Güney Kore Borsası Bithumb Kriz ile Karşı Karşıya

Coindesk Kore merkezi tarafından 18 Mart’ta yapılan bir açıklamaya göre Kripto Para borsası personelinin %50’sine yakınını işten çıkardı.

İsmi açıklanmayan bir üst düzey yönetici tarafından onaylanan dedikodu 310 kişilik personel sayısının Mart başından itibaren düşürülmeye başlayarak 150 civarında sabit tutulmasını işaret ediyor.

Gönüllü emeklilik, eski çalışanlar için destek programımızın bir parçasıdır ve işe yerleştirme için yardım ve eğitim sağlamayı amaçlamaktadır. Bunun dışında Bithumb’ın işlem hacmi bir önceki yıla göre oldukça azaldı, bu yüzden bir takım tedbirler almaya çalışıyoruz. Ancak bu durum kurulması muhtemel yeni alanlar için alınması planlanan çalışanların sayısını etkilemeyecek.

Ancak Bithumb henüz başka bir haber kuruluşunun isteğine cevap vererek durumu doğrulamadı.

Tam anlamıyla kış aylarını yaşayan piyasasında Bithumb’ın çalışan sayısını azaltma kararının son olmayacağı da dolaşan dedikodular arasında. Maden devi Bitmain, blockchain yazılım firması Consensys, merkezsiz sosyal blog ağı Steemit, kripto borsaları Coinsquare ve Huobi‘nin de bazı çalışanalrı ile yollarını ayıracağı haberleri duyulmaya başladı.

Coinmarketcap verilerine göre Bithumb üzerinde son 24 saatte ortalama $1.3b değerinde al-sat işlemi gerçekleştirildi. Borsa, CMC’nin platformdaki ve diğer borsalarındaki “dünyanın geri kalanındaki borsalar ile arasındaki fiyatlarda aşırı uçurum” olduğu gerekçesiyle Ocak 2018’de küresel borsa sıralamalarından kaldırıldı.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin