Coinbase’den Pound Desteği

1 Ağustos’ta Coinbase tarafından yapılan resmi bir açıklamaya göre ABD’nin en büyük borsası ve cüzdanı artık İngiliz Sterlini ile alım-satım yapılabileceğini duyurdu.

Eklenen bu yeni özellik ‘le, Moneybase müşterilerine İngiltere banka hesaplarıyla daha hızlı transferler yapabilmelerini ve müşterilerin aynı gün içinde satın almasını ve satabilmesini sağlayacak.

Coinbase açıklamasında, GBP desteğini eklemeden önce, fiat için kripto satın alma veya satma işlemi, şirketin Birleşik Krallık müşterileri için birkaç gün sürdü ve kriptolarını önce avroya dönüştürmeyi ve ardından uluslararası banka havalesi yoluyla GBP’ye geçmelerini istedi.

Bu özellik şu anda yalnızca bazı mevcut müşteriler tarafından kullanılabilir durumda. Hizmet, tüm İngiliz müşterilere önümüzdeki haftalarda açılacak.

Coinbase ayrıca son birkaç ay boyunca GBP desteği eklemeye çalıştığını söyledi.

Mart ayında, şirketin İngiltere’nin Finansal İdare Kurumu’ndan (FCA) fiat para işlemleri için e-para lisansı verildi. Ayrıca, İngiltere’nin işlem sürelerini kısaltmayı amaçlayan bankacılık girişimi olan Hızlı Ödemeler Programı’na (FPS) de erişim kazandı.

Temmuz ayında, Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ABD yasaları kapsamında menkul kıymetler olarak kabul edilen kripto tokenları listeleme izni aldı. Platform, ne SEC’nin ne de Mali Sanayi Düzenleme Otoritesinin (FINRA), daha önce bildirildiği gibi, bir menkul kıymet satıcısı olarak hareket etmek için Coinbase’i onaylamadığını ortaya çıkardı.

Temmuz ayının başlarında şirket, Cardano (ADA), (BAT), Stellar Lumen (XLM), Zcash (ZEC) ve 0x (ZRX) dahil olmak üzere platformunda beş yeni coine yer vermeyi düşündüğünü açıkladı.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin