Coinbase’den Kripto Para ile Ödeme Yöntemi Sistemi

ABD’nin en büyük borsası ve saklayıcısı Coinbase, 49 milyondan fazla online mağazanın, dünyanın her yerindeki müşterilerinin doğrudan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), (BCH) ve Litecoin (LTC) kullanarak online alış veriş yapmalarını sağlayacak Plugin’i duyurdu. Coinbase, gelişmiş erişimin kripto para biriminin ve daha açık bir finansal sistemin benimsenmesini destekleyeceğine inanıyor.

Bir WordPress e-ticaret platformu olan WooCommerce eklentisi, şu anda tüm dünyadaki müşterilerinden kripto para birimini kabul etme yeteneğine sahip olan tüm çevrimiçi mağazaların %28’inden fazlasını destekliyor.

Kullanıcılar WooCommerce geliştirilen bu eklentisini Github‘dan kolaylıkla indirebilirler.

Kolay Kurulabilen Eklenti

coinbase ofisi

Coinbase, bu yılın başlarında, satıcıların kullanıcı tarafından kontrol edilen bir cüzdanda birden fazla şifreleme işlemini kabul etmesine izin verme planını açıkladı. Platform, satıcılar için önemli bir opsiyon olacak şekilde tasarlanırken, Reddit’e göre, bazı işletmelerin özellikle düşük kripto para birimi ödeme hacimlerine sahip olanların buna değer bir çabaya değmeyeceğine dikkat çeken yeni bir sisteme geçmelerini gerektiriyor.

2013 Mart ayında, Reddit Gold aboneliği için Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlayan Reddit, bir kullanıcı şans eseri herhangi bir arkadaşına Reddit Gold üyeliği için Bitcoin ödemesini kullanamadığını öğrendiğinde zor durumda kalmıştı. Olaydan kısa bir süre sonra Bitcoin ile ödemeleri tamamen kaldırmıştı. Ancak son gelişmelerden sonra Reddit, Coinbase’in WooCommerce eklentisini gündeme alarak BTC ile ödemeleri kabul edebileceğini duyurdu.

Ekstra Özellikler de Sunuluyor

Coinbase, son zamanlarda kullanıcıların bitcoin ve litecoin’i doğrudan göndermelerine izin vermek için işlevsellik sağlamaya başladı. Şirket ayrıca WooCommerce eklentisini Bitcoin Cash ve Litecoin için de kullanmayı hedefliyor.

Coinbase ayrıca React adı verilen bir ödeme yöntemi butonunun sitelere entegre edilebileceğini duyurdu. Bu buton ile herhangi bir yazılımcının açık kaynak kodlu projesine destek verebilmek için bağış yapılabilmesinden herhangi bir etkinlik için bilet satılabilmnesine kadar bir çok işlem yapılabilecek.

Coinbase ayrıca Python kütüphanesi için bir Coinbase Ticaret API’sı duyurdu. Şirket ayrıca Ruby, PHP ve Node.js. için de çeşitli kod kütüphaneleri oluşturmakta.

Coinbase Commerce aracılığıyla gönderilen tüm ödemeler, müşterilerin doğrudan kripto cüzdanından satıcı kontrollü bir kripto para birimi adresine para göndermesine olanak tanıyacak. Satıcılar, ödemeleri kabul etmek ve fonlarının tam kontrolünü sağlamak için işlem ücretlerine tabi olmayacak.

Ana görsel, shutterstock.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin