EOS İncelemesi

Eos

EOS, işlev bakımından Ethereum’a benzer, merkezi olmayan uygulamaların (dapps) geliştirilmesi için bir blockchaindir. İşletim sistemi benzeri bir hizmet seti ve uygulamaların kullanabileceği işlevler sağlayarak geliştirmeyi kolaylaştırır.

EOSun ardındaki fikir, çeşitli teknolojilerinin en iyi özelliklerini ve vaatlerini bir araya getirmektir. (örneğin; Bitcoin‘in güvenliği, Ethereum‘un desteği gibi).

Peki Nasıl Çalışır?

EOSun vizyonu, uygulama geliştiricilerine, girişimcilerine ve kullanıcılarına erişilebilir bir deneyim sunmaktır. Ayrıca saniyede binlerce işleme güvenli ve sorunsuz bir şekilde ölçeklenebilen bir blockchain dapp platformu oluşturmaktadır. Sistem kullanıcı kimlik doğrulaması, cloud storage ve sunucu barındırma gibi hizmetler sağlayarak, web üzerinde odaklanan merkezi olmayan uygulamalar için işletim sistemi sağlamayı ve tamamlamayı amaçlıyorlar.

Takım ve Yol Haritaları

EOS projesi, Dan Larimer (hem Bitshares ve Steemit’in kurucu ortağı) ve Brendan Bloomer tarafından yönetilen Block One adlı bir şirket tarafından geliştiriliyor. Her ikisi de kripto dünyasında ciddi bir deneyime sahip. Üstelik kendi projelerine ek olarak teknolojinin bir bütün olarak tanıtılmasında aktif olarak faaliyet göstermektedirler.

Ekip bu yılın başlarında önerilen yol haritasına uygun şekilde gelişimeye büyük bir hızla devam ediyor. Dawn 1.0 sürümü 14 Eylül 2017’de piyasaya çıktı, Dawn 2.0 sürümü 4 Aralık 2017’de kaynak takibi ve bloklar arası iletişim sağladı. Dawn 3.0 yani ilk resmi sürüm ilkbahar 2018’de piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

EOScoin’in ardındaki ekip, hem yatırımcılardan hem de katkıda bulunanlardan çok fazla destek görmekte. Toplantılar yaygın şekilde ilgi görüyor, Telegram grubu aktif ve toplulukları Facebook, Twitter ve Steemit’te oldukça aktif. Genel olarak, topluluklarda bu konuyla ilgili oldukça çok fazla heyecan var.

Token Satışı

Eos

Bu süre zarfında, EOSun tokenları büyük borsaların çoğunda listelendi ve bu nedenle fiyat piyasa tarafından belirlendi. İlgilenen herkes satıştan faydalandı ve  EOS ekibinin gelişimi ve ilerlemeyi izlemek için bolca zamanı oldu. Sonuç, bugüne kadarki en yüksek finanse edilen token satışlarından biri elde edildi ve bu arada tokenlar olağanüstü bir büyüme gösterdi.

EOS tokenın kendisi bir işlev gerçekleştirmez ve yalnızca geliştiriciler EOS platformunda uygulamalar geliştirmeye başladığında, EOS tokenların kendi uygulama tokenlarını üretmesini gerektirecek ve her uygulamanın EOSun platformunda oylamaya bağlı olarak kabulünü şart koşacaktır.

Özetle;EOS, kanıtlanmış bir ekip, yol haritası üzerinde yüce bir vizyon ve oyun değiştiren özellikler ile dapp arenada heyecan verici bir projedir.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin