NPC Blockchain Projeleri İçin Fonlama Önerisi Getirdi

Çin Banka

Çin’in parlamentosu olan NPC, daha iyi bir yönetişim sistemi kurmak için hükümete destekli bir geliştirme fonu öneriyor.

Çin’deki en güçlü siyasi danışma organı olan Ulusal Halk Kongresi, Çin Parlamentosu ve Çin Halkı Siyasi Danışma Konferansı geçtiğimiz günlerde yıllık oturumlarına başladı. Bu oturumlara yaygın olarak İki Oturum veya lianghui toplantıları da deniyor.

Ulusal Halk Kongresi veya kısaca NPC, Çin’in en büyük yasama organı olarak faaliyet gösteriyor. Toplantılar sırasında ülke genelinden yaklaşık 3.000 delege yılda bir kez toplanıyor. Beijing News’in 23 Mayıs tarihli raporuna göre, NPC milletvekili Jieqing Tan, blockchain endüstrisinin gelişimi için özel bir fon oluşturulmasını önerdi. Kabul edilmesi halinde bu fon tarafından yönetilecek.

Fonun amacı, umut vaat eden bir dizi blockchain işletmesinin gelişimini ve büyümesini desteklemek, blockchain teknolojisi yeniliğini teşvik etmek ve blockchain alanında bir dizi unicorn yetiştirmek olarak açıklanıyor.

Blockchain Üzerinden Akıllı Yönetişim

Blockchain endüstrisinin gelişimini destekleyerek Tan, ülkenin yönetişim sistemini modernize edeceğine inanıyor. Blockchain teknolojisi, Çin’i akıllı yönetişime ve yüksek güven toplumuna doğru itmek için harika bir araç olmakla kalmayacak, aynı zamanda Çin’in teknolojinin gelecekteki gelişiminde küresel olarak bir üst el kazanmasına yardımcı olabilir.

Bu teknoloji inovasyon öncülüğünü alarak Çin’in egemenliğini ve ulusal güvenliğini daha iyi koruyabileceğini düşünüyor.

Tan, net bir ulusal blockchain endüstrisi geliştirme planının tanımlanması gerektiğini öneriyor:

Alt teknoloji standardından orta endüstri uygulama geliştirmesinden üst düzey sistem tasarımına, ulusal blockchain teknolojisi, endüstri ve denetim üç boyutlu stratejik planlama sistemi iyi bir şekilde koordine edilmelidir.

Mevcut Zorluklar ve Farklı Girişimler

Blockchain teknolojisinden elde edilen yeni ekonomik potansiyel ve yeni iş fırsatları çok büyük. Bununla birlikte Tan, şu anda sınırlı blockchain işletmelerinin sayısının, ölçeklenebilirliğinin, yetenek ve bilgi eksikliğinin, blockchain ekosisteminin iyi kurulmuş bir ekosistem geliştirmesini engelleyen ana problemler olduğuna dikkat çekti.

Çin da önümüzdeki üç yıl boyunca blockchain ticaret platformu için 4.7 milyon dolarlık fon sağladı.

Pekin vergi bürosu, daha çevre dostu, kullanışlı ve şeffaf bir gelecek yönetişimi için blockchain faturalama pilot uygulamasını açıkladı.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin