BAYER İlaçlarını Artık VeChain ile Takip Edecek

vechain

Dünyanın en büyük ilaç firmalarından BAYER, ilaçlarının takibini sağlamak için ile birlikte çalışıyor. 

Bayer’in Çin ayağı, geçtiğimiz perşembe günü yaptığı bir açıklamada BAYER’in bir kolu için VeChain ile birlikte tabanlı bir tedarik zinciri üzerine çalışma başlattığını belirtti.

CSecure ismi verilen sistem belirli bir ilacın parti numarasını blockchain sistemine tanıtarak farklı zamanlarda hangi süreçlerden geçtiğinin takibini sağlayacak. Blockchain’in değiştirlemeyen yapısı, güvenliği ve herkes tarafından görülebilir yapısı sebebi ile BAYER’in bu seçimi yapmasında önemli rol oynadı. 

CSecure ile Blockchain Servisi

2019 yılında BAYER’in verdiği bu karar sonucu bir yarışma başlatıldı ve yarışmanın kazananı VeChain, Çin ile birlikte bu alanda çalışma yapacak olan proje olarak seçildi. VeChain basitçe BAYER’in gereksinimlerini bir araya toplayarak onlar için Blockhain as a Service (BaaS), bir başka deyişle bir blok zinciri servisi tasarlayacak. 

Geçtiğimiz Haziran ayında, süpermarket zinciri Walmart’ın Çin kolu ve dört büyük muhasebe şirketinden biri olan PwC, Çin için yeni bir gıda izleme çözümü üzerinde çalışmak için VeChain ile bir araya geldi. Ancak VeChain tarafından CEO dışından anlaşmanın detaylarına dair herhangi bir açıklama yapılmadı. 

CEO ve kurucu ortak Sunny Lu:

BAYER’e VeChain’i seçtiği ve CSecure’ün ürün tasarımı ve test aşamalarını tamamladığından ötürü minnetarım.

Medikal endüstrinin titizlikle yürütülmesi gerektiğini biliyorduk, ancak bu anlaşma ile birlikte bu alanda ayrıca bir deneyim de elde etmiş olduk.

Geçtiğimiz yıl Uganda’nın başkanı, sahte ilaçlar konusunda mücadele etmek için blockchain teknolojisini kullanacak MediConnect‘ten benzer bir izleme projesine destek verdi.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin