Kripto Varlıklar COVID-19 Krizine Ne Kadar Dayanabiliyor?

otc-over-the-trading-nedir

Kripto hedge fonları ile geleneksel kamu piyasaları arasındaki korelasyona rağmen, varlıkları COVID-19 da olduğu gibi kriz zamanlarında daha kolay güvenilir bir hal alırlar, çünkü çok daha yararlı bir hale gelirler.

Dikkat edilmesi gereken ilk şey, kripto paraların güvenli sığınak karakterizasyonuna rağmen, Mart ayında varlık sınıfının kendisinin geleneksel kamu pazarlarıyla yakından ilişkili olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, riskten korunma pozisyonları, kaldıraç uyumsuzluğu veya uygun risk yönetiminin gerçekleştirilmesindeki zorluklar nedeniyle iflas etmiş bazı önemli kripto fonları vardı. Aralık 2017’ye benzer şekilde, bazı fonlar kendilerinden çok daha durumda olan rakiplerinin altında kaldı ve fon yöneticileri fonlarını azaltmaya, zorunlu itfalar yapmaya ve faaliyetleri durdurmaya karar verdi.

Ortalama kripto hedge fonları müşterileri azaldı, ancak geleneksel meslektaşları kadar değil. Her iki kategori de neredeyse ilgili pazar ölçütleri kadar aşağı düşmedi.

Kısaca, her hem piyasalarındaki fon yöneticileri hem de geleneksel dünyadaki fonların yöneticileri müşteri kaybetti, ancak kripto para dünyasındaki kayıp geleneksel dünya ile karşılaştırıldığında oldukça az seviyede kaldı. Binance gibi büyük borsalarda beklenen çalkantılar gerçekleşmedi.

Önemli İki Grup

Piyasa maruziyeti olan fonlar (örneğin, sadece artışa oynanan(long) fonlar), istisnalar görmemize rağmen, çoğunlukla piyasaya yansıtıldı ve düştü; oysa piyasadan bağımsız kripto hedge fonları daha fazla tutarlılıkla gerçekleştirildi.

En istikrarlı fonlar genellikle istatistiksel gibi piyasadan bağımsız stratejilerin bir karışımını kullanarak sistematik olanlardır ve her koşulda ayda %1 ila %2 arasında dönme eğilimindedir. Bu piyasadaki müşterilerin bazıları COVID-19 krizi ile bile bu sayıları kolaylıkla elde ediyor ve oynaklığın sunduğu fırsatların artmasıyla, bazıları alfadan daha iyi performans gösterir hale geldi.

Yani aslında COVID-19 krizinin sebep olduğu oynaklık arbitraj piyasasının canlı kalmasına sebep oldu.

Ne yazık ki, piyasadan bağımsız olan bu fonların bir kısmının, brokerleri / borsaları ile “kötü icralardan” muzdarip olduklarını ve bu sebepten dolayı da olmaları gerektiği gibi performans gösteremediklerini belirtmek gerekiyor. Ancak yine de bakiye olarak, bu kategorideki fonlar piyasaya açık fonlara kıyasla kayıpları büyük ölçüde minimize eder.

Bu konuda, genel olarak, endüstrinin bir bütün olarak COVID-19 krizine karşı çok dirençli olduğunu belirtmek gerekiyor. NYSE‘nin bir kaç kere işlemlere durdurulduğu düşünülürse kripto para piyasası bu krizi (şimdiye kadar) neredeyse sıyrıklarla atlatmış oldu.

Geleneksel kamu piyasalarına benzer şekilde, sektör yatırımcıların piyasa belirsizliğine maruz kalmayı azaltmaya çalıştıklarından, sektör piyasadan bağımsız korunma fonlarının ivme kazanmasını bekliyor.

Kripto hedge fonları yatırımcılar için harika bir fırsat olmaya devam ediyor. Mevcut durumunda dikkate alınması gereken sektöre özgü riskler olsa da, görevlerine sadık kalan piyasadan bağımsız fonlar, uzun vadede istikrarlı bir getiri elde etmek için iyi bir fırsat sunar ve bunun geleneksel pazarlarda da elde edilmesi çok zor olacaktır. Öte yandan, bazı yönlü fonların kısa vadede yatırımcıları için önemli getiriler elde etmesi beklenmektedir.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin