HTC Blockchain Telefonu: Exodus

htc

Tayvanlı elektronik şirketi olan HTC, ” Exodus 1″ adını verdiği, blockchain tabanlı akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Ayrıca, “Zion” adında kendi birimini geliştirdiğini ve telefonunun bir olarak kullanılabileceğini belirtti.

Telefon, müşterilerilen kriptolarını güvenli tutmak için Arm Holdings tarafından yapılan, Android ile paralel çalışan bir mikro işletim sistemi içeriyor.

HTC’den CNBC’ye konuşan Phil Chen, engellemenin telefona entegre edilmesinin, kullanıcının varlıklarının güvenliğini ve gizliliğini desteklemesine ve gelecekte müşterinin verilerini ve kimliğini korumaya yardımcı olduğuna dikkat çekti.

“blockchain TAbanlı bir telefon yapmaMIZın sebebi, herkesin kendi ÖZEL anahtarlarına sahip olması. Bu durum bir çok şeyin başlangıcı sayılır. Kendi özel anahtarlarınıza sahip olmaya başladığınızda, kendi dijital kimliğinize sahip olmaya başlayabilirsiniz.”

Telefonun kendisinin depps (decentralized applications) çalıştıracağı ve bir kullanıcının kendi özel anahtarını kaybetmesi durumundai fonlarını geri alabilmesi için belirli sayıda güvenilir kişilerle bir “Sosyal Anahtar Kurtarma” fonksiyonu sunacak.

Telefonun diğer bazı özellikleri:

16 megapiksel çift ana kamera ve 4K video ile 8MP çift ön kamera.
Six inch-HD + çözünürlüğe sahip altı inç ekran.
Qualcomm Snapdragon 845 işlemci.
6GB RAM ve 128 GB depolama alanı.

Exodus 1 ön satışta, ancak Aralık ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. BTC 0.15 veya ETH 4,78, yani fiyatı 960 dolar. Telefon sadece olarak satılıyor.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin