Wanchain (WAN) Dosyası

wanchain

Wanchain, farklı blockchainlerde çapraz zincirleme transferleri uygulayarak yeni bir dijital varlık piyasası yaratıyor. Şu anda ekosistemde bulunan çeşitli coin, jeton ve blockchainlerin sayısı ile şu anda aralarında değer değişimi yapmak için etkin ve merkezi olmayan bir yol bulunmamaktadır. Bağımsız bir olarak , bu varlıkları değiştirmek için bir çerçeve sağlamak üzere bağımsız zincirlerin hesaplarını birleştirir.

Platform, sadece döviz transferleri için geçerli değildir. Akıllı sözleşmeler, gizlilik koruma protokolleri ve yerel Wancoin (WAN) token ile diğer şeylerin yanı sıra Wanchain’i sayısız finansal uygulama oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Wanchain nasıl çalışır?

Ethereum’dan çatallanmış olmasına rağmen, Wanchain tamamen ayrı bir blockchaindir ve Wancoin (WAN) bir ERC20 token değildir. birçok parçadan meydana gelir, ancak çapraz zincir iletişim protokolü (cross-chain communication protocol) sistemin omurgasını oluşturur.

Çapraz zincir iletişim protokolü (cross-chain communication protocol)
Zincirler arası iletişim protokolü, Wanchain ve diğer zincirler arasında veri aktarmanın bir yolunu sunar. Protokolün üç fonksiyonel modülü vardır:

Kayıt modülü: Bir işlemin, aktarılmakta olan varlığın yanı sıra oluşturduğu zinciri kaydeder.
Çapraz zincirli işlem veri aktarım modülü: Çapraz zincir işlem talebini Wanchain’e başlatır, validator düğümünün başarılı olup olmadığını kabul eder ve validator düğümden orijinal zincire yasal işlemi kolaylaştırır.
İşlem durumu sorgu modülü: İşlemin durumunu izler.

Esas olarak, zincirler arası iletişim protokolü, Wanchain’e mal değişimi yapabilmeniz için akıllı sözleşmeleri kullanır fakat bunun tersi de geçerlidir.

Doğrulama Düğümü Konsensüs Algoritması

Wanchain, Ethereum’u bir Proof-of-Stake (PoS) konsensüs algoritmasına doğru hareket ettirecek. Platform, Plazma ve Raiden Ağı gibi çözümleri de uygulayacaktır. PoS üzerinde bina, genel ağ ve bölünmüş işlem ücretleri korumak üç tip doğrulama düğümleri vardır:

Kuponlar: çapraz zincir işlem kanıtı düğümleri
Doğrulayıcılar: genel doğrulama düğümleri
Storemen: kilitli hesap yönetimi düğümleri

Kuponlar, işlem ücretinden bir güvenlik teminatı alırlar. Buna karşılık, orijinal hesap ile Wanchain kilitli hesabı arasındaki işlemin kanıtını sağlarlar. Bu kanıtın yanlış olması durumunda, depozito tutarı tutma hesabından alınır ve Makbuz artık işlemleri yetkilendiremez.

Doğrulayıcılar, işlem ücretinin bir kısmı karşılığında Wanchain’in blockchain işlem verilerini kaydeder.

Kurucular online olarak kalmalı ve kendi paylarını almak için kendi anahtar paylarını (aşağıda daha fazla) muhafaza etmelidir.

Kilitli Hesap Oluşturma Şeması

Wanchain, birden fazla taraf olduğunda, fonları ve anahtarları güvenli hale getirmek için Kilitli Hesap Oluşturma Şemasını kullanır. Shamir’in Gizli Paylaşım Şeması’na dayanarak, etkili bir şekilde paylaşımda bir anahtarı böler ve tüm katılımcılara dağıtır.

Storemen işlemler için kilitli hesapların uygun kilit paylarını korumak ve yönetmekle sorumludur.

Bu anahtar paylaşım dağılımı yönteminin birkaç yararı vardır. Wanchain, çok taraflı hesaplamalar yoluyla kilitli hesaplar oluşturduğundan, ademi merkeziyetin artması söz konusudur. Kilitli bir hesap için imza oluşturmak için her önemli paylaşıma ihtiyacınız olmadığından daha fazla istikrar var. Doğrulayıcıların bazıları çevrimdışıysa, işlemler minimum sayıda hisse ile gerçekleştirilebilir.

Son olarak, kilitli bir hesapla yapılan herhangi bir işlem, orijinal zincir üzerinden yapılır. Bu, herhangi bir zincirin yeni işlem türleri veya doğrulayıcılar olmaksızın Wanchain ile kolayca entegre edilip etkileşime girebileceği anlamına gelir.

Akıllı Sözleşme Simgesi İşlem Anonimliği

Wanchain, akıllı sözleşmeler dahilinde gizliliği içeren ilk blockchain projelerinden biridir. Platform, işlemlerde anonimlik sağlamak için halka imzaları ve tek seferlik adres oluşturma özelliğini kullanır.

Bir halka imzasında, gönderen olarak imzanız diğer sahte hesaplarla karıştırılır. Bu karışım sizi gerçek gönderen olarak izlemenizi zorlaştırır. Bunun üzerine, Wanchain her işlem için yeni bir adres oluşturur, bu nedenle işlem kalıplarını tespit etmek neredeyse imkansızdır.

Wancoin (WAN)

Wancoin (WAN), Wanchain’in yerel tokenıdır. İşlemler belirli bir miktar WAN tüketir ve işlem yaparken çapraz zincir doğrulama düğümlerine WAN güvenlik ödemelerini ödemelisiniz.

Ekip, ICO’ları sırasında 120.000 ETH’nin biraz üzerine çıkmak için 107,1 milyon token sattı. Bu tokenlar arzın% 51’ini oluşturur. Ekip, ICO fonlarını şu şekilde kullanmayı planlıyor:

% 60 araştırma ve geliştirme
% 10 topluluk geliştirme
% 10 pazarlama
% 10 altyapı
% 10 günlük operasyon

Wanchain takımı ve ilerleme

Wanchain Vakfı, öncelikle Singapur dışında faaliyet gösteren bir kar amacı gütmeyen bir kuruluştur fakat aynı zamanda Austin, TX‘de de önemli bir mevcudiyete sahiptir.

Wanchain, Blockchain camiasında saygın bir oyuncu olan Jack Lu tarafından kuruldu. Şu anki görevinden önce Lu, Factom‘u kurdu ve bir blockchain uygulama geliştirme şirketi olan Wanglu Tech‘i kurdu. Wanglu Tech açık kaynaklı Wanchain projesine birincil katkıda bulundu.

Dustin Byington, Wanchain Başkanı olarak görev yapıyor. Byington, 2014 yılında Bitcoin Koleji’ni kurmuş ve aynı zamanda makineleri güvenli bir şekilde ve tutarlı bir şekilde kopyalamak için bir yazılım mekanizması olan Tendermint‘i kurmuş olan bir blockchain ustadır. Byington ayrıca geliştiricilerle birlikte blockchain girişimcilerini birleştiren bir platform olan Satoshi Talent‘i kurdu.

Ekip yakın zamanda ana ağını başlattı ve 2018 için planlanmış iddialı bir yol haritasına sahip oldu. Haziran 2.0 sürümünde Ethereum çapraz zincir ticareti ve çoklu para cüzdanı yer alacakken, 3.0 da Bitcoin’e demirlenecek.

Wanchain tüm finans piyasasına hitap ettiğinden, rakip olabileceğini düşündüğümüz birkaç proje daha var. Rippler ve Stellar, finansal kurumlarla olan yoğun ilgileriyle, proje ile karşılaştırılabilir olabilir.

Ark ve onun çakışan Akıllı Köprüleri de farklı dijital varlıkların engellerini birleştirmek için çalışıyor. Ayrıca, Wanchain kullanarak merkezi olmayan uygulamalar oluşturabildiğiniz için, Ethereum bir rakip olarak bile düşünülebilir.

Wanchain, tüm finansal ekosistemi oluşturmak için diğer birçok büyük projenin işlevselliğini birleştirmesiyle benzersizdir. Aynı zamanda, anonim akıllı sözleşmeler sağlamak için zil imzalarını ve tek seferlik adresleri kullanan tek proje değilse de birkaç projeden biri.

WAN nerede saklanır?

WAN’ınızı Wanchain tarafından sağlanan cüzdanda saklamanız gerekir. Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabilir. Şimdilik yalnızca WAN’ı desteklemesine rağmen, yakında çok sayıda para birimini destekleyecek.

Sonuç

Wanchain, finansal sektörü çapraz zincir akıllı sözleşmeler yoluyla dağıtmayı amaçlıyor. Bu teknoloji ile işletmeler aşağıdakiler için blockchain uygulamaları oluşturabilir:

  • Borç alma ve verme
  • Ödemeler ve yerleşimler
  • İşlemler ve borsalar
  • Yatırım ve finansman
  • Ayrıca, bir takım diğer finansal hizmetler.

Bu zorlu bir proje olsa da, ekibin yatırımcıları çekebileceklerine dair güven vermesi gereken bir sicili var. Ana ağ zaten üretimde olduğu için, Wanchain diğer blockchain projelerinin çoğunun önünde gözüyor.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin