Verge (XVG) Coin İncelemesi

Verge Nedir?

Verge (XVG) , yüksek verimlilik için hızlı onaylama sürelerine izin vererek işlemleri anonim ve izlenemez halde tutmayı amaçlayan gizlilik odaklı bir birimidir.

Proje tamamen açık kaynaktır ve toplum liderliğindedir. Verge’nin arkasında bir şirket ya da vakıf yoktur. Amaç anonimlik ve gizliliğin korunmasıdır. Platform kendi başına merkezcilik karşıtıdır. Bu yüzden tek bir merkeze bağlı değildir.

Verge, 2014 yılında DogeCoinDark olarak ortaya çıktı. Şubat 2016’da, Köpek ”meme”lerinden ve “karanlık” çağrışımından uzaklaşmak isteyen DogeCoinDark, adını olarak değiştirdi. Geçtiğimiz iki yıl boyunca, projenin pazarda kitleler tarafından benimsenmesi amaçlanarak meşruiyete doğru bir yol belirledi.

Anonim Kullanıcı Bilgileri

Hepimizin tanıdığı internet oldukça basit. Bilgisayarlar arasında bilgi göndermek için, iletiyi kolaylaştırmak amacıyla bir Internet Hizmet Sağlayıcısı (ISS) veya başka bir aracı kullanırsınız. Bir mesaj gönderdiğinizde, ISS’niz internet üzerindeki IP adresinizi görebilir. ISS’nizin hedef bilgisayarın da IP adresini bilmesi gerekir, böylece mesajı yönlendirebilir.

Bu sistem normal internet trafiği için uygundur, ancak anonim değildir. Zamanla bir ISS, iletişim kurduğunuz IP adresleri hakkında çok şey öğrenir. Ayrıca, nereden mesaj gönderdiğinizi de bilir. Çoğu durumda, ISS’nize kaydolmak ve kimliğinizi IP adresinizle ilişkilendirmek birden çok anonimlik ve gizlilik sorunlarına neden olur. Verge, bağlantı anonimleştirmesini ele almak için iki sistem kullanır. Bunlar I2P ve TOR sistemleridir.

Cüzdanlar

Verge, orijinal olarak Bitcoin için tasarlanmış olan Electrum cüzdanını kullanmaktadır. Electrum, Tor ve I2P entegrasyonunu destekler. Ayrıca, jetonların çevrimdışı depolanmasını sağlar. XVG göndermeniz gerektiğinde, işlemi özel şifrenizle çevrimdışı olarak imzalayabilirsiniz. İmzalandıktan sonra işlemi, şifrenizle erişebileceğiniz çevrimiçi bir bilgisayardan yayınlayabilirsiniz.

Electrum ayrıca şifreli anahtar kurtarmayı ve çoklu imzalamayı da destekler, yani bir işlem göndermek için birden çok onaylama gerektirebilir, böylece güvenliği artmış olur. Son olarak, Electrum cüzdanı blok zincirini endeksleyen merkezi olmayan sunuculara bağlanır. Tam bir düğümü çalıştırma veya tüm blockchain işlem geçmişini indirmeye gerek yoktur.

Verge Madenciliği

Verge, çoklu algoritma sistemini test eden az sayıda proje arasındadır. Bu, madencilerin XVG’yi beş farklı şekilde çıkarabileceği anlamına geliyor. Tüm algoritmalar iş bazında kanıt niteliğindedir. Ancak, bazıları ASIC donanımı kullanırken diğerleri ise GPU uyumlu veya daha hafiftir.

Bahsedilen beş algoritma Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl ve blake2 algoritmalarıdır. Birden fazla algoritmanın XVG madenciliğine çok sayıda madencilik kulesinin katılabileceği anlamına geldiğinden, bu sistemin faydası Verge’i merkecilikten uzaklaştırmaktır.

Verge, beş algoritma arasında bölünmüş bir 30 saniyelik blok süresine sahiptir. Toplamda, 16,5 milyar XVG bulunmaktadır bu XVG’lerin 9 milyarlık kısmı ilk yılda (2014) çıkarılmıştır. Gelecekte bu sayının her yıl 1 milyar olması hedefleniyor.

XVG Coin

XVG, aslen DogeCoinDark, bir ICO veya premine olmadan başlatıldı. Geliştiriciler, tıpkı diğerleri gibi Verge coinlerini satın aldı.

Verge şu anda dünya çapında ilk 30 para birimindedir. Binance ve Bittrex dahil olmak üzere birçok büyük borsada listelenmiştir.

Özetle

Verge, merkezi olmayan, açık kaynaklı bir proje olduğu sürece ilginçliğini koruyacaktır. Bununla birlikte, resmi yapının eksikliği bir dezavantaj olabilir. Bu günlerde en ciddi kripto projeleri, gelişim sağlayan ve bir yol haritası belirleyen bir temel oluşturuyor.

Projenin dış incelemeye de ihtiyacı var. Uyguladıkları teknolojilerin birçoğu başka bir yerde test edilmiş olsa da, Verge bağımsız bir kaynaktan bir miktar resmiyet kullanabilir.

Ayrıca, gizlilik alanındaki rakipleri ile aynı kaynaklara sahip değiller. Monero, Z Cash ve Dash’ın Githubs’ta yüzlerce ortak çalışanı var. Verge’de ise bu sayı sadece 12.

Bununla birlikte, IP adreslerini gizlemek, blockchain anonimliği için önemli bir sınırdır. Eğer Verge problemlerini çözebilirse, bu alan için eşsiz bir atılım olacaktır.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin