Bu endişeler, IOTA coin için oldukça kararsız bir fiyatı da beraberinde getirdi.

Bununla birlikte, her yeni teknolojinin teknik engeller ve büyüme ağrıları çektiğini unutmamak gerekir. Bitcoin Mt. Gox skandalı ve Ethereum, DAO kesmesini etkisiz hale getirdi. IOTA’nın arkasındaki teknoloji ve uygulama kesinlikle değişecek olsa da, potansiyel yatırımcılar, yatırım yapmayı düşünürken IOTA şifreleme akışının genel mimarisini ve geliştirme ekibinin arka planını düşünmelidir.

Sonuç Olarak…

IOTA, potansiyeli olan bir teknolojiyi kullanıyor, bu kesin.

Başarılı olursa,tangle , işlem transferleri konusunda blockchaine bir rakip olabilir ve mikro işlemler pazarında büyümeye devam edilir. Bununla birlikte, IOTA teknolojileri tamamen test edilmemiştir. Sonunda, IOTA satın alma kararınız, teknoloji ve kurucuları hakkında kapsamlı bir araştırmaya dayanmalıdır. IOTA’nın tangle ı kriptografide bir sonraki büyük ilerleme olabilir, ancak test edilmemiş bir teknolojiye yatırım yapmak doğal olarak risklidir, bu nedenle iyi düşünmenizi öneririz.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin