PoC Platform ile Kripto Para Al-Sat işlemleri Artık Piece of Cake

Kripto paraların büyüme potansiyeli ve blockchain teknolojisinin henüz yolun çok başında olması ve marketlerinin dünya genelinde 7/24 açık bir şekilde işleme açık olması bir çok yatırımcıyı zorlanmadan bu pazara çekmektedir. Özellikle boğa sezonu olarak adlandırılan dönemlerde gün içinde yüzlerce hatta binlerce yeni yatırımcı markete giriş yaparak çeşitli kripto paralara yatırım yapıyor.

Büyük yatırımcılar yüksek miktarlarda anapara ile küçük yüzdeleri yeterli görürken daha küçük yatırımcılar çok daha fazla yüzde kazanımlarına ihtiyaç duyuyor. Büyük yatırımcıların daha az risk içeren küçük yüzde kazanımlarında çıkış yapması sonucu coinlerin rallisi kırılarak belirli miktar geri çekilme yaşanıyor. Bu durumun yakalanabilmesi halinde ise küçük yatırımcılar ellerindeki coin miktarını artırarak daha fazla kazanma şansını elde edebiliyorlar.

Ancak günlük hayattaki işlerin yoğunluğu ya da aniden çıkan işler sonucu marketin 7/24 izlenmesi söz konusu olmuyor. Bu yüzden de bir çok fırsat istenmeden de olsa tepiliyor.

Bu yazımızda tüm bu ani iniş/çıkış hareketlerinin yakalanabileceği, hem çok daha fazla kazanmanızı hem de TA – Teknik Analiz konusunda daha fazla yetkinlik kazanacağınız bir olan PoC – Piece of Cake platformunu inceleyeceğiz.

Nedir bu Piece of Cake

Piece of Cake iki Türk girişimci tarafından geliştirilmiş, oldukça yüksek kazanma yüzdesine sahip bir kripto para al-sat platformu. Borsalarda verilebilen emirlerin oldukça genişletilmiş bir şekilde girilebilmesini, öncelikli gerçekleşen emir sonucunda diğer emirlerin yok sayılmasını sağlayabiliyor. Binance borsasına bağlı olarak çalışan PoC platformu, bir masaüstü uygulaması olarak çalışıyor. Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde de kullanılabiliyor.

PoC Kurulumu

PoC’u bilgisayarınıza .zip uzantılı bir dosya olarak indirebiliyorsunuz. .zip uzantılı dosyayı açtığınız zaman açılan dosya içerisindeki nw.exe dosyasını çalıştırarak uygulamayı açabilirsiniz.

PoC Kullanıcı Girişi

nw.exe dosyasının çalıştırılmasının ardından açılan pencere içerisinde General, Trading ve API tabları bulunmakta ve API tabı altında da Client ID, Public Key ve Private Key alanları yer alıyor. Başlangıçta sadece API tabı aktif olarak gelmekte, diğer tablar çalışmamaktadır.

Client ID alanı ürünü satın aldığınızda size verilecek olan ID bilgisi oluyor. Yani bir nevi kullanıcı kimliğiniz.

Public Key ve Private Key alanları Binance hesabınız aracılığı ile Binance üzerinden alabileceğiniz API key’lerinizin bilgisidir.

Giriş yapabilmek için bu 3 alanı da doldurmanız gerekiyor.

Gerekli alanları doldurduktan sonra Connect butonuna tıklayarak ilerleyebilirsiniz.

Bu işlemin ardından General tabına ilerleyerek Telegram Username: alanına kendi Telegram Kullanıcı Adınızı yazabilirsiniz.

Tüm işlemleri tamamladığınızda artık Piece of Cake’i kullanmaya hazırsınız!

PoC Kullanımı

Uygulamaya giriş işlemlerini tamamladıktan sonra karşınıza boş bir sayfa çıkıyor. Üst menüde yer alan Main, H12, Top7D, Top3H, Bottom1H ve L5M  uygulamadaki ana tabloları oluşturuyor. Zamanı tanımlayan bu sekmeler Binance borsasındaki zamanlama dilimlerine benzer bir sistem olarak çalışıyor.

Main – Günde 12 adet kontrol noktası oluşturuyor. Yani yaklaşık 2 saatte bir kontrol noktası oluşturarak bu noktaları baz alıyor.
H12 – 00:00 ve 12:00 olmak üzere günde iki adet kontrol noktası oluşturarak bu noktaları baz alıyor.
Top7D – Diffmin, max ve now değerlemeleri için son 7 gün içerisindeki en yüksek fiyatı baz alıyor.
Top3H – Son 3 saat içerisindeki en yüksek fiyat
Bottom1H – Son 1 saat içerisindeki en düşük fiyat
Last5M – En yüksek ya da en düşük fiyat ayrımı yapmadan 5 dakika önceki fiyatı baz alıyor.

Tablonun üst tarafında yer alan kesim tabloya direkt etki ederek çalışıyor.

L – Limit Order Ayarları (Borsalardaki Limit Order sistemi)
M – Market Order Ayarları (Borsalardaki Market Order sistemi)
Active CP – Refresh görevi görüyor (Bir sonraki güncellemeden itibaren kaldırılması planlanıyor)
Create CP – Checkpoint yani kontrol noktası oluşturulması fonksiyonu olarak görev yapıyor.
Oluşturulan checkpoint aşağıdaki gibi ekranın sağ üst köşesinde beliriyor.

Not: L, order/pre-order, M alanları farenin scroll-kaydırma mekanizması ile otomatik olarak değiştirilebilmektedir.

PoC Order Mekanizmaları

Tüm kripto para borsaları hesabınızdaki bakiyeniz kadar emir girmenize izin verir. Bu yüzden aynı anda birden fazla coini takip etmek, ya da bu coinler için emir vermeniz mümkün değildir.

PoC geliştiricileri bu sorunun önüne geçebilmek için platforma oldukça güzel bir özellik geliştirmişler.

Piece of Cake kullanıcıları order / pre-order olmak üzere iki farklı emir çeşidini kullanabiliyor.

Order tipinde verdiğiniz emirler otomatikman Binance borsasına aktarılıyor. Emrinizi girdiğinzi andan itibaren Binance Order Book yani Alım Listesinde vermiş olduğunuz emri görebilirsiniz.

Order tipi emirler Binance borsasına giriş yapmadan anlık emir girebilmenizi sağlar.

Pre-Order PoC platformunda kalan emirleri simgeliyor. Takip ettiğiniz coin beklediğiniz fiyata gelmeden PoC emirinizi borsaya işlemiyor. Yani emiriniz görünmez oluyor. Bu sayede botlar ya da diğer kişiler tarafından takip edilemez bir şekilde gerçekleşmeyi bekliyor.

Order

Örnek vermek gerekirse WAN coini takip ettiğinizi ve şu anda 16000 satoshi seviyelerinde olduğunu düşünelim. Siz de WAN‘ı 15750 satoshi seviyelerinden almayı planlıyorsunuz. Pre-order emir tipini kullanarak emrinizi girdiğinizde PoC platformu emrinizi henüz Binance‘e işlemiyor. Yani Binance borsasında yer alan Order Book yani Alım Listesinde sizin emriniz görünmüyor. Fiyat ne zaman ki 15750 satoshi seviyesine geldi, PoC otomatik olarak emrinizi Binance borsasına yolluyor, ve emrinizin gerçekleşmesini sağlıyor.

Pre-Order

Pre-order tipi emirler Binance bakiyenizden yemeden, istediğiniz sayıda emir girebilmenizi sağlar. Bir başka deyişle, bakiyenizin durumu önemli olmadan 100 BTC’lik işlem emri dahi verebilirsiniz. Vermiş olduğunuz emirler bakiyeniz bitene kadar birer birer gerçekleşiyor.

Örnek vermek gerekirse, diyelim ki Ethereum’un 200$’a düşeceğini düşünüyorsunuz. Ardından NEO’nun da 10$’a değip yukarıya fırlayacağına dair duyumlar aldınız. Ethereum’un düşmesini beklerken NEO’nun dip noktasını kaçırmak istemiyorsanız iki coin için de ayrı ayrı pre-order tipinde emir girebiliyorsunuz. Sonuç olarak hangi coin önce düşerse emrinizi gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Böylelikle Ethereum’un düşüşünü beklerken anlık dump yaşayan NEO’yu kaçırmamış oluyorsunuz. Binance Order Book’ta görünmeyen emirleriniz sayesinde de diğer yatırımcılara ya da botlara görünmeden işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Coin istediğiniz fiyata geldiği anda otomatik alışınız gerçekleşmiş oluyor.

Art arda eklenen pre-order’lar hesabınızdaki bakiyeniz bitene kadar gerçekleşiyor.

Alım için geçerli olan bu sistem satış için aynı şekilde çalışmıyor. Order ya da Pre-Order farketmeksizin satış için vermiş olduğunuz emirler otomatikman Binance Order Book’a işleniyor.

PoC Platformunda Alım-Satım Emirleri

Platformda coinlerin miktarından ziyade mBTC karşılığı ile işlem yapılıyor. Bu durum ilk başta biraz akıl karıştırsa da sistemi kullandıkça oldukça kullanışlı bir çevrim olduğu anlaşılıyor.

1 BTC 1000 mili BTC, yani 1 BTC – 1000 mBTC anlamına geliyor. Ancak size yardımcı olması için buradaki linkten kendi çevrimlerinizi yapıp 2 kere kontrol edebilirsiniz.

Üst menü’de yer alan Main, H12, HL7D, HL3H, LL1H ve L5M seçeneklerinden birisini seçtiğinizde açılan tablo üzerinden en sağda yer alan Current Rate yazısına tıklayarak seçilen coine dair grafiği açabilirsiniz.

PoC platformu kullanarak bir coine alım emri girebilmek için öncelikle sağ üst köşede duran Ayarlar iconuna tıklayarak Ayarlar penceresini açıyoruz.

Trading sekmesini açtıktan sonra yukarıda gösterildiği gibi Limit Order, Market Order ve Quick Trade alanlarını göreceksiniz. Bu örnekte Limit Order vereceğimizi varsayarak ilerleyeceğiz.

Amount, Take Profit, Auto Close ve Condition alanları vereceğimiz emirler için büyük önem taşıyor.

Amount – mBTC cinsinden bakiyede bulunan BTC miktarını simgeliyor
Take Profit – Yüzde cinsinden kazanılması hedeflenen oranı simgeliyor
Auto Close – Emirin gerçekleşmemesi halinde kapatılacağı zaman dilimini simgeliyor
Condition – emirin pre-order/order cinsine yönelik seçimi simgeliyor

Örnek olarak kullanılan hesapta 1.3 mBTC yani 0.0013 kadar BTC mevcut. Hedef kazanım yüzdesi %3 olarak seçilmiş durumda. Emir gerçekleşmezse 1 saat içinde otomatik olarak kapanacak ve pre-order tipinde emir girişi yapılacak.

Bu şartlar altında hesaptaki tüm BTC bakiyesi girilecek olan emirler için harcanacak anlamını taşıyor.

Alım Emirleri

Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra ana ekranda istenilen tablo açılır. Örnek olarak L5M tablosu seçilmiştir.

İleci alınmak istenen coinin currentRate alanının sağına yaklaştırınca hemen sağ tarafta kırmızıdan yeşile doğru renk değişimine sahip bir bar açılıyor. Bu bar alım satım için kullanılan, yüzde cinsinden yeşil renge doğru geldikçe daha düşük seviyelerdeki emir girişleri için kullanılıyor. Örnek olarak girilen emir seçilen coinin anlık değerinin %12.10 kadar aşağısı için girilmiştir.

Emir girildikten sonra tablonun hemen sağ tarafında oluşan alanda girilmiş olan emirler gösteriliyor. Böylelikle istenilen emirler girilmiş oluyor, ve aynı alandan gerçekleşme durumları takip edilebiliyor.

Gerçekleşen Emirler

Satış Emirleri

PoC platformunda emir girdikten sonra hedeflenen yüzde kazanımından önce kazancınızı almak için otomatik satış emrinden önce el ile kendiniz de kaldırabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse, daha önceden yüksek bir seviye olarak %20 oranında kazanç hedeflediğiniz varsayalım. Ancak coin hakkında çıkan haberler vs. gibi durumlardan dolayı emir %15 seviyelerinde iken kazancınızı çekmek istediniz. Bu durumda sağ Aktif emirlerinizi gösteren alandan istediğiniz kadarını seçip anlık olarak satışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Ücretlendirme

Platformu bir kere alıp hayatınız boyunca kullanabilirsiniz. Sizden herhangi bir aylık üyelik sonucu ödeme talep edilmiyor.

PoC Platform geliştirici ekibi tek seferde ödeme yapmakta zorlanabilecek kullanıcılar için taksitli seçenekler de sunuyor.

Ücretlendirme bilgileri aşağıdaki gibi:

  • 0.1 – Tek Çekim
  • 0.04 x 5 Taksit
  • 0.02 x 12 Taksit

Son Söz

Piece of Cake, yani kısaca PoC platformu kripto para alım-satım işlemleri için oldukça stabil çalışan bir platform olarak göze çarpıyor. Otomatik ayarlanabilir özellikleri ve Binance hesabınızdaki bakiyeyi kullanmadan öncelik sırasına göre düzenleyebileceğiniz emir tipleri ile kullanıcılarına önemli ayrıcalıklar sağlıyor.

%10 İndirimi Kaçırmayın

Coin Haberleri ekibi olarak ekibi ile iletişime geçerek siz değerli okurlarımız için %10 indirim aldık.

Platformun resmi Telegram grubunda istediğinizi sorabilir, daha fazla bilgi alabilir ve deneme sürümü talep edebilirsiniz.

Ayrıca platformu %10 indirimli olarak satın almak için Telegram üzerinden @TheNapster isimli kullanıcıya erişebilirsiniz.

%10 indirimden yararlanmak için COIN-HABERLERI.COM kodunu söylemeyi unutmayın!

%10 indirim ile birlikte fiyat listesi aşağıdaki gibi güncelleniyor:

  • 0.09 – Tek Çekim
  • 0.036 x 5 Taksit
  • 0.018 x 12 Taksit

PoC Platform Resmi Telegram Grubu

 @TheNapster

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin