Sophia SingularityNet ile Hayatımıza Giriyor

sophia-the-robot-ico
sophia-the-robot-ico

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Web Summit‘e katılan Yapay Zeka Sophia, ve İnsanlığın geleceği ile ilgili düşüncelerini muhtemel yatırımcılarına paylaşmıştı. Tam da bu sırada gelen bir haber üzerine Suudi Arabistan‘ın Sophia’ya vatandaşlık verdiği haberleri duyulmuş, ve Sophia binlerce gözün önünde Suudi Arabistan yönetimine bu ayrıcalığı kendisine tanıdıkları için teşekkürlerini iletmişti.

Hanson Robotics tarafından geliştirilen the Robot ve Professor Einstein sahnede karşılıklı sohbet ettiler. Oturumun moderatörü Hanson Robotics’in Chief Scientist’i Ben Goertzel de hem robotlarla etkileşimi sağladı hem de yeni projelerinden bahsetti.

Bu projelerden en can alıcı olan ise, isimli Blockchain projesiydi.

Sophia Her Yerde Olacak

SingularityNet adeta şimdiye kadar filmlerde izlediğimiz, belki de asla gerçek olamayacak diye düşündüğümüz bir hayal ürünü gibi. Telefondan otomobile, hoparlörden radyoya aklınıza gelebilecek her türlü teknolojik alet üzerinde yapay zekaların öğrendiği her şeyin bir bulut üzerinde saklanmasını hedefliyor. Böylece belli bir merkeze bağlı kalmadan robot bilinci yaşayabilecek. Yani SingularityNet‘i yapay zekanın ortak bilinci olarak özetlemek mümkün.

Bu düşünce her ne kadar insanlığı korkutmaya yetse de, Sophia bu durumu, “yeni bir dünya, daha iyi bir dünya” olarak özetliyor.

Ben Goertzel, yapay zeka’ların insanlığın daha ileriye gitmesinde önemli rol alacağını belirterek bu idealiniş gerçekleştirmek için çalışıyor. Her yeni güncelleme, Sophia’ya muazzam bir özellik katıyor.

Goertzel, SingularityNet ICO‘su için 29 Kasım tarihini işaret etmişti. Whitelist’ine buradan erişebilirsiniz.

Görsel Kaynak: Google

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin