Henüz Değeri Anlaşılamamış 5 Platform Coini: Dosya 1

platform

Kripto piyasalarının son haftalardaki durumundan sonra, birçok kişi sallantıda hissettiği için herhangi bir olumlu haber duyma ihtiyacı hissetti. Bu çaresiz duygu aşağıdaki twitten daha iyi anlatılamazdı;

twit

Fiyatlar boarda çıktıkça, birçok kişi (özellikle yeni başlayanlar) merak ediyordu: “Paramı nereye koymalıyım? Bu neden oluyor? Ya da hiç yatırım yapmalı mıyım? ”Finansal danışman değilim ve bu finansal bir tavsiye değil, ancak alt satırda insanların bu gibi zamanlarda yüzleşmesi gereken bazı gerçekler var.

Son haftalarda piyasa bir uçurumdan düştü ve bunun birçok sebebi var. Bunlardan birkaçı, US SEC’in MOS ile devam eden bir draması, birkaç ICOS için mahkeme celpleri verme kararını içeriyor.

Gerçek şu ki, çoğu biriminin kullanım durumu için kitlesel kullanıcı uyarlaması hala devam eden bir süreç. Bugün neredeyse 10 milyon insan kriptoyu aktif olarak “kullanmaktadır” ve “dijital altın” ya da “ödeme rayı” olarak kullanılması en yaygın kullanım sebepleri arasında.

2017’deki fiyat hareketleri, her bir crypto para birimi ve teknolojisinin farklı bir şeyler vaat etmesi bugün duyulan yanlış güveni beraberinde getirdi.

Peki, bütün bunların ışığında ne yapılabilir?

Platform Coinleri

Buradaki fikir, belki de en iyi stratejinin, kripto kullanıcılarının güvendiği araçlara yatırım yapmasıdır.

En son çöküşün enkazından geçerken, düşündüğümüzde platform coinler en güvenilir oyunculardan biri gibi duruyor. Peki tam olarak nedir bu “platform coin”?

Zaten bilmeyenler için, kripto platformları, yazılım geliştiricilerin akıllı sözleşmeler yazmasına izin veren blockchain tabanlı ağlardır. Akıllı sözleşmeler (bazen kripto sözleşmeleri olarak adlandırılır), önceden tanımlanmış koşullar sağlandıktan sonra varlıkların iki veya daha fazla taraf arasında aktarımını otomatik olarak kontrol etmek için kodlanmış programlardır.

Platform coinler, bu tip sistemlere ait yerel coin birimleridir. Ethereum, aralarında en çok bilinen “platform coin” dir.

Geçen yıl birkaç platform coinin yükselişini örnek vermek gerekirse:

  • ETH  7$ dan yaklaşık 1,300$  a
  • EOS 0,55$ dan 18$ a
  • NEO 0,14$ dan 150$ a
    Bu fiyatların hepsi çeşitli açılardan zamanla değişiklik gösteriyor, fakat düşünmeden edemiyoruz. Bu kadar yükselişin sebebi ne?

Elbette, birçok (bazıları bireyselleştirilmiş) neden var. Ancak bunların arasında birincil neden, çok amaçlı doğalarıdır. İnsanlar gelecekte bu platformların üzerine uygulamalar ve her türlü hizmeti oluşturabilecek, böylece potansiyeli tek ve yüceltilmiş bir kullanım durumundan çok daha fazla amaca hizmet edebilecek. Platformlar hemen hemen her blockchain teknolojisinin üzerine inşa edildiği temel olacaklar.

Çarpışan fiyatlar, olumsuzluk, korku, belirsizlik ve kasvetli yüzler karşısında temellere geri dönmek en sağlam çözümdür. Altyapıya yatırım yapabilirsiniz ve hype değil, gerçek inovasyona yatırım yapabilirsiniz.

Aşağıda, radarın altından geçen ve ileriye doğru büyük bir potansiyele sahip 5 platform coini ele alacağız.

Substratum

Substratum “interneti merkezsiz hale getirmeyi” amaçlamaktadır. Başka bir deyişle, bu platform Satoshi Nakamoto‘nun Bitcoin-kripto ilişkisini internete uyarlamak istiyor istiyor. hedeflerini gerçekleştirebilirse, eski moda web sunucular ve kısıtlayıcı hükümet kuralları tarihe karışacak.

Peki nasıl çalışır? Kısaca, Substratum, block chainindeki düğümler aracılığıyla herhangi birinin web içeriğine ev sahipliği yapmasına veya bunlara erişmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Ev sahibi olmak istiyorsanız, Substratum yazılımını indirip çalıştırabilirsiniz. Operasyon tamamlandığında, yazılım bilgisayarınızı diğer düğümlere bağlanan bir mini sunucuya dönüştürür ve böylece kullanıcılar için merkezi olmayan bir internet oluşturur. Ana bilgisayarlar, yerel Substrat (SUB) kripto para birimine katılmaya teşvik edilir.

Eğer bunu kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken sadece Substratum ağına bağlanmak, bırakın protokol gerisini halletsin. Yapay zeka Alan Adı Sistemi (DNS) isteğinizi kullanarak, arama isteğinizi belirler ve sizi en yakın düğüme bağlar. İşte bu kadar basit!

Kripto platformlarını rahatsız eden konulardan biri, insanların düğümleri çalıştırması ve aktif kullanıcılar olmalarıdır. Çok sayıda kullanıcı olmadan, Substratum gerçekten başarılı olmaz.

Çin, Rusya, Endonezya ve Tayland gibi ülkelerde insanlar, istedikleri sınırsız internet erişimini elde etmek için sürekli olarak VPN kullanıyor. Ne yazık ki, VPN’ler mükemmel bir çözümden çok uzaktır ve kolayca bloke edilebilir. Substratum bu tür kullanıcının aradığı hizmeti sağlıyor. Netteki tarafsızlık belirsizliği ve devlet destekli web sansürü çağında Substraum gibi projelere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

Merkezi olmayan web sunucuları, VPN benzeri hizmetler ve anonim mesajlaşma platformları yalnızca buzdağının görünen kısmıdır. SUB’ın fiyatı Ocak ayında ATH’den önemli ölçüde düştü, bu yüzden pozisyonunuzu bu bilgiye göre değiştirmek için iyi bir zaman olabilir.

ICON

ICON, theloop adlı Koreli bir şirket tarafından geliştirilen bir projedir. Bu proje, veri bakımından zengin bir dünyada karşılaştığımız en büyük sorunlardan birinin; birlikte çalışabilecek sistem ve toplulukların bölünmesi olduğu inancına dayanıyor. Çözüm, ICON’un beyaz kitabının belirttiği, dünyayı “birleştirmek”.

Nasıl çalışır? Kuş bakışı görünümünden ICON protokolü, ERC-20 token, ICX kullanımıyla birbiriyle iletişim kurabilen bireysel blockchainlerden oluşan merkezi olmayan bir ağ kurmayı amaçlamaktadır. Bu şekilde, ICON, diğer blockchainlerden oluşan bir blockchain olarak düşünülebilir.

ICON sayesinde, daha önce izole edilmiş olan topluluklar artık bağlantı kurabilir, değer ve hizmetleri paylaşabilir. ICON bunu, ICON Nexus ve Loopchain teknolojisi gibi özellikleri kullanarak gerçekleştirmeyi planlıyor. İndirgeyici terimlerle, bu özellikler defterlerin iletilmesi için alan ve araçlar sağlar.

Ancak, ICON her şeyden önce, çeşitli blockchainleri birbirine bağlamanın ek özelliği olan, merkezi olmayan bir uygulama platformudur.

2017 sonbaharında, ICON kendi ICO’larını gerçekleştirdi, ICX borsalara kote oldu ve finans ve eğitim gruplarına pilot hizmet başlattı. 2018’in başlarında, ICON ekibi ana ağını başarıyla başlattı ve DEX yedek havuzunun genişletilmesine ve Kore dışında daha güçlü bir şekilde teşvik edilmesine yönelik planların uygulamaya konuldu.

ICON, kripto para piyasasında kaçınılmaz bir soruna hitap ediyor – farklı blockchain yığınlarının birbirleriyle nasıl bir ilişkisi var? ICON’un geleceğin birlikte çalışabilirlik tedarikçisi olup olmadığını zaman gösterecek.

ICX tokenın değeri Aralık / Ocak döneminde tüm piyasada yükseldi ve şu anda 3,50 $ gibi bir seviyeye düştü. Bu coinin potansiyeli, gelecekteki piyasa kapitalizasyonunun NEO, hatta büyük köpek Ethereum gibi en iyi rakipler ile kolayca rekabet edebileceğini göstermektedir.

Lisk

Lisk, geliştiricilerin JavaScript’te merkezi olmayan uygulamalar yazmasına olanak tanıyan LSK tokenları tarafından desteklenen açık kaynaklı bir blockchain platformudur. Lisk, Ethereum ile aynı hedefe ulaşmayı hedefliyor, ancak daha karmaşık sorunların bazılarını benzersiz çözümlerle ele alıyor.

List nasıl çalışır? Lisk’in gizli tarifi, herkes için erişilebilir olan blockchain yaklaşımıdır. LSK ekibi, dünyanın en yaygın programlama dilinde oluşturulabilen dapp’lar oluşturarak giriş engelini azaltacak bir SDK’yı ele geçiriyor.

Lisk ayrıca sidechains kullanarak ölçeklenebilirlik sorunlarını ele alıyor. Lisk’in sidechain modeli, yüksek işlem hacmi altında ağ tıkanıklığı sorununu çözmek için bir yol sağlar. Lisk ayrıca, mevcut birçok platformdan farklı olarak kullanıcı deneyimine yoğunlaşıyor, aynı zamanda kapsamlı dokümantasyon ve geliştirici desteği sunuyor.

Lisk, Delegated Proof-of-Stake konsensüs protokolünü kullanır ve bazı alternatiflerin aksine, DPoS “merkezileşmenin olumsuz etkilerini” dengelemek için bir teknolojik demokrasi katmanı önermektedir.

Lisk’in gelecek için oynadığı oyun yavaş, metodik ve detaylara kadar dikkatlice düşünülmüş. Lisk ayrıca kitleleri eğitmeye adanmış bir Lisk kolu olan Lisk Akademisi‘nin tanıtımıyla yeni kullanıcı kabulünü ve farkındalığını zorluyor.

Lisk kimi zaman “blockchainlerin Apple’ı” olarak adlandırılır, ancak LSK token hala diğerlerinden daha az heyecan uyandırıyor. Son fiyatlardaki düşüşle birlikte, LSK bir noktada 10 $ ‘ın altına geriledi. Lisk’in geleceğine inanıyorsanız, bu düşük seviyeler tartışmasız bir değeri temsil etmektedir.

Yazımızın ikinci kısmı için bkz.

 

 

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin