Çin Bankaları Blockchain Teknolojisinin Uygulanmasında Büyük Yol Katetti

Çin Banka

ICOların geçen yıl çökmesine rağmen, teknolojisi Çin’de büyük adımlar atmaya devam etti. Çin’in kendi dijital paralarını ihraç etmeye yönelik olarak yaptığı çalışmalar da mevcut. Bunun üzerine pek çok Çinli , blockchain teknolojisinin hizmetlerine uygulanmasında büyük ilerlemeler kaydetti. Blockchain teknolojisinin uygulanmasındaki amaç ise finansal alandaki güven sorunuyla kolaylıkla baş edebiliyor olması. Teknoloji geliştikçe, blockchainin finansal hizmetler alanında daha fazla kullanım alanı bulacağı aşikar.

Blockchain’in Sektörüne Uygulanması

Son yarım yılda, Şangay ve Shenzhen hisse senedi piyasalarının duyurularını inceledikten sonra, Çin’de 25 finans kurumu finansmana yönelik blok zincirinin öneminden bahsetti. Bu kurumlar arasında bankalar, sigorta kuruluşları ve bazı aracı kurumlar bulunmakta. Blockchainin hızlı gelişimi ile birlikte finans sektöründe yatırım ve inovasyonunun artırılması bir öncelik haline geldi. Finans ve teknolojinin derinden entegrasyonu, operasyonel verimliliği büyük ölçüde artıracak, hizmet sınırlarını genişletecek ve işletme maliyetlerini azaltacak ve bu da yeni iş modellerine ve kar modellerine olanak sağlayacak.

Çin Bankaları Önder Konumunda

Blok zincirinin öneminden bahseden 25 kurumdan 16’sı blok zincir teknolojisini kendi işine entegre etmiş durumda. Blockchain uygulamalarını zaten açıklamış olan listelenen finans kurumlarından 15’i de ticari bankalar. Pratik bir bakış açısından, blockchain teknolojisi banka ödemeleri, uzlaştırma ve takas ve kredi raporlaması alanlarında yaygın olarak uygulanabilir. Bahsi geçen bankalar deneme amaçlı geliştirme ve entegrasyon yapan küçük bankalar değil. Çin’in büyük dörtlü olarak adlandırılan, Çin Sanayi ve Ticaret Bankası, Çin Ziraat Bankası, Çin Bankası ve Çin İnşaat Bankası. Lider konumundaki bu Çin bankaları blok zincir teknolojisinin farklı yönleriyle büyük başarılara ulaşmasını ve farklı entegrasyon tiplerini araştırdılar.

Çin Sanayi ve Ticaret Bankası

ICBC, öncelikli olarak fon yönetimi alanında blockchain teknolojisini kullanıyor. ICBC’nin yoksulluğun azaltılması için blockchain teknolojisini uyguladığı ve Guizhou’daki yoksulluk azaltma fonları için bir blockchain platformu oluşturduğu kayıtlara geçen en önemli uygulamalardan birisidir.

Çin Ziraat Bankası

Çin Ziraat Bankası e-ticaret tedarik zinciri finansman alanına ilk kez blockchain teknolojisini uyguladı ve tarımsal e-ticaret finansmanı ürünleri için e-zincir kredisini başlattı. Aynı zamanda, bir finansal dijital puan sisteminin inşasını da yaparak müşteri deneyimini geliştirmek için blockchain entegrasyonu sektöründe liderlik ederek yeni bir sektör oluşturdu.

Dünyanın En Büyük Şirketleri Blockchain’e Doğru Hareket Ediyor

Buna ek olarak, geçtiğimiz günlerde açıklanan Forbes Global 2000 listesinde, ilk 10 şirketin birçoğu blok zinciriyle ilgileniyor veya başlamak için girişimlerde bulunuyor. İlk beş şirket arasında Çin’in devlet bankalarından üçü var: İlk önce ICBC, Çin İnşaat Bankası ikinci sırada ve Çin Ziraat Bankası beşinci sırada yer alıyor. Buna ek olarak, Çin Bankası da on dokuzuncu sırada yer aldı.

Tüm bu büyük, küresel şirketlerin liderliği ile, blockchainin daha fazla benimseneceği düşünülüyor ve geleceği oldukça parlak olarak nitelendiriliyor.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin