Coinbase’den PayPal Hamlesi

PayPal

Dev Amerikan borsası Coinbase, 14 Aralık’ta yeni ve yenilikçi bir haberle karşımıza çıktı. Çevrimiçi ödeme sistemi PayPal‘a ücretsiz olarak nakit para çekme olanağı sunduğunu yayınladığı duyuruyorla herkese tanıttı.

Yaptıkları açıklamaya göre, bundan böyle Coinbase’in ABD merkezli müşterileri PayPal’den nakit çekebilecekler. Bu uygulamanın diğer ülkelere yönelik hizmetleri ise 2019 yılından itibaren yayılmaya başlayacak.

Bu hamle ilk ve işbirliği değil. 2016 yılında farklı bir entegrasyonla karışımıza çıkmıştı bu ikili. Bu projede Coinbase kullanıcıları Bitcoin’i (BTC) satabiliyor ve fiat fonlarını PayPal cüzdanına yatırabiliyorlardı. Fakat teknik zorluklar nedeniyle bu entegrasyon sonlandırıldı.

Bu hamle ile Coinbase geniş hizmet yelpazesine bir yenisini daha eklemiş oldu. Bu ay boyunca, 31 kripto için ticari destek sağlama olasılığını “keşfetmeye” başladığını belirtti. Potansiyel yeni eklemeler arasında Ripple (XRP), EOS ve Cardano (ADA) bulunuyor. Coinbase amacını “kriptoları mümkün olduğu kadar fazla ülke borsasına sokma” olarak belirtti.

Dahası…

Cointelegraph’ın Eylül ayında da konu edindiği gibi bu Coinbase entegrasyonu, dijital varlıkların daha hızlı listelemesine izin verecek yeni bir işlem. Coinbase’de tokenları bu yeni benimsemiş olan entegrasyonla göndermek isteyenler, daha sonra değerlendirilecek özel bir form kullanmak zorunda kalacaklar.

Kasım ayında, Coinbase kurumsal müşteriler için over-the-counter (OTC) alım satımı başlattı. Coinbase’in satış müdürü Christine Sandler, OTC hizmetinin 2 Temmuz 2018’de başlatılan ve de kurumsal yatırımcılar için bir hizmet şifreleme aracı olan Coinbase Custody ile birleştirilebileceğini açıkladı.

Mart ayında, PayPal kripto ödemelerinin hızını arttırmak için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine (USPTO) ile bir patent başvurusunda bulundu. Patentte bu uygulama; tüketiciler ve merchant arasındaki işlemlerde bekleme sürelerini kısaltmak için ikincil özel anahtarların kullanılmasını içeren bir “Expedited Virtual Currency Transaction System” olarak tanımlanmaktadır.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin