MyEtherWallet nedir? Nasıl kullanılır?

Kripto piyasalardaki yatırımlarınızı korumanın en önemli yolu güvenilir bir sahibi olmaktır. Bu piyasadaki her geçen gün artan hack olaylarına ilişkin haberlerden ötürü güvenlik söz konusu olduğunda güvenilecek bir cüzdan bulmak oldukça zor olabiliyor. Bu yazımızda MyEtherWallet cüzdanlarının kullanımından bahsedeceğiz. Peki, MyEtherWallet nedir ve nasıl kullanılır?

MyEtherWallet ya da kısa adı ile MEW, yatırımlarınızı kontrol edebileceğiniz web tabanlı bir cüzdandır. Javascript programlama dili kullanılarak yazılmış ve açık kaynak kodlu bir yapıya sahiptir. Kodlarını şu adresten inceleyebilirsiniz.

MEW cüzdanınız ile coinlerinizi güvende tutabilir, transfer işlemi yapabilir, borsa ya da ICO‘lara katılabilirsiniz.

MyEtherWallet üzerinde nasıl cüzdan oluşturulur?

Öncelikle sitesine girerek Generate Wallet butonuna tıklıyoruz.

Not: Çok fazla sahte  MyEtherWallet web sitesi mevcuttur. Buradaki güvenli linki tıklayarak MyEtherWallet’ın gerçek adresine erişim sağlayabilirsiniz.

Yeterince güvenli olduğunu düşündüğünüz bir şifre girdikten sonra Create New Wallet butonuna tıklayın.

Şifrenizi girdikten sonra cüzdanınız otomatik olarak oluşturulacaktır, sonrasında Download Keystore File butonuna tıklayın ve UTC ile başlayan özel dosyanızı bilgisayarınıza indirin. İndirmiş olduğunuz dosya birçok açıdan cüzdanınız için en önemli sayılabilecek dosyadır. Dosyanın adını ya da içeriğini kesinlikle değiştirmeyiniz.

Coin Haberleri ekibi olarak önerimiz bu dosyayı çevrimdışı bir depolama aracında saklamanızdır.

Ardından açılan ekranda size Private Key’iniz yani özel anahtarınızın bilgisi sunulmaktadır.

Print Paper Wallet yani Kağıt Cüzdan bastırma seçeneği kullanıcılar açısından mümkün olan en uygun saklama biçimidir. Zorunlu bir seçenek olmamakla özel anahtarınızı çevrimiçi bir ortamda tutmaktan çok daha iyi bir seçenektir.

Kağıt cüzdan ekranının görüntüsü aşağıdaki gibidir.

Ardından Save Your Address butonuna tıklayarak cüzdanınızı oluşturmuş oluyorsunuz.

MyEtherWallet ile transfer işlemleri nasıl yapılır?

Yeni MEW hesabınız anında açılmıyor. Kullanmak için önce kilidini açmanız gerekiyor. Cüzdanınıza ulaşmak için buradan MyEtherWallet adresine gidin ve hemen üst menüde bulunan Send Ether & Tokens sekmesine tıklayarak giriş için oluşturulan ekranı açabilirsiniz. Listelenen seçenekler arasından önce Keystore / JSON File, sonrasında SELECT WALLET FILE butonuna tıklayarak cüzdan oluştururken kaydettiğiniz UTC ile başlayan dosyayı seçip başta belirlenen şifreyi girerek cüzdanınızı Unlock yapabilirsiniz.

Bu işlem ile birlikte cüzdanınızı açmış ve transfer işlemi yapmaya hazır hale geliyorsunuz.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi MEW cüzdanın sağ üst köşesinde hesap adresinizi görebilirsiniz.

To Address kısmı alıcının hesap adresi, Amount to Send kısmı alıcıya gönderilecek ETH ya da miktarı olarak işlev görmektedir.

To Address ve Amount to Send alanlarını doldurduktan sonra en altta bulunan Generate Transaction butonuna tıklayın ve gelen uyarı ekranında girdiğiniz bilgileri tekrar kontrol edin. Bilgiler doğruysa işlemi onaylayın ve gönderimi tamamlayın.

MyEtherWallet Cüzdanımda ERC20 Tokenları Nasıl Yönetirim

MEW cüzdanınıza gelen tokenları görüntülemek oldukça kolaydır.

MEW cüzdanınızın kilidini açtıktan sonra, yukarıdaki resimde gösterilen Show All Tokens seçeneğini tıklayın.

Ardından açılan listede MyEtherWallet tarafından desteklenen tüm tokenların listesini görebilirsiniz.

Herhangi bir token’ın cüzdanınızda olup olmadığını görmek için listeden token adının üzerine tıklamanız yeterli.

Eğer görmek istediğiniz token henüz MEW tarafından desteklenmiyorsa Add Custom Token butonuna tıklayarak Token Contract Address, Token Symbol ve Decimals alanlarını doldurarak kendiniz de ekleyebilirsiniz.

1 YORUM

  1. Bu erc20/eth tabanlı tokenlerimizi nasıl eth ye çevirebiliriz ya da nerede işleme tabi tutup dönüştürebiliriz yardımcı olur musunuz?

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin