Ledger Nano S: Donanım Cüzdanını Kılavuzu

ledger nano

Kendi bankanıza sahip olmak bir çok avantajı birlikte getirir. Ancak hiç dezavantajı da yok değil. Bunlardan en çok dikkat çekeni; saklanan fonlarınızdan tamamen sizin sorumlu olmanız. Bu nedenle, bir Bitcoin veya kripto sahibi olarak temel güvenlik  kurallarını bilmeniz gerekir. Soğuk depo, kriptoların depolanması için en güvenli yol olarak kabul edilir; çünkü özel anahtar hiçbir zaman internete maruz kalmaz. İki önde gelen Trezor ve dir. Bu yazımızda Nano S’in kurulum sürecini inceleyeceğiz.

Ledger Nano S ile tanışın

Nano S, Bitcoin, Ethereum ve diğer birçok desteklenen alt coini depolamak için çevrimdışı, soğuk depolama cüzdanıdır. Donanım cüzdanının arkasındaki şirket, cüzdanın hacklenmesinin neredeyse imkansız olduğunu iddia ediyor. Hatta o kadar ki gönderim sırasında ekstra paketlemeye bile ihtiyaç duymuyorlar.

Bu donanım cüzdanı, tıpkı Trezor cüzdanı gibi, sadece iki düğme ile kontrol ediliyor. Menüde gezinmek, sol veya sağ tuşla yapılabilir. Her iki düğmeyi de kullanarak bir menü öğesi seçebilirsiniz. Kullanımı oldukça kolay.

Ledger Nano S, içinde güvenli bir şekilde saklanabilen coinlerin bir listesini oluşturdu. Ek olarak, daha büyük bir ERC-20 token listesi MyEtherWallet entegrasyonu kullanılarak desteklenebilir.

Güvenliğin ana noktası bu özel anahtarın çevrimdışı saklama yeteneğidir. Bu durum  soğuk depolama donanım cüzdanlarının genel amacıdır.

Kutuda ne var?

Ledger Nano güzel bir şekilde paketlenmiştir ve aşağıdakileri içerir:

Ledger Nano S
1 mikro USB kablosu
Cihazı boyna asabilmek için bir kordon
Bir anahtarlık
Seedleri yazmak için bir kağıt

Ledger Nano S – Hızlı Kurulum Kılavuzu

İlk yapılandırmayı başlatmadan önce, cüzdan hesaplarınızı yönetmek için cüzdanlarınızı yükleyip çalıştıracağınız bir Chrome tarayıcınızın olduğundan emin olun.

1. Nano S’nizi bağlayın

Sağlanan USB kablosunu Nano S’inize ve bilgisayarınıza takın. Ledger cüzdanınız size birkaç seçenek gösterecektir. “Yeni bir cüzdan oluştur” seçeneğini seçin. (mevcut özel anahtarı kullanarak cüzdanı geri yüklemek istemediğiniz sürece).

2. Bir PIN kodu seçin

PIN kodunuzu onaylayın. Bundan sonra Nano S cihazınızı her bağladığınızda gerekli olduğundan PIN kodunuzu ezberlediğinizden emin olun. Hangi firmware’e sahip olduğunuza bağlı olarak, dört haneli (v1.1-1.2) veya sekiz haneli (1.3+) PIN kodunuz vardır.

3. Kurtarmanızı yedekleyin

Nano S şimdi size tek tek 24 kelime gösterecek. Bu senin özel anahtarın. Kelimeleri aynı sırayla kopyalayın. Paketin içinde yer alan ekli “Kurtarma Sayfasını” kullanabilirsiniz, ancak bunu tavsiye etmiyoruz çünkü eğer bir kişi sizin kağıdınızı bulursa, muhtemelen bu sözcüklerin ne olduğunu bilecek ve coinlerinize tam erişim kazanacaktır.
Bu adım, cihazın bozulması veya çalınması durumunda veya PIN’inizi unuttuğunuzda cüzdanınızı kurtaracağınızı garanti etmek için gerçekten önemlidir.

Üşengeçlere not: Bu adımı atlamak mümkün değildir, çünkü cihazınızdaki kopyalanan kelimelerin bir kısmını doğru yazıp yazmadığınızı onaylamak için seçmeniz gerekir.

4. Ledger uygulamalarını yükle

Artık cüzdanınızı kullanmak için bilgisayarınızda Ledger Uygulamalarını kurmanız gerekiyor. Yönetim sayfasını ‘Uygulamalar’ altında bulabilirsiniz. Bu sayfada, cüzdanınızda saklamak istediğiniz coinler için farklı uygulamalar yükleyebilirsiniz.

Bir coin cüzdanını açmak ve yönetmek için şunları yapmanız gerekir:

M-cüzdan uygulamasını bilgisayarınızda başlat
Cüzdanın kilidini açmak ve senkronize etmek için Nano S cihazınıza özel uygulamayı açın.
Tebrik ederiz! Nano S’niz artık ödeme gönderip almaya hazır.

Kaybolan veya çalınan Ledger Nano S geri yükleme

Cüzdanınızın kaybolması veya çalınması durumunda, 24 kelimelik özel anahtarı kullanarak bakiyenizin tamamını başka bir cüzdana (başka bir donanım cüzdanında) geri yükleyebilirsiniz. Hırsızlık durumunda, belirtildiği gibi, PIN kodunuzu bilmeden birinin  coinlerinize erişmesi imkansız olacaktır. Ayrıca, Ledger Nano S PIN kodu üç kez yanlış girilirse kendisini siler.

 

Desteklenen Coinler

– Ark

Bitcoin

– Bitcoin Cash

– Bitcoin Gold

Ethereum / Ethereum Classic

– Digibyte

– Dogecoin

– Hcash

Komodo

Litecoin

Neo

– Pivx

– PoSW

– Qtum

– Stealthcoin

– Stellar

– Stratis

– Ubiq

– Vertcoin

– Viacoin

XRP

– Zcash

Entegrasyonları

Ledger Nano S kendi kripto cüzdan arayüzleri ile çalışır: Ledger Apps (ücretsiz Google Chrome uygulamaları). Diğer uyumlu yazılım cüzdanlarını aşağıdaki listeden de kullanabilirsiniz:

Ledger Cüzdanı Bitcoin
Ledger Cüzdanı Ethereum
Ledger Cüzdanı Ripple
Copay
Electrum
miselyum
MyEtherWallet
GreenBits
BitGo

Sonuç olarak

Ledger Nano S harika bir cihazdır. Neredeyse hacklenemez olduğunu iddia ediyor ve biz bir işlemi fiziksel olarak onaylamamız gerektiğini biliyoruz. Böylece, bir bilgisayar korsanı, Ledger üzerinde bir işlemi başlatabilirse bile, işlemi fiziksel olarak onaylamak zorundadır, ki bu neredeyse imkansızdır. Güvenliği korumayı talep eden herkes, Nano Ledger S gibi bir soğuk depolama donanım cüzdanı sipariş etmeyi düşünmelidir.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin