Güney Kore Blokchain Endüstrisini Meşrulaştırıyor

güney kore

Güney Kore merkezli haber bülteni BChain‘in 5 Temmuz tarihli haberine göre hğkğmeti, blokchain teknolojisi için yeni standartlar getirerek endüstrisinde yer vermeyi amaçlıyor.

Kore Ulusal İstatistik Bürosu, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ve Bilgi ve İletişim Bakanlığı Haziran ayının sonundan beri yeni bir endüstrisi tasarısı üzerinde çalışıyorlar.

Planın, özellikle blockchain promosyon ve düzenleyici çerçeveleri hedefleyen politika oluşturma için bir temel olarak hizmet vereceği ve blockchain sistemleri geliştirmeleri, merkezi olmayan uygulamalarrın (DApps) geliştirmeleri, kripto-para borsaları gibi alanları kapsayacağı söyleniyor.

Taslakta kripto para alış-verişlerinin düzenlenmiş finansal kurumlar olarak kripto para alım-satım işlemlerini kabul eden yeni düzenlemelere yer veriliyor. Bu durum da Güney Kore hükümetinin kripto para birimlerini artık kolaylıkla kabul edebileceği anlamını taşıyor.

BChain’in haberine göre Güney Kore bu alanda bir ilki gerçekleştiriyor. Daha önce herhangi bir hükümetin bakanlık düzeyinde bir çalışma yaparak kripto para birimlerinin bir değer olarak görülmesi yönünde herhangi bir girişimi olmadığını belirtiyor.

Bakanlıklar ve Belediyelerden Destek

43 bakanlık ve 17 bölgesel belediyenin yanı sıra işletmeler ve finansal kurumların daha fazla katkısı ile ülkenin bu alandaki anket durumunun ne olacağını görmek için toplamda 160’dan fazla kurum ile istişarelerde bulunulduğu söyleniyor.

Kore hükümeti, endüstri standardizasyon şemasını, Kore Standart Endüstriyel Sınıflandırma (KSIC) kılavuzunda 10 alt bölümle birlikte üç sektöre ayırdı. Alt bölümler, EOS, Ethereum ve NEO, blockchain tabanlı bulut bilişim hizmetleri ve kripto para birimi madenciliği gibi merkezsiz uygulamalar için blockchain destekli altyapının ayrıntılı değerlendirmelerini içermektedir.

Anket ayrıca finans sektörü, güvenlik, sigorta, telif hakkı yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, tıbbi hizmetler ve yazılım geliştirme dahil olmak üzere mevcut sektörlere blok zincir sistemlerinin entegrasyonunu da kapsamaktadır.

Haziran ayı sonunda, Bilim Bakanlığı ve ICT 2022 yılına kadar yaklaşık 207 milyon dolarlık bir artış hedefleyen önemli bir Blockchain Teknoloji Geliştirme Stratejisi açıkladı ve Mayıs ayından bu yana, ülkenin merkez bankasının araştırmalarını sürdürdüğü 2020 yılına kadar nakitsiz bir toplum projesini gerçekleştirmek için blockchain kullanma fikrini araştırdıklarını belirtti.

Güney Kore’nin attığı bu adımdan sonra diğer hükümetlerin bu alandaki görüşleri merakla bekleniyor.

Daha önceden Venezuela ve Rusya tarafından atılan bazı adımlar olsa da hiç birisi Güney Kore’nin yaptığı çalışma kadar somut olmamış idi.

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin