Edward Snowden Bitcoin Tartışmalarına Dahil Oldu

edward-snowden-bitcoin

Sürgün yemiş ünlü Amerikalı muhbirimiz Edward Snowden, bitcoinin geleceği tartışmalarına dahil oldu ve; “kripto borsalarının öncü yıldızı zamanla yok olacak, fakat paraların geleceği bitcoinle son bulmayacak” şeklinde açıklama yaptı.

Ben Wizner ile yaptığı röportajda ; Bitcoin’in küresel bir para birimi olduğuna dair genel inancın yok olmak yerine, diğer kripto paralara kayacağını belirtti. Yani Snowden her ne kadar Bitcoin’e dair çok fazla umut beslemese de diğer kripto birimlerinden oldukça umutlu görünüyor.

Kıtlık ve İnanç

Verdiği röportajda Snowden, Bitcoin’in uzun vadeli içsel bir değere sahip olduğuna inanıp inanmadığı sorulduğunda; bitcoini resmi parayla karşılaştırdı ve resmi para ile tekel para arasındaki tek farkın, temelde aşağıya doğru kaybolan devlet desteğinin yarattığı inanç olduğunu belirtti. Bitcoin’in ve diğer blockchain bazlı kriptoları kıyaslayan Snowden birkaç özellik üzerinde durdu.

İlk olarak üzerinde durduğu şey, Bitcoin’in 21 milyon BTC gibi sınırlı arzından kaynaklanan kıtlık. Bu kıtlık, kalan birkaç milyon bitcoin için rekabet yaratır evet ama bu sadece ona bir değer ölçüsü verir, ölümsüzlük değil. Onun görüşüne göre ikinci ve daha önemli olan faktör, genel nüfusun büyük bölümünün Bitcoin’i “iyi niyetli bir değişim aracı” olarak görmesidir. Snowden’e göre, dünyasının temel yöntemlerinin, bankacılık piyasası dışında, diğer piyasalara aktarılması Bitcoin’i ölümden kurtaracaktır.

 

“Bu inanç, kripto para birimlerinin, her gün bankaların aracılığı olmaksızın, elektronik olarak dünya çapında büyük miktarlarda para taşımalarıdır. Bir gün öncü yıldız Bitcoin gitmiş olacak, ancak bankalar olmadan para taşımak isteyen insanlar var olduğu sürece, kripto paranın giderek değerlenmesi muhtemeldir. ”

Harika Hizmet, Kötü Uygulama

Snowden, Bitcoin’e giderek yaklaşan bir son çizmesine rağmen, dünya çapında yarattığı fırsatlar ve olanaklar nedeniyle bitcoin’i sevdiğini belirtti.

Bank of America’nın benim gibi biri için ödeme yapmak istemediğini varsayalım. Eski finansal sistemde, muazzam bir nüfuza sahip olduklarından dolayı bunu gerçekleştirebilirler. Venezüella’da bir genç Paris’te birileri için yaptıkları bir web geliştirme işi için sabit bir para biriminde ödeme almak isterse, yerel para birimi kontrolleri tarafından yasaklanan bu durum, kripto para birimleri ile mümkün kılınabilir. Bitcoin henüz gerçekten “private money” olmayabilir, ancak ilk özgür para birimi.”

Daha da ileri giderek, varolan blockchain hashing paradigmasını eleştirerek, iki ana hashing methodunun hiçbirinin yeterince iyi olmadığını ve yeni olanların da geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Sözünü esirgemeden, Proof of Work’ü, zenginlerin lehine eğimli bir çevresel yıkıcı faaliyet olarak nitelendirdi ve Proof of Stake’in, açgözlülüğünü sürdürme umudundaki zenginlere doğrudan bir elden çıkarma yöntemi olarak hizmet verdiğini söyledi.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin