Trezor Donanım Cüzdanı Kılavuzu

Kendi bankanıza sahip olmak bir çok avantajı birlikte getirir. Ancak hiç dezavantajı da yok değil. Bunlardan en çok dikkat çekeni; saklanan fonlarınızdan tamamen sizin sorumlu olmanız. Bu nedenle, bir Bitcoin veya sahibi olarak temel güvenlik  kurallarını bilmeniz gerekir. Soğuk depo, kriptoların depolanması için en güvenli yol olarak kabul edilir; çünkü özel anahtar hiçbir zaman internete maruz kalmaz. İki önde gelen donanım cüzdanı Trezor ve dir. Bu yazımızda cüzdanı inceliyoruz.

Trezor Nedir?

Trezor cüzdanlar OG klasmanında yer alan donanım cüzdanlarıdır. KeepKey ve Ledger gibi diğer cüzdanlardan daha önce piyasaya çıktığı için bir çok konuda bu iki cüzdan tarafından takip edilmiş ve öncü olmuştur. Ancak var olduğu pazarda ilklerden olan bu cüzdan yeterince güncelleniyor mu, yoksa Ledger Nano S’e yenik mi düşecek? Hep birlikte inceleyelim.

Keyifli okumalar.

Trezor Cüzdan Özellikleri

Kolay ve Hızlı Kurulum

Teknolojik gelişim adeta herhangi bir uygulamayı ya da ürünü kullanmanız için gerçekleştirmeniz gereken kurulum aşamasını en zorlu süreç olarak sunmayı çok seviyor. Ancak görünen o ki Trezor, bu zorluğun üstesinden kendisi gelmeyi seçmiş. Kullanıcıları kolaylıkla cüzdanlarının kurulumunu gerçekleştirebiliyor.

Kurulumu gerçekleştirmek için tek yapmanız gereken micro-USB – USB dönüştürücüsünü bilgisayarınızın USB girişine yerleştirmeniz. Trezor cüzdanınızı bilgisayarınıza bu dönüştürücü aracılığı ile bağladığınızda geri kalan işlemi kendisi hallediyor.

Kolay Kullanım

Cüzdanın kullanımı da kurulumu kadar basit. Bilgisayar ile kısa bir süre de olsa haşır-neşir olmuş herhangi birisi Trezor cüzdanı kolaylıkla kullanabilir.

Cüzdan tarafından kullanıcılara sunulan arayüz oldukça basit. Sadece birkaç tık ile istediğiniz transfer işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak her ihtimale karşı geliştirici ekip tarafından hazırlanan kullanım kılavuzu da cüzdan ile birlikte geliyor.

Cihazınızı Kaybetseniz Dahi Kripto Paralarınız Güvende

Cihazınızı kurduğunuz anda sizden bir kurtarma ifadesi (kelimeler) istenecektir. Bu ifadeyi kaybetmediğiniz sürece herhangi bir Trezor cihaz üzerinden kripto paralarınıza erişebilirsiniz.

Yani cihazınızın çalınması ya da kaybolması gibi durumlarda herhangi başka bir Trezor cihaz üzerinden kripto paralarınıza erişebileceksiniz.

Güçlü Şifreleme Algoritması

Cüzdanınızda saklayacağınız her şey bulut sisteminde saklanır. Yani yazılım bilen kullanıcıları bilgilerine SSH üzerinden de erişebilir.

Ayrıca Trezor cihazları 2FA ile de korunabilmektedir.

Uyumluluk

Trezor cüzdanlar Windows, MacOS, Android ve Linux sistemlerde çalışabilmektedir.

Ayrıca Bitcoin’den ayrı olarak Litecoin,, Ethereum, NEM, DASH, Dogecoin gibi diğer kripto paralarınızı da cihazınızda güvenle saklayabilirsiniz.

Trezor Cüzdan

Donanım Özellikleri

  • Ortalama 14 gram
  • Micro-USB – USB dönüştürücüsü aracılığı ile çalışıyor
  • 120 megahertz ARM Cortex M3 CPU
  • 128×64 3.12” OLED Ekran
  • 60mm-30mm-6mm boyutlar

Geliştirici ekip güvenlik açığı oluşturabileceği sebebi ile bluetooth gibi alternatif bağlantı yöntemlerine sahip değildir.

Şirket

Aynı ismi taşıyan şirket, 2012 yılında Çek Cumhuriyeti/Prag merkezli bir şirkettir. Websitelerine erişim için bu linki kullanabilirsiniz.

Son Söz

Trezor cüzdanları diğer donanım cüzdanları ile karşılaştırıldığında üst sıraları zorlamaktadır. Ancak Ledger Nano S’in piyasaya girmesi ile birlikte popülaritesini kısmen kaybetmiştir.

İlk donanım cüzdanlarından olmasına rağmen oldukça uzun bir süre birinciliği kimseye kaptırmamış ve blockchain dünyasındaki değişimlere ilk ayak uyduranlardan olmuştur.

Şu anda Türkiye için el sıkışılmış bir satıcı/reseller olmamasına rağmen kendi web siteleri dahil bir çok web sitesinden Trezor wallet tedarik edebilirsiniz.

CH

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin