BTC Yükselişi, USDT Düşüşü

USDT

Bitcoin fiyatı,  (USDT) değer kaybetmeye başladığı saatlerde %9 artış gösterdi.

BTC / USD çifti dün % 2’lik mütavazı bir artışla kapandı. Bununla birlikte, Asya ticaret sezonuyla birlikte momentum kazanarak önceki 6300-fiat’lık seviyeden 7800-fiat’a kadar yükseldi.

Aynı zamanda, Tether’in / USD çifti kayıp yaşayarak, Asya seansının başlangıcında 0,95-fiatın altına düştü. 0.90-fiat’a sabitlenmeden önce de, 0.85-fiat’a doğru büyük bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte, çift, kripto alanındaki geleceği hakkında olumsuz bir fikir yaratan 1 $ ‘lık seviyesinden çok uzak olmaya devam ediyor.

FUD

Tether, son zamanlarda Noble Bank’ı ortağı ilan eden küresel bir kripto değişimi olan ile yakından bağlantılıdır. Tether’ın USDT token tedarikini desteklemek için gereken dolar tutarının, aynı bankada raporlandığını ve borcun geçici sorunlarına neden olduğu bildirildi. Ayrıca, özellikle Noble Bankası’nın Porto Riko temsilcileri için güçlü bir endişe kaynağı olduğu zamanlarda, BitFinex, Tether ve Noble Bank’ın şefleri arasında güçlü bir bağlantı kurdular. Söylentilere, yetkililer firmaya bir uyarı verdi. Fakat bu uyarının ayrıntıları basına yansımadı.

Tüm bunlar bir şeye işaret ediyor: Tether’ın USDT arzını destekleyecek bütçesi var mı? Sorunun cevabını verecek yöntem, açık ve şeffaf bir denetim gibi görünüyor. Ancak, kendi cephesinde bile, proje makul olarak iyi görülmedi. Orijinal teknik incelemelerinde verilen sözlere karşın, Tether ekibi uygun bir finansal denetim gerçekleştirmedi. Ancak, Tether ve Noble Bank ile bir teftiş yapmak için zaten bir iş ilişkisi olan bir hukuk firmasını işe aldı.

Tüm bu olanlar USDT için olumsuz bir his yarattı.

Sosyal medya temsilcileri de, kilitlenme sırasında hiçbir paylaşımda bulunmadı.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin