Ohio’nun Bitcoin’li Vergi Kararı

ohio-bitcoin-odeme

Ohio, ile kabul eden ilk Amerikan eyaleti oldu.

The Wall Street Journal da pazar yayınlanan rapora göre şirketlet bu haftadan itibaren ile vergi ödemesi yapabilecek. Ödeme yapabilecek şirketler ise, tekellerden kamu şirketlerine kadar büyük çeşitlilik gösteriyor.

Süreç 3 adımdan oluşacak. Şirketler ilk olarak OhioCrypto.com adlı siteden Office of the Ohio Treasurer’a kayıt yaptırmak zorundalar. Sonra vergi detayları ve ödenecek miktar gibi çeşitli bilgileri girecekler. Daha sonra portalla uyumlu bir kripto cüzdan ile bitcoin ödemesi yapabilecekler.

Uyumlu cüzdanlar arasında; Bitcoin Core client, Mycelium ve Bitcoin Payment Protocol ile uyumlu cüzdanlar bulunuyor.

Tüm vergiler Atlanta merkezli BitPay de işlenecek ve dolara dönüştürülüp Hazine ofisine aktarılacak.

Bu olanak şimdilik sadece kurumsal firmalar için geçerli olsa da yakın zamanda bireysel olarak sunulmasında herhangi bir engel görülmüyor.

Bu uygulamayı düşünün ilk eyalat Ohio değil. Geçtiğimiz mart ayında Illinois ve Arizona da vergilerin bitcoin ile ödenmesi için bir yasa teklifi sundu. Georgia da şubat ayında bu opsiyonu düşündüğünü belirtmişti.

Arizona eyaleti yasayı oy eksikliği nedeniyle rafa kaldırmıştı. Keza Georgia’da yasayı nisan ayında “kriptoların yeterince anlaşılmadığı” gerekçesiyle durdurdu.

Ohio kripto dünyasını başka alanlara da taşımak için çeşitli çalışmalar yapıyor. Tüm yaz boyunca blockchain teknolojisini çeşitli alanlarda yasallaştırabilmek için incelemelerde bulundu.

Görünüşe göre Ohio kriptonun geleceği hakkında umutlu ve bu umutlarını yasallaştırma çalışmalarına çoktan başladı bile.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin