Tezos (XTZ) Coin Başlangıç Rehberi

tezos

“Dünyanın ilk kendi kendine evrimleşen blockchaini” Tezos, Ethereum’a benzeyen akıllı bir sözleşme platformudur. Bitcoin gibi kriptolar çeşitli zorluklarla başa çıkmaya çalışırken, , biriminin geleceğini değiştiren bir yol gibi görülüyor.

Cryptocurrency teknolojisi, gelişmelere ayak uydurmanın oldukça zor olduğu bir hızla ilerliyor. Bu zorluğu gören Tezos karşımıza yeni bir soruyla çıkageliyor.

Neden blockchain’iniz mümkün olan en yeni teknoloji ile yükseltilmesin?

Tezos nasıl çalışır?

Tezos, birkaç dikkate değer iyileştirme yapmayı amaçlayan eşler arası, dağıtılmış bir ağdır. Özellikle, ekip, kendi kendini değiştirme ve yönetim ana fikirleri üzerinde duruyor. Birkaç önemli özelliğe bir göz atalım:

On-Chain Governance

Önemli özellikleri arasından sayılan bu özelliğin amacı, tüm paydaşların platformun yönü ve yönetiminde yer almasıdır. Menfaat sahipleri, Tezos protokolünde değişikliklere oy verebilir ve hatta oylama prosedürünün kendisinde değişiklik yapabilir. En basit durumda, paydaşlar kod veya protokoldeki değişiklikleri onaylayacak veya veto edecektir.

Kod Evrimi

Tipik bir , aşağıdaki 3 iletişim kuralını kullanır:

Ağ protokolü – blokları ve yayın işlemlerini keşfeder
İşlem protokolü – bir işlemi geçerli kılmaya karar verir
Konsensüs protokolü – benzersiz bir zincirde nasıl bir konsensüs elde edildiğini belirler
Ancak, Tezos’un durumunda, bir blockchain ihtiyacı olan farklı işlem ve mutabakat protokolleriyle uyumlu bir genel ağ kullanır. Kaynak kodu, iddialı bir projeye ve teknik gereksinimlerine uygun, hızlı, esnek ve işlevsel bir programlama dili olan OCaml’de uygulanmaktadır.

Baking

Oldukça eğlenceli olan Tezos, istifleme sürecini “Baking (pişirme)” olarak adlandırıyor. Bu blockchain modelinde “fırıncılar” para yatırır ve blok imzalamak ve yayınlamak için ödüllendirilir. Fırıncılar tarafından yapılan herhangi bir kötü davranış, kayıp depozito ile sona erecektir. En son verilere göre, ağın güvenliği ve güvenliğine katkıda bulunan 450’den fazla fırıncı raporlanmıştır.

Takım

Proje Arthur Breitman’ın vizyonudur. Fransız doğumlu Breitman, Morgan Stanly ve Goldman Sachs gibi büyük şirketlerde çalışmıştır. Eşi Kathleen ile birlikte, San Francisco ofisinden cryptocurrency projesini yönetiyorlar:

Arthur Breitman, finans sektöründe çalışan, tecrübeye sahip bir bilgisayar bilimci ve matematikçidir. En başından itibaren Bitcoin’in tarihsel yükselişini ve benimsenmesini yakından takip etti ve bunun “gelişememe” olduğunu belirtti. Tezos projesinin gerçekleştirdi.

Kathleen Breitman, daha önce Bridgewater Associates ve R3 gibi tanınmış firmalar için çalışarak finansal sektörde deneyim kazandı.

Coin Tedariği ve Sürdürülebilirlik

CoinMarketCap‘e göre, döviz havuzunda toplam 763 milyon “Tezzies” bulunuyor.

Tezziler henüz herhangi bir büyük borsada listelenmedi. Bu durum, bazı ek seçenekler eklenene kadar projenin daha geniş çapta kabul edilmesini önleyecektir. Şimdilik,

Gate.io
HitBTC
ve bazı küçük borsalardan elde edilebiliyor.  Şu anda resmi bir cüzdanı yok.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin