QuarkChain ICO (QKC Token) İncelemesi

qkc

QuarkChain, saniyede 1 milyon zincirleme işlem sunduğunu iddia eden bir olarak karşımıza çıkıyor. Bu iddiası da onu inceleme konumuz yapmaya yeterli kılıyor.

QuarkChain Nedir?

QuarkChain, kırıklar, alt-zincirler ve kök-zincirler fikrine dayanan bir blockchain projesidir. Proje ilk olarak Şubat 2018’de çevrimiçi olarak yayınlandı.

QKC tokenlerı için bir ICO, Mayıs 2018’de piyasaya sürüldü. Bu arada şirket, blockchainin ilk versiyonunu  2018’in ilk çeyreğine kadar piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Tanıtım videosunda, kendisini “yüksek ölçeklenebilir, merkezi olmayan, güvenli, herkese açık, izinsiz bir blockchain” olarak tanımlamaktadır. Blockchain’in hedefi, gelişmiş işlem kapasitesi sunarak sektörü ileriye doğru taşımaktır.

QuarkChain’in nasıl çalıştığına daha yakından bakalım.

QuarkChain Nasıl Çalışır?

QuarkChain, saniyede 1 milyon zincir halinde işlem gerçekleştirebildiğini iddia eden yüksek ölçeklenebilir bir blockchain sunar.

QuarkChain, iki katmanlı bir yapı kullanarak daha iyi ölçeklenebilirlik sağlar. İlk katman, çok büyük veritabanlarını daha küçük, daha hızlı ve kolay yönetilen ve sistemi veri parçaları olarak adlandırılan bileşenlere ayıran bir veritabanı bölümleme türü olan, elastik birleştirme özelliği sunar. Veri parçaları QuarkChain projesinin önemli bir parçasıdır.

Bu arada ikinci tabaka, kök blockchain olarak bilinir. Bu, ilk katman tarafından itilen işlemleri (bloklar) doğrulayan bileşendir. QuarkChain’in ikinci tabakası, kök tabakasını değiştirmeden, ihtiyaç duyulduğunda “yeniden şarj edilebilir“.

QuarkChain’in bir başka özelliği de, piyasa odaklı işbirlikçi madencilik yoluyla garantili sunabilme yeteneğidir. Bu demektir ki ağın karma gücünün %50’si çift harcama saldırılarını önlemek için kök blockchaine ayrılmıştır. Ayrıca, düşük kaynak düğümleri, bir süper düğüm oluşturmak için bir küme oluşturabilir. QuarkChain aynı zamanda iki farklı türde, in-shard ve cross-shard işlemleri de dahil olmak üzere verimli cross-shard işlemleri sunacak.

Son olarak, kullanıcılar basit bir hesap panosu aracılığıyla QuarkChain blockchain ile etkileşime girecekler. Bu gösterge panosu, tüm şifrelemelerini farklı engellerden – yani farklı parçalardan – bir cüzdan ekranından görmenize izin verecektir. Ayrıca, tüm adresleri tek bir özel anahtar kullanarak yönetebileceksiniz.

QuarkChain akıllı sözleşmeleri de destekleyecektir. Aslında, blockchain özellikle Ethereum Sanal Makinesi (EVM) içinde çalışan akıllı sözleşmeleri desteklemektedir. Bu, geliştiricilerin akıllı sözleşmelerini doğrudan QuarkChain’e uygulayabilecekleri anlamına gelir.

QuarkChain (QKC) Tokenları Nasıl Çalışır?

QuarkChain’in QKC adı verilen kendi tokenı vardır. Ethereum blockchain’deki ERC20 tokenlarıdır.

QuarkChain  2018’in son çeyreğinde başladığında, Ethereum blockchain’deki QKC tokenleriniz QuarkChain blockchain’de QKC tokenlerine dönüştürülür. Piyasaya sunulduğunda, QKC token; bir değer, bir işlem para birimi ve bir katkı ödülü olarak kullanılabilir.

QuarkChain Nasıl Bir Problem Çözüyor?

Neden QuarkChain gibi bir çözüme ihtiyacımız var? Bugünkü blockchainlerden farklı hangi sorunlar çözüyor? QuarkChain teknik incelemesi aşağıdaki sorunların tümünü tanımlar:

Güvenlik Sorunları: Blockchain, güvenlik sorunlarının bir objesidir. QuarkChain White paperında sadece bir güvenlik sorunundan bahsediyor, o da % 51’lik bir saldırı. Yinede % 51’lik saldırılar, kesinlikle blockchainler  için bir güvenlik sorunu oluşturabilir.

Desantralizasyon: Bitcoin ve diğer blockchainler tamamen merkeziyetsiz olmak üzere tasarlanmıştır. Her düğüm bir oy hakkına sahiptir ve tüm düğümlerin kontrolü imkansızdır. Gerçekte, madencilik havuzları ve diğer kolektif oluşumlu grupların düğümleri blockları oylamak için organize ettiğini gördük. Bu, bitcoin’in merkezi olmayan doğası için büyük bir tehdit alanıdır.

Ölçeklenebilirlik: Bitcoin gibi blokchainler ölçeklemede problem yaşayabiliyor. İşlem kapasitesi arttıkça, blockchain’in boyutu büyür; bu da depolama, bant genişliği ve hesaplama gücü için daha büyük gereksinimlere yol açar.

Lightning Network: QuarkChain whitepaper, özellikle Lightning Network’ü mevcut blockchainler için bir problem olarak belirtmektedir. Lightning Network için en yaygın eleştiri; merkezi olmayan bir blockchaine merkezi ödeme sürecini getiriyor ve merkezi olmayan bir ödeme çözümü olarak bitcoin’in geleceğini tehdit ediyor olmasıdır.

QuarkChain’in Özellikleri

QuarkChain aşağıdaki özelliklerin tümünü sunmaktadır.

Merkezileştirilmiş Yatay Ölçeklenebilirlik Genişlemesi: QuarkChain, tüm küçük blokları ve kök zincir bloklarını onaylayan bir düğüme sahiptir. Buna süper tam düğüm denir. Süper-tam bir düğümü kendi başınıza çalıştırmak pahalıya mal olur. İşte bu yüzden QuarkChain yenilikçi bir çözüm buldu; birden fazla küçük düğümün bir kümede bir araya toplanmasına ve süper-tam bir düğüm olarak çalışmasına izin veriyorlar. Kümedeki her düğüm yalnızca bir alt zincir kümesini doğrular ve düğümlerin geri kalanı bir düğüm başarısız olursa bile tüm blokları tam olarak doğrulayabilir.

Çapraz Shard İşlemleri: QuarkChain, in-shard ve cross-shard işlemleri dahil olmak üzere iki tür işlem sunacak. Herhangi bir kullanıcı herhangi bir zamanda çapraz-shard işlemleri yapabilir. Çapraz-shard işlemleri birkaç dakika içinde teyit edilebilir.

Çapraz Zincir İşlemleri: QuarkChain çapraz zincirleme işlemlerine izin verir, çünkü yalnızca bir kök zincirini korur. Kök zinciri, bir adaptör kullanarak başka bir zincirden yapılan token işlemlerini kolaylaştırır. Daha sonra, blockchain işlemi, QuarkChain tarafındaki çapraz-shard işlemi gibi işlem yapar.

Akıllı Cüzdan: QuarkChain birincil hesabınız ve ikincil hesabınız dahil olmak üzere iki seviyeye sahip akıllı bir cüzdan olacaktır. Birincil hesap, kullanıcının varsayılan bir parçadaki adresidir, ikincil hesap ise geri kalan parçalarda kullanıcının kalan adreslerini yönetir.

QuarkChain’in arkasında kim var?

QuarkChain, yüksek performanslı sistemlerde uzman olan ve 15 yıllık geliştirme deneyimine sahip eski bir Google çalışanı tarafından yönetiliyor; Qi Zhou. Aynı zamanda Georgia Institute of Technology’den doktora sahibidir.

QuarkChain ekibinin diğer listelenen üyeleri arasında ZhaoGuang Wang (Kıdemli Yazılım Mühendisi), Ting Du (Çin için CMO), Anthurine Xiang (CMO) ve Kyle Wang (COO) bulunmaktadır.

Ekip, 2017 yılında QuarkChain’i araştırmaya başladı, daha sonra Şubat 2013’te çevrimiçi tanıtımlarını internette yayınladı. Hedef, 2018’in son çeyreğinde QuarkChain Core 1.0, Mainnet 1.0 ve SmartWallet 1.0′ı başlatmak.

Özetle; QuarkChain (QKC Token) 

QuarkChain, saniyede 1 milyon işlem sunmayı hedefleyen bir blockchain. Günümüzün blockchainin sahip olduğu sorunları (aşırı merkezileşme, zayıf ölçeklenebilirlik ve güvenlik riskleri dahil), kuarklar, alt zincirler ve kök zincirler gibi benzersiz bir sistem kullanarak çözmektedir.

QuarkChain hakkında daha fazla bilgi için kendi sitelerini ziyaret edebilirsiniz. QKC tokenleri satışının henüz kesin tarihler henüz açıklanmadığı halde, Nisan veya Mayıs 2018’de yapılması planlanmaktadır.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin