Winklevoss’ların Gemini’sinden Büyük Hamle

Winklevoss kardeşlerin borsası girişimi LLC, 6 Temmuz’da yayınlanan bir basın açıklamasına göre, New York Borsası (NYSE) eski Genel Bilgi Yetkilisi Robert Cornish‘in şirkete katıldığını duyurdu. Robert Cornish’in üstleneceği görev Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) olarak açıklandı.

Cornish daha önce Uluslararası Menkul Kıymetler Borsası’nda çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuş ve Yatırım Teknolojisi Top 40 Finansal Hizmetler tarafından Kurumsal Yatırımcı olarak adlandırılmıştır. Cornish önde gelen teknoloji inisiyatiflerinden ve Nasdaq’ın SMARTS Market Surveillance teknolojisinin dağıtımını izlemekten sorumlu olacak ve Gemini’nin tüm sipariş kalemlerini ve Açık Artırmalarını kontrol etmesini sağlayacak.

İcra Kurulu Başkanı Tyler Winklevoss yaptığı açıklamada, Cornish’in “Gemini’nin müşterilerimize mümkün olan en iyi platform deneyimini sunmaya devam etmesini ve bir bütün olarak para birimi endüstrisi için mükemmellik standartlarını belirleyeceğini” söyledi.

Bu hamle ile Cornish, Blockchain ve kripto projelerine göç eden Wall Street yöneticilerinin dalgasına katılmış oldu. Bu yıl, eski Goldman Sachs İcra Direktörü Priyanka Lilaramani, yeni bir CEO olarak bir Malta Kripto girişimi olan HOLD‘a katıldı. Fujitsu’da Orta Avrupa Başkanı Dr. Rolf Werner, IOTA Vakfı‘na katıldı. Geçen yıl, Kripto para borsası Coinbase eski PayPal ve Facebook yöneticisi David Marcus‘u yönetim kuruluna atadı.

Gemini geçtiğimiz Nisan ayında normal sipariş kalemleri dışında kripto blok ticareti sunmaya başlayacağını duyurdu. Geçen yılın Aralık ayında Gemini, Bitcoin futures’larını piyasaya sürmek için Chicago Board Options Exchange (CBOE) ile ortaklık kurdu ve bu da geleneksel piyasa enstrümanlarını kripto alanına getirdi.

Görsel kaynak: google

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin