Çin Bitcoin Milyarderi Li Xiaolai Skandala İmza Attı

Li Xiaolai

Çin’in en büyük bitcoin zenginlerinden Li Xiaolai’nin gizli bir kaydı dün Çin sosyal medyasında ortaya çıktı. bu kayıtta, alanındaki birçok büyük isimden “dolandırıcı” olarak bahsediyor. Çin Kripto sahnesinde büyük bir kargaşaya neden oldu.

Kim bu Li Xiaolai?

Çin’den bir girişim kapitalisti olan Li Xiaolai, 2013 yılının ortalarında Bitfund‘u kurdu ve yaklaşık 3,5 Milyon Dolar’lık bir servet kazandı. BitFund şimdi Çin’de kripto-para birimi ile ilgili en etkili girişim sermayesi şirketlerinden biri. Bitfund’daki VC çalışmasına atfedilebilecek tahmini değer 3.5 milyar ABD Dolarını geçiyor.

Peki bu kayıt ne hakkında?

İşte kaydın bir kopyası.

1. Laomao küçük bir patatesti, kripto alanında büyük bir tekerlek olmasıno sağlayan kişi benim.  (Laomao, Yunbi’nin eski COO’su ve INBlockchain’in kurucu ortağıdır)

2. Patrick Shuai (Shuai Chu) tarafından verilen Qtum bir çöptür, 6 ay boyunca Qtum’u tanıtmasına yardımcı olan bendim. Scamming yöntemi çok basit olduğu için – Önce DAPP geliştirmeye karar verdiyse, bitmiş ürünü bana getirene kadar dışarı çıkmasını rica etmeliydim.

3. NEO da değersiz bir projedir; Eğer Wang Lijie (Çin’in ünlü melek yatırımcısı) olsaydınız, bunları da 1,5 RMB’de satmış olacaktınız. Peki fiyatı nedençok yükseldi, çünkü bazı büyük risk sermayesi sahiplari buna katıldı ve fiyatını düşürdü. Hatta Da Hongfei (Onchain Capital’in CEO’su) bile elinde çok az NEO tutuyor.

4. 2015’te kendi blogumu açtım ve Luo Zhenyu (Çin’de üst düzey medya adamı) kitabımı satmam ve blogumu tanıtmam için bana yardımcı oldu. O zaman, piyasa düşüşteydi, bu durumda para kazanamıyordum ama o zaman çok fazla hayran biriktirdim.

5. Topluluk oluşturma ve hype noktası aramak, bir projenin yapılmasında en önemli şeydir.

6. CZ (Binance’in Kurucusu) iyi bir adam değil, eskiden Xu MingXing (OKEX’in kurucusu) ile çelişiyordu. Teknik konular hakkında çok az şey biliyor. Neden Binance şimdi başarılı oldu, çünkü tüm kripto borsaları Çin’deki kripto yasağı politikası için Eylül’de kapatılmalıydı, ancak Binance’in Kanada’daki vatandaşlığı için her zamanki gibi açılışında ısrar ediyordu.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin