Blockchain Doğrulaması için UBS Dosyaları Patenti

Yakın zamanda yayınlanan bürosu dosyasında, İsviçre bankacılık devi UBS, kullanıcılar için bir teknoloji tabanlı doğrulama platformu için onay talep etti. Patent, UBS‘in istemci IP ve kullanıcı doğrulaması için bir çözüm olarak Blockchain teknolojisini kullandığını gösteriyor.

Dosyalama işlemi 24 Mayıs 2016’da yapıldı ancak patentin açıklanması son zamanlarda meydana geldi. UBS‘in öngördüğü Blockchain platformunda, şirketin tüm faaliyetlerinin kayıtlarını Blockchain’de saklamak için kullanılması amaçlanıyor. Şirket, değiştirilemez bir tutarak, geleneksel veri tabanı sistemlerine göre daha sıkı protokoller uygulayabilir.

Blockchain teknolojisi” banka gibi tek bir aktör tarafından değil, aynı zamanda bir takım katılımcılar tarafından ortaklaşa yürütülen bir “dağıtılmış defter” veya bir veritabanı sağlayabilir. Örnek olarak, Blockchain tabanlı teknikler, düzenli olarak veritabanının nasıl değiştirileceğini kabul eden birden fazla katılımcı bilgisayar sistemini içeriyor. Ayrıca daha sonra üzerinde anlaştıkları değişiklikler karmaşık kriptografi yardımıyla değiştirilemez hale getiriliyor “şeklinde bir açıklama yapıldı.

Peki bu durum bize ne gösteriyor?

Uygulama, Bank of America, JP Morgan Chase ve yakın geçmişte Blockchain platformlarını açıklayan diğer önemli finansal kuruluşlar bir duruma işaret ediyor. Blockchain teknolojisi giderek daha fazla benimseniyor.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin