Qlink (QLC) Analizi

qlink

Qlink ICO, son günlerde karşılaştığımız sektörün en ilginç projelerden biridir. Küresel telekom endüstrisi, yılda 1 trilyon ABD dolarından fazla gelir elde ediyor. Yine de, özellikle mobil servisler söz konusu olduğunda, dünyada çok az sanayi kesintiye daha yatkındır.

Telekom endüstrisini tüketici perspektifinden uzaklaştıran başlıca sorunlar, yüksek ücretler ve veri aktarımında güvenlik eksikliğidir.

Qlink, dünyanın ilk merkezi olmayan mobil ağını oluşturmayı ve ağ kapsamını genişletmeyi, maliyetleri azaltmayı ve kullanıcıları kullanılmayan ağ varlıklarını paylaşma konusunda ödüllendirmeyi vaat ediyor.

Bu görevi başarmak için ekibinin çok miktarda sermayeye ve tükenmez bir umut miktarına ihtiyacı olacaktır. Doğal olarak, Qlink ICO, para toplamaya ve çabalarına katılmaya istekli bir destekçi ekosistemi inşa etmeye çalışıyor.

QLC aşağıdaki dört nokta ile özetlenebilir:

  1. Bir blockchain tabanlı eşler arası wifi paylaşım hizmeti. Bu, wifi paylaşanların ihtiyaç duyanlar için güvenli bir şekilde mini hotspot’lar oluşturmasına olanak tanır.
  2. Telekom operatörleri için bir fatura ve içerik dağıtım sistemi. İki bileşen var:
    Qlink, telekom operatörlerine, kullanıcıların sadece kullandıkları mobil veri için yapmalarını sağlayan tabanlı faturalandırma sistemi ile sağlar. Bu sadece kullanıcıyı paradan tasarruf ettirmekle kalmayacak, aynı zamanda BOSS (Faturalama ve Operasyon Destekleme Sistemi) olarak bilinen eski bir faturalandırma sisteminin telekom operatörlerinin yılda 10 ila 15 milyar ABD dolarına mal olmasına yardımcı olacaktır.
    Bu yeni faturalandırma sistemi, kullanıcılar, içerik oluşturucuları ve telekom ağları arasındaki içerik ve veriye de aracılık edebilir. Örneğin, bir film prodüksiyon stüdyosu, film treylerlerinin, mobil veri ücretlerini ödemeden hedef kullanıcıları tarafından görülmesine izin vermek için doğrudan telekom operatörüne ödeme yapmak isteyebilir. Bu, muhtemelen ortadaki elementleri (yayıncılar, reklam ağları, vb.) ortadan kaldıracaktır
  3. Çeşitli kurumsal düzeyde hizmetler. Teknik rapor, Nasdaq’ta listelenen bir SMS servis sağlayıcısı olan Twilio örneğini kullanır. Şirket, kullanıcılarına SMS onay mesajlarını gönderdiklerinde çevrimiçi işletmeleri şarj ederek para kazanıyor. Twilio sırayla maliyetleri arttırır ve telekom operatörlerini öder. Qlink ICO, SMS endüstrisi için bir AirBNB gibi seslerin nasıl çıkacağını belirliyor.
  4. Qlink BaseStation, kitle kaynaklı baz istasyonlar ağıdır. Bu son bileşen tartışmasız Qlink ICO’nun en ilginç parçası. QLink BaseStation, mobil ölü bölgeleri ortadan kaldırmaya yardımcı olan entegre bir donanım cihazıdır. Bireyler ya da kuruluşlar, ister sabit ister mobil olsun, bir baz istasyonu kurabilir ve daha sonra kullanıcıların ağlarına bağlanmak için ne istediklerini belirleyebilirler.Şimdi siyah bir yerde ve bir bağlantıya ihtiyaç duyan kullanıcılar bir miktar ücret ödeyebilirler (Qlink tokenları dahil ) baz istasyonu cihaz sahibine  hemen bağlantı kazandırır.

Artılar

  • Derin endüstri anlayışı ile bilgili ve deneyimli ekip
  • Büyük bir pazarda benzersiz iş modeli
  • Güçlü bir ilk hareket avantajına sahip olacaklar.

Eksiler

  • Telekom endüstrisi yerleşik devler tarafından hakimiyet altında
  • Telekomünikasyon ile entegrasyon ve satış acı verici uzun bir süreç olabilir
  • Henüz bir ürünü veya MVP’si yok

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin