Bitcoin Zenginleri, Dosya no:1

Emlak zengini, hisse zengini, mülk zengini gibi kavramlara son zamanlarda bir yenisi daha eklendi; “Bitcoin zenginleri”. Giderek yaygınlaşan ve geçerliliği artan bitcoin sayesinde bu gibi tanımları daha çok duymaya başlayacağız gibi görünüyor. Bu yazımızda bitcoin sayesinde milyonlara sahip olan “ listesi” derledik.

Yifu Guo – 5 milyon dolar

NYU öğrencisi Yifu Guo, ilk Bitcoin madencisini tasarladı. 2012’de ilk Bitcoin madencilik şirketi Avalon‘u kurdu. Avalon tarafından üretilen madenciler o kadar popüler ki, piyasaya çıktıklarında çok daha yüksek bir fiyata satılıyorlardı.

Bu Bitcoin’in ne kadar değerli olduğuyla ilgili değil, döviz kuru da önemsiz ve bu tamamen konseptle ilgili.” Yifu Guo buradaki röportajında bu sözle özetliyor Bitcoin’i.

 

Winklevoss İkizleri – 11 Milyon Dolar

Bu ikiz kardeşler adlarını ilk olarak Mark Zuckerberg‘le aralarındaki hukuk savaşı ile duyurdu. Bu olay sonrasında, birkaç başarılı girişim başlattılar, toplam net değeri 400 milyon dolar olan!

Peki bitcoin sayesinde nasıl 11 milyon dolar kazandılar? 2013’te BitInstant Bitcoin‘e büyük miktarda yaptılar. Bundan sonra, Bitcoin’in ortalama fiyatını takip eden bir şirket olan Winkdex‘i kurdular. 2015 yılında ikiz kardeşler ilk bitcoin borsaları “Gemini” ı açtılar.

Business Insider’da verdikleri röportajda Bitcoin’in spekülatif olduğuna dair eleştirilere yanıt olarak “İnsanlar dolar için de spekülasyon yapıyor. İnsanların dolarla bahis yapmadıkları fikri yanlış” diyorlar.

 

Tony Gallippi – 20 Milyon Dolar

Tony Gallippi tarafından kurulan Bitpay şirketi, Bitcoin ödeme işlemcisi oluşturan ilk şirket olma özelliği taşıyor. Günümüzde, her gün 1 milyon dolarlık ödemeyi gerçekleştiriyor. Bitpay, büyük perakendecilerle anlaşma yapan ilk şirket olarak da biliniyor.

 

Dave Carlson – 35 Milyon Dolar

Dave Carlson, MegaBigPower madencilik şirketini evinin bodrumundan kurdu. 2016’da aylık 8 milyon dolar kazandığını belirtti.

“Eskiden kabloları bağlamak, teçhizatları monte etmek ve sunucuları yapılandırmak için uzun saatler harcardım. Şimdi tesisler, montaj, dağıtım, optimizasyon ve yönetimi kapsayan temel bir teknik ekibim var. Artık zamanımın çoğunu, gelecekteki büyüme ve operasyonlar konusunda şirketin karşı karşıya kaldığı daha büyük resmin konusu olan işler için harcıyorum.” diye özetliyor Dave Carlson bitcoinin ona kazandırdıklarını.

 

Charlie Shrem – 45 Milyon Dolar

Bitcoin zenginleri her zaman çok şanslı olmuyor maalesef. Charlie Shrem, bitcoin ile milyoner olma konusunda çok ilginç ve tartışmalı bir hikayeye sahip. Daha erken aşamalarında, çok düşük fiyata bitcoin satın almaya başladı. Sadece 11 yaşındayken BitInstant‘ı kurdu. Şirket oldukça başarılı oldu. Ancak Aralık 2014’te Shrem, The Silk Road online karaborsasında kara para aklamadan suçlu bulundu.

2016’da  bırakıldığında, Blockchain şirketlerinde yatırım portföyleri satan Intellisys Capital‘i kurdu.

Roger Ver –  52 Milyon Dolar

Bitcoin zenginleri listelerinin birinci sırasında yer alan isim Roger Ver “Bitcoin’in İsası” olarak biliniyor. Kayıtlarda en zengin bitcoin milyoneri olarak geçmekte (FBI ve Satoshi Nakamoto’yu saymazsak). Roger, Bitcoin meselelerine dahil olmadan önce de zaten bir milyonerdi. Bağış topluyor ve Bitcoin Startup‘a ilk yatırım yapan kişiydi. Ayrıca Charlie Shrem’in BitInstant’a da yatırım yaptı. Charlie ve Roger çok yakın arkadaş olduğu biliniyor.

Halen Bitcoin ile ilgili birçok projeyle ilgileniyorum. Bitcoin, internetten bu yana dünya tarihinde yapılan en önemli buluş. Eğer bilmiyorsanız araştırın”. diyor Roger Ver kendi sitesinde. Bu bilgece sözden etkilendiyseniz sizi böyle alalım; Bitcoin Nedir?

Yazımızın ikinci ayağında görüşmek üzere…

 

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin