Wanchain’in 2021 Yılı Özeti

wanchain

Wanchain ekibi paylaştığı bir makale ile birlikte 2021 yılının ekip ve proje için nasıl geçtiğine dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ekibinin desteği ile siz değerli okuyucularımız için bu makaleyi Türkçe’leştirdik.

Keyifli okumalar.


Sevgili Wanchain Topluluğu,

Yıl sona ererken, yıl boyunca elde edilen tüm önemli gelişmeleri ve ilerlemeleri siz değerli yatırımcılarımıza anlatmak istiyoruz. Wanchain 2021 yılını müthiş geliştirmeler ile tamamladı.

Şubat

Shared Asset Stake özelliğine sahip yeni ve geliştirilmiş Çok Zincirli Köprüler ana ağda yayına giriyor. WanBridge‘lerin tüm hisse varlıkları artık aynı teminat havuzunda paylaşılıyor.

Mart

Dünyanın ilk Bitcoin’den Ethereum’a doğrudan köprüsü, Wanchain tarafından destekleniyor! Bu gelişme, BTC’nin yönlendirici olarak hizmet etmek için herhangi bir aracı blok zinciri gerektirmeden doğrudan ağına aktarılabileceği anlamını da taşıyor. Binance Smart Chain’in Ethereum’a merkezi olmayan köprüsü entegre edilmiştir ve tokenların gerçekten merkezsiz bir şekilde BSC/Ethereum‘a ve Ethereum’dan taşınmasına olanak tanır.

Nisan

XRP Ledger Entegrasyonu, XRP’yi engin DeFi dünyasına getirerek yayına aldık. XRP’den Ethereum’a ve XRP’den Wanchain’e köprüler, XRP’nizi birden fazla DeFi Dapps‘te çalışmaya koymanın gerçekten merkezi olmayan bir yolunu sağlar. Jüpiter forku ile birlikte, Wanchain’i Ethereum ile tamamen uyumlu hale getirir. Tam EVM uyumluluğu, MetaMask, Remix ve Truffle dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere Ethereum DApp’lerinin Wanchain’e sorunsuz geçişini sağlar.

Mayıs

Wanchain, ilk kez çapraz zincir kullanıcılarına Wanchain ekosistemini kullanmaya başlamak için gaz ücretleri için biraz WAN veren Evrensel Çapraz Zincir Musluğu’nu (Faucet) tanıtarak çapraz zinciri yeni başlayanlar için daha erişilebilir hale getiriyor.

Haziran

Litecoin Entegrasyonu, LTC’nin DeFi dünyasından yararlanmasına ve Wanchain’in çapraz zincir altyapısına bağlı çeşitli stake etme ve çiftçilik uygulamalarından yüksek getiriler elde etmeye başlamasına izin vererek yayına giriyor.

Temmuz

Yeni bir Wanscan güncellemesi, basılan toplam çapraz zincir değerini ve diğer şeylerin yanı sıra toplam birikmiş çapraz zincir hacmini gösteren yeni istatistikleri beraberinde getiriyor. Tüm işlem verileri artık Wanscan‘dan dışa aktarılabilir.

Ağustos

Wanchain, Moonriver aracılığıyla Kusama‘daki DeFi Ekosistemini güçlendirmek için Moonbeam ile anlaştı, böylece Wanchain ekosistemi Kusama‘daki geliştiricilerin çapraz zincir uygulamaları oluşturmak için Wanchain‘in merkezi olmayan köprülerine erişmesine olanak tanıdı.

Eylül

Yeni WanBridge Web, basit ama sezgisel bir kullanıcı arayüzü tasarımı ve modernize edilmiş tarayıcı tabanlı çapraz zincir arayüzü tanıttı. Bu, kullanıcıların çapraz zincir işlemlerini doğrudan web tarayıcılarından tamamlamasını kolaylaştırır. WanBridge Web Mobile, giderek daha fazla insan tamamen mobil bağımlı hale geldikçe çapraz zincir işlemlerini mobil cihazlara getiriyor. Avalanche C-chain, Wanchainin çapraz zincir mimarisine entegre edildi ve Wanchain ve Avalanche, DeFi‘nin geleceğini güçlendirmek için gerçekten merkezi olmayan çapraz zincir uygulamalarının geliştirilmesini ilerletmek için bir araya gelmiş oldu.

Ekim

Wanchain, EVM akıllı sözleşmelerini Polkadot‘a getirerek, Ethereum, Wanchain, Avalanche, Moonriver ve daha fazlasındaki geliştiricilerin Wanchain‘in merkezi olmayan blok zinciri birlikte çalışabilirlik çözümünü kullanarak DOT‘u uygulamalarına entegre etmelerini sağlayan ilk çapraz zincir Polkadot köprüsünü piyasaya sürdü.

Kasım

Dogechain, Wanchain’in merkezi olmayan çapraz zincir mimarisine katılıyor ve kullanıcıların Doge’u Wanchain, ve Moonriver arasında transfer etmesine olanak tanıyor. Fantom için WanBridge yayına girdi ve Fantom, Wanchain ve Moonriver arasında FTM transferlerine izin verdi. FTM ayrıca Wanchain‘i röle olarak kullanmadan doğrudan Moonriver‘a köprülenebilir hale de gelmiş oldu. Doğrudan köprülerin gücü!

ARALIK

Wanchain, yeni bir blockchain birlikte çalışabilirliği çağını başlatmak için Polygon ile güçlerini birleştirdi,

Polygon <-> Arbitrum Layer 2 to Layer 2 çapraz zincir köprüsü.

Polygon ve Wanchain, birden fazla Katman-2 çözümünün bir arada var olacağı ve varlıkların, verilerin ve komutların bir Katman 2 blok zincirinden diğerine doğrudan aktarılmasına izin vermesinin gerekeceği bir geleceği öngörüyor. Bu, Wanchain‘in dünyanın en gelişmiş çapraz zincir çözümü olarak konumunu güçlendiriyor.

Wanchain Ekibinden bir kaç cümle

Yılı toplam çapraz zincir hacminde yaklaşık 400 milyon dolar ile kapatırken, kripto alanını daha da bozacak birçok çığır açan güncellemeyle heyecan verici bir yeni yılı dört gözle bekliyoruz. Wanchain topluluğuna, yıllar boyunca devam eden tüm destek için çok teşekkür ederiz, desteğiniz olmasaydı, bugün olduğumuz yerde olamazdık!

Bir sonraki güncellemede görüşmek üzere, iyi tatiller!

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin