Blockchain Daha İyi Bir Gelecek Sağlamazsa Anlamsız!

alibaba

Çin kaynaklı dev e.ticaret sitesi Alibaba’nın kurucusu , yaptığı açıklamada; “blockchain ve benzer diğer teknolojiler dünyayı daha iyi ve yeşil bir hale getirebileceğini kanıtlamalı” dedi.

Ma’nın bu sözleri 17. World Artificial Intelligence Konferansının açılış konuşmasının bir parçası oldu.

Ma’nın açılış konuşması, özlelikle yapay zekanın (AI) gelişimini çevreleyen zorluklar ve (yanlış) algılara odaklandı. Ayrıca Ma konuşmasında, ve IoT teknolojilerine “yeni veri çağının teknolojik havzaları” olarak yer verdi.

“Veri çağı; üreticilerin, sektörde reform yapmaları için büyük bir fırsat. Ancak, blockchain ve IoT, imalat sanayisinin dönüşümü ve toplumun daha yeşil ve kapsayıcı bir yöne doğru evrimini teşvik etmedikçe anlamsız olacaktır.”

Forbes’a göre bugünlerde emekli olmayı planlayan Ma’nın net değeri 36,9 milyar dolar. üyesi Ant Financial tarafından yönetilen popüler mobil ödeme uygulaması Alipay‘in 450 milyon kullanıcıya sahip olduğu söyleniyor.

Ant Financial, Çin yardım endüstrisi ile olan çalışmalarında hesap şeffaflığını arttırmak için blockchain kullanmaya ve bu konunun uzmanlarını işe almaya devam ediyor, tıpkı 2016’da olduğu gibi.

Ağustos ayının sonlarında yayınlanan taze verilere göre; Alibaba’nın küresel olarak 90 kadar blockchainle ilgi patente sahip olduğu listelendi. Ki bu IBM’i bile geride bırakıyor!

Ant Financial’ın ayrıca; kullanıcıları sahte kripto ile ilgili “propoganda“nın tehlikeleri hakkında eğitmek için bir “risk önleme” programı yürütmeyi planladığını bildirdi.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin