WanSwap Detaylı İnceleme ve Kullanım Rehberi – Farming

WanSwap

Nefes almaya başladığı ilk andan itibaren DeFi projesi olan, sessiz ama hummalı bir çalışma içerisinde olan artık tamamen komün yazılımcılarından oluşan bir geliştirici ekibine sahip adından yepyeni bir projeye sahip.

İçerisinde WanChain ekibinden kimse olmayan, sadece WanChain’e gönül vermiş gönüllü yazılımcılar tarafından geliştirilen bir AMM (otomatik piyasa yapıcı) projesi olan WanSwap, Wanchain ağını kullanarak oldukça az aracı ücretlerine sahip ve WanChain’in zincirler arası transfer özelliğine sahip olduğundan dolayı piyasada büyük yankı uyandıracağa benziyor.

Peki Nedir bu WanSwap?

Yatırım yapılmalı mı?

Riskleri neler?

Bir önceki yazımızda siz değerli okurlarımız için WanSwap’ı kullanarak nasıl Likidite Havuzu işlemi yapabileceğinizi anlatmıştık.

Bu yazımızda ise sadece WanSwap üzerinden nasıl Farming yapısını kullanabileceğiniz anlatacağız. Swap kullanımı detaylarına buradan, Likidite Havuzu kullanımı detaylarına buradan, Hive kullanımına ise buradan erişebilirsiniz.

WanSwap ile Farm

Üst menüdeki bir sonraki bölüm olan Farm işlemleri için önceki bölümdeki tokenlarını WanSwap’in verimli tarım (yield farming) platformuna yatırabilirsiniz.

Likidite sağladığınız havuzu seçin ve Deposit veya Manage seçeneğine tıklayın. Bu sizi bir sonraki şekilde görülen yönetim sayfasına götürecektir. Burada WSLP jetonlarınızı verimli tarım – farming için yatırabilirsiniz.

Deposit butonuna tıklamanız yeterli.

Tüm tokenları koymak için MAX seçeneğini seçin. Karşınıza onaylamanız için bir işlem çıkacaktır, ve bu onay işlemi cüzdanınız aracılığı ile onaylanacaktır. Onayladıktan sonra Deposit butonuna tıklayın ve cüzdanınızda tekrar onaylayın.

Çiftliğe likidite yatırarak karşılığında WASP token alırsınız. WASP tokenlerinin ödülü, likidite token miktarınıza ve stake etme sürenize göre hesaplanıyor. Yani daha uzun süre daha büyük miktarda WLSP stake etmek size daha fazla WASP token kazandıracaktır.

Şayet farming işleminden çıkmak isterseniz PoS staking işlemlerinde olduğu gibi 3 gün beklemenize gerek olmadan anında işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Withdraw butonuna basmanızın ardından hesabınızda yer alan ve hakettiğiniz tüm WASP tokenlar da hesabınıza otomatik olarak geçecektir.

Çekme işleminizi gerçekleştirdikten sonra WSLP jetonlarınızı geri alacaksınız. WSLP tokenlar likidite havuzundan çekmek için gereklidir. Artık tekrar havuz sekmesinde likiditenizin detaylarını görebileceksiniz.

WanSwap uygulaması üzerinden Hive kullanımı için gerekli detaylara bu yazımızdan erişebilirsiniz.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin