Son Dakika: Dünyanın En Büyük Borsa Operatörü ICE Bitcoin Pazarına Giriyor

New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) ‘nin sahibi olan Kıtalararası Borsası (ICE), ilk fiziksel olarak yerleşmiş vadeli işlem sözleşmelerini listeleyeceğini ve Bitcoin’i finansal varlık olarak tanımlayan bir şirket kuracağını açıkladı.

Dünyanın En Büyük Borsası ICE Pazarına Giriyor

ICE bugünkü deprem etkisi yaratan açıklamasında, Bakkt ismi verilen yeni platformun Microsoft, Starbucks ve BCG gibi çeşitli gişe rekorları kıran isimlerle birlikte geliştirildiğini belirtti.

Bakt, ICE’nin ABD vadeli işlem piyasasına ve borsasına entegre olarak, fiziksel olarak yerleşmiş bir günlük bitcoin vadeli ürün listesini, ICE tarafından yönetilen fiziksel depolama ile gerçekleştirecek. Bu ürün Kasım ayında yürürlüğe girecek ve şu anda yasal onay alınması bekleniyor.

Bakkt’ın CEO’su Kelly Loeffler’e göre:

“Bakkt, daha yüksek verimlilik, güvenlik ve fayda sağlamayı teşvik ederek dijital varlıklara kurumsal, ticari ve tüketici katılımı için ölçeklenebilir bir rampa olarak hizmet verecek şekilde tasarlandı. Küresel pazarların ve ticaretteki dijital varlıkların dönüştürücü potansiyelinin kilidini açmaya yardımcı olan açık bir platform oluşturmak için işbirliği yapıyoruz.”

Uzmanlara göre finans sektöründeki en büyük isimlerden biri olan ICE, Bakkt platformunda depolanan tüm varlıklar için emanetçi görevi gördüğünden, emekli maaşları, bağışlar ve sigorta şirketleri gibi kurumsal yatırımcılar gelişmekte olan kripto para piyasasına daha kolay adım atacaktır. Uzmanlar daha önceleri beklenen düzenlemelerin kripto para borsalarına gelmemesinden kaynaklı yeni girişlerin azaldığını belirtmişlerdi. Bu yeni gelişmeler ışığında kripto para piyasasının tekrar eski günlerine dönebileceği konuşuluyor.

Kripto Para Pazarına Tam Destek

Diğer yatırımcılara Microsoft yan kuruluşu olan M12, Fortress, Susquehanna, Pantera Capital ve Galaxy Digital‘den oluşan bir bitcoin vadeli işlem borcundan uzak olan Bakkt, dijital varlıkların ana akım finansal varlığa dönüşmesine yardımcı olan tam teşekküllü bir platform olmayı hedefliyor.

Ancak, yalnızca bir Bitcoin borsası olmaktan uzak olan Bakkt, dijital varlıkların ana akım finansal varlık sınıfına dönüşmesine yardımcı olan tam teşekküllü bir platform olmayı amaçlıyor.

Dahası, Sprecher ve Loeffler, Fortune ile yapılan bir röportajda Bakkt için iddialı planlarını ortaya koydu. Platformun, Lightning Network’a benzer şekilde, Bitcoin blockchaini üzerinde çalışan kendi omnibus defterini içereceğini ortaya koydu.

Intercontinental Exchange’in kurucusu, sözcüsü ve CEO’su olan Jeffrey C. Sprecher şu açıklamalarda bulundu:

“Dijital varlıklar için hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıları birbirine bağlayacak, çerçevesi belirlenmiş bir altyapı kuruyoruz. Düzenlenmemiş piyasalara şeffaflık ve güven getirme konusundaki geçmişimizle tutarlı olarak, varlık sınıfında küresel ölçekte güven oluşturmayı hedefliyoruz.”

Starbucks Kahveleri Bitcoin ile alınabilecek

Bakkt, bir ödeme aracı olarak bitcoin’in faydasını nasıl artıracağını araştırıyor. Duyuru, Starbucks’ın tüketicilere, sahiplerini Starbucks lokasyonlarındaki ürünler için ödeme yapmak için kullanabilmelerini sağlamak amacıyla, müşterilerinin ABD Doları’na sorunsuz bir şekilde dönüştürebilmesinde aktif bir rol üstleneceğini belirtiyor.

starbucks kahveleri bitcoin ile alınabilecek

Starbucks Başkan Yardımcısı Maria Smith de gelişmeleri doğrulayarak şu açıklamalarda bulundu

“Amiral gemisi perakendecisi olarak Starbucks, tüketicilerin dijital varlıklarını Starbucks’ta kullanılmak üzere ABD dolarına dönüştürmek için pratik, güvenilir ve düzenlenmiş uygulamaların geliştirilmesinde çok önemli bir rol oynayacak. “Mobil Ödeme’de 15 milyondan fazla Starbucks Ödül üyemize lider olan Starbucks, müşterilerimiz için ödeme seçeneklerini genişletme konusunda inovasyona kendini adamıştır.”

Sprecher Fortune profilinde şunları da ekledi:

“Bitcoin sahtekar bir fikir olarak hayatta kalamaz. “Gelişmek için, kripto para birimlerinin kurulu bir altyapı üzerinde çalışması gerekiyor. Uzun yıllardır finansal sistemimize inşa edilmiş olan güven ve kurallara ihtiyaçları var. Büyük Yönetim Kurulu’nun temsil ettiği güvene ihtiyaçları var. ”

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin