Holochain (HOT) Dosyası

holochain

Bitcoin’in merkezi mekanizması – Blockchain – bilgisayar bilimlerinde anıtsal bir başarıdır. Ve bu merkezi başarıdan, modeli bir şekilde geliştirmeye çalışan birçok birimi ortaya çıkmıştır. Holochain; ademi merkezileştirmek, verimliliği en üst düzeye çıkarmak ve her türlü arayüz ve uygulamaların buna göre oluşturulmasına olanak tanımıştır.
, tamamen dağıtılmış uygulamalara güç sağlamak için BitTorrent‘in paralelliklerinden yararlanır.

Holochain dağıtılmış uygulamalar için bir veri bütünlüğü motorudur

Motor; “gücü harekete geçiren hareketli parçalara sahip bir makinedir.” (Kaynak: Google)
Veri Bütünlüğü (Data Integrity); blockchain ve torrentin yaptığını yapıyor. Bilgisayarımdaki verilerin bilgisayarınızın verileriyle aynı olduğundan emin olurlar. Verilerin sırasının tamamen aynı olduğundan emin olurlar, aksi takdirde bir sorun ortaya çıkar.
Distributed Apps, kişisel cihazınızda yerel olarak çalışan uygulamalardır.

Snapchat gibi merkezi bir uygulama, size merkezi sunucular üzerinden veri gönderen küçük bir dosya (uygulama) sunar.
TenX gibi merkezi olmayan bir uygulama ise, dağıtılmış bir blockchain (Ethereum) üzerinde çalışır.
A distributed app, kişisel cihazınızda yerel olarak çalışır ve eşler arası bağlantılar sunar.

Yani Snapchat dağıtılmış bir uygulama olsaydı, siz ve arkadaşlarınızın telefonunuzda  uygulaması olurdu ve bir fotoğraf gönderdiğinizde doğrudan arkadaşlarınıza ve arkadaşlarınıza gönderilirdi. Ara sunucu yok. Arabulucu yok.

Dağıtılmış uygulamaları görmenin başka bir yolu da, veri derlemek için dağıtılmış veri tabanlarına bağlanan komut dosyalarıdır (çalıştırılan kod).

Holochain iletişim için birlikte çalışabilir uygulamalar oluşturmanıza olanak tanır

Holochain’de bir Twitter klonu oluşturmak istiyorsanız (ki buna da, çekirdek ekip çoktan başladı ve buna “Clutter” denir), mesaj boyutu, hashtag’ler ve diğer parametreler gibi sizin için önemli olan kurallara karar verirsiniz. Belki de belirli Twitter uygulamanız için yayınları kişinin renk tercihi ile ayırmak çok önemlidir. Bu nedenle, uygulamanızın oluşturulmasında, kullanıcıların favori renklerini paylaşmaları için bir kayıt tutma zorunluluğuna sahip olursunuz.
Şimdi bir anket yayınladığınızda ve insanlar yanıt vermeye başladıklarında, yanıtlarının yanıtlayan kişinin favori rengi tarafından otomatik olarak sıralanmasını sağlayabilirsiniz.
Bu yüzden renk tercihleri ile bit Twitter yaptınız, biz buna Color-Twitter diyeceğiz. Bu benim düşüncemdeki en kullanışlı özellik değil, bu yüzden insanların daha kullanışlı bir parametre üzerinde oy kullanmasını ve istatistiksel bilgi toplamasını isteyen bir anket yapıyorum. Grup oy kullanır ve yaş seçerler. Daha sonra, bu parametreye Renk-Twitter’a eklenecek uygulamanın yaratıcısından talep edilir.

Uygulama yaratıcısı fikrinizi beğendi diyelim;

Tebrikler! Uygulama yaratıcısı güncellemenizi entegre etmek istiyor! Yeni işlevselliği uygulamaya yerleştiriyorlar, ancak dağıtılmış bir sistem olduğundan, platformu kullanan herkesin en son sürümü indirmesi gerekiyor.
Kurucu, her iki sürümü de (ve umarım birçok kişinin geçişi kolaylaştırmak için aynı şeyi yapacağı gibi) çalıştıracak. Bu sayede, yeni sürüme geçen kullanıcılar, “Artık burada yayınlamıyorum. Beni renkli2-Twitter’da HonestlyJamieK olarak bulun! uyarısıyla karşılaşacak.
Bazı kullanıcılar geride kalmayı ve renkli-Twitter kullanmaya devam etmeyi seçebilir. Fakat renkli2-Twitter hesaplarıyla etkileşim kuramayacaklar. Ancak gelecekte renkli2-Twitter hesaplarının hala renkli-Twitter kullanan kullanıcıların eski bağlantıları üzerinde etkileşime girmesi mümkün olabilir. Bunun nedeni, renkli-Twitter parametrelerinin tüm kullanıcılar tarafından karşılanması, ancak renkli2-Twitter parametrelerinin tüm kullanıcılar tarafından karşılanmamasıdır.
renkli-Twitter sadece bu belirli uygulamayı çalıştıran kullanıcılar olduğu sürece var olabilir.

Tüm renkli-Twitter kullanıcıları çevrimdışıysa v /veya renkli2-Twitter’a yükselirse, artık erişilebilir olmayacaktır.
renkli2-Twitter’ı kullanmayı seçen kullanıcıların artık katılmadan önce yaşlarını kaydetmeleri gerekiyor…

Bir kez Ceptr- birlikte çalışabilirliği daha da kolaylaştıracak Holochains ve ilgili teknolojiyi kapsayan bir ebeveyn projesi entegre edildiğinde, başka bir uygulama bu uygulamanın gerektirdiği bilgileri zaten elinde tutuyorsa, renkli-Twitter otomatik olarak buna erişim talebinde bulunabilirdi. Bu, otomatik parametre doldurma özelliği gibi görülebilir. Başka bir deyişle, bir kez yaşınızı doldurarak, bir daha asla tekrar doldurmak zorunda kalmayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken indirdiğiniz belirli bir uygulama ile bu bilgilere erişimi onaylamak olacaktır.

Dağıtılmış olan, merkezileştirilmiş değil

Renkli-Twitter’da postlar yayınlamak ister misiniz? Umarım ağ yükünü paylaşmaya hazırsınızdır. Holochain uygulamaları cep telefonunuzda çalışacak kadar hafif olacak ve sadece istediğiniz herhangi bir zamanda talep ettiğiniz bilgileri alabilecek kadar verimli olacak.
Sistem dağıtılmışsa, renkli2-Twitter’ın çalışabilmesi için yükseltilmiş nodelar gerekir. Dağıtılmış bir sistem, tamamen bireyselleştirilmiş ve gönüllü takip edilebilirli bir kullanıcı tabanı sunar.

Ancak, dApp’iniz mali açıdan sürdürülebilir ise ve kullanıcılarınıza sistemden bir kesinti yapmalarını istemeksizin erişim sağlamak istiyorsanız, dApp sürdürücülerinin düğümleri / sunucuları çalıştırması için bir fırsat olacaktır.
* Her uygulama, torrent işlevine benzeyen, sunucu yükünü paylaşan kullanıcı tabanı üzerinden dağıtılan bir dizi parçadan oluşur.

Dağıtılmış uygulamalar için Holochain sisteminde, zincirin her bir üyesinin ya da aracısının bir bütün olarak kamu blockchaininin bir kaydını tutmasına gerek yoktur. Bunun yerine, her bir aracı, o aracın benzersiz şifreleme anahtarıyla etkileşime giren tekil bir blockchainini korur.

HOT TOKEN

Holochain geçtiğimiz günlerde 30.220 ETH ve 133,214,575,156 puan yükselttiği ICO’yu tamamladı.

“Her gün, hosting  ve geliştirici etkinliklerin satışları, sabit bir formüle göre tokenlarının tedariğini genişletiyor. Bu, toplam token tedarikinin önceden belirlenmediği anlamına gelir.

Holochain HOT Token nasıl alınır

“Fiat” para birimi ile HOT satın alamayacaksınız, bu yüzden başka bir para birimi satın almanız gerekecek .Bir havalesi veya banka kartı / kredi kartı satın alma işlemi ile Coinbase’de yapabileceğinizin en kolayı  Bitcoin veya Ethereum’dur.

 

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin