Phoenix’in Stratejik Teknoloji Ortakları Kimler?

PHB

Phoenix bilindiği üzere yapay zeka tabanlı bir blok zinciri platformu.

Blok zinciri ekosistemi içerisinde Phoenix’in ile getirdiği yenilikler düşünüldüğünde, insan bu projenin arkasında kimlerin olduğunu düşünmeden edemiyor.

Bu yazımızda, Phoenix Global türkiye ekibinin desteği ile, ekibinin bu konu hakkında tüm detaylarına değindiği medium makalesini Türkçe’leştirdik.

Keyifli okumalar.

Phoenix Core Geliştirici ekibi olarak, Phoenix’in Katman 1‘den başlayıp Hesaplama Katmanı olarak da adlandırılan Katman 2‘ye ve AlphaNet‘e kadar uzanan teknoloji modüllerinin geliştirilmesinin arkasında kimlerin yer aldığına değinmek istiyoruz.

Phoenix, verilerde ve yapay zeka güdümlü Web3‘te bir paradigma değişikliği yaratmaya çalışan iddialı bir proje ve bunu geliştirme planlarımızda ve teknoloji sürümlerimizde açıkça ortaya koyduk. Bu süreçlerin tamamında yer alan ve Phoenix’in bugün sapasağlam ayakta durmasını sağlayan 3 ayrı kuruluşun, sahip oldukları kaynakları ile ileriki dönemde Phoenix’in büyümesini büyük oranda hızlandıracağını düşünüyoruz.

Yazımızın devamında bu kuruluşları, Phoenix ekosistemine nasıl dahil olduklarını ve ileride masaya ne gibi katkılar sağlayacaklarını sizlere anlatmak istiyoruz.

APEX TECHNOLOGIES

APEX Technologies, veri altyapısı çözümlerine, tahmine dayalı yapay zeka teknolojisine, yapay zeka güdümlü CRM teknolojilerine ve kurumsal birleşik öğrenme çözümlerine odaklanan, Çin merkezli lider bir kurumsal veri ve yapay zeka şirketidir. APEX Technologies’in genel merkezi Şangay‘da olup Pekin, Shenzhen, Chongqing, Hong Kong ve Kuzey Amerika’da ofisleri bulunmaktadır ve NewMargin Ventures, Tencent, Anker Innovations ve çeşitli yerel geliştirme fonları tarafından desteklenmektedir.

APEX Technologies, tahmine dayalı yapay zeka, NLP, birleştirilmiş öğrenme, CRM ve tescilli yazılım alanlarında 60’ın üzerinde patente ve fikri mülkiyet lisansına sahiptir. Şirket, Starbucks, Didi, Bank of China, Standard Chartered, Maserati, Michael Kors, Smart Automotive, PingAn Group, DBS Bank ve BMW dahil olmak üzere 350’den fazla orta ve büyük küresel ve Çin kuruluşuna hizmet vermiştir. ayrıca 2018 Red Herring İlk 100 Kazananı, Forbes China En Umut Vaat Eden 50 Özel Şirket ve China Internet Weekly’nin En İyi 50 Yapay Zeka Şirketi arasındadır.

APEX TECHNOLOGIES ve çözümleri, Phoenix için oldukça önemli yatırımlarda bulunuyor.

Website (EN): https://www.apextechnologies.com/

Website (CN): https://www.chinapex.com.cn/

Social: https://www.linkedin.com/company/chinapex/

Federated Learning Consortium (FLC)

Federe Öğrenme Konsorsiyumu (FLC), 2021’de Hong Kong’da kurulmuş, Hong Kong ve Şanghay’da ofisleri bulunan, kâr amacı gütmeyen bir yapay zeka araştırma kuruluşudur. FLC, merkezi olmayan ve gizliliği koruyan yapay zeka ve bilgi işlem teknolojilerine odaklanır – bunlarla sınırlı olmamak üzere birleşik öğrenme, TEE, uç bilişim ve çok taraflı hesaplama (MPC) alanları da FLC’nin odak noktaları arasında yer alıyor. FLC’nin araştırmalarından yola çıkılarak Phoenix ekibinin de yapay zeka bazlı senaryoları destekleniyor.

FLC’nin ekibi, çeşitli kurumsal AI şirketlerinden, akademiden ve blockchain teknolojisi firmalarından araştırmacılar, bilim adamları ve mühendislerden oluşur. FLC, önce teknoloji, sonra para kazanma, ikinci uzun vadeli bir gelişimsel yaklaşıma sahiptir ve büyük ölçüde kurumsal bir şirket kullanıcı tabanı için ortaya çıkan teknolojilerin yeni kullanım senaryolarını denemeye odaklanır.

Website (EN): https://flc.ai/

Tensor Investment Corporation

Tensor Investment Corporation, merkezi Şangay’da bulunan ve Pekin ve Hong Kong’daki ekipleriyle gelişmekte olan varlıklara odaklanan yapay zeka ve teknoloji odaklı bir ticaret firmasıdır. Tensor, derin nöral ağlara ve derin pekiştirmeli öğrenmeye büyük önem vererek, algoritmik ve makine öğrenimi tabanlı ticaret sistemlerine yardımcı olmak için şirket içi teknolojiler geliştirir. Phoenix ekibinin ekosistemi güçlendirirken kurum içi uygulamaları için Tencent’in de ürünleri kullanılmaktadır.

Tensor, ticaret ve veri analitiği için büyük ölçekli GPU bilgi işlem yapay zeka modellerini dağıtmak üzere Amazon AWS China ve Tencent Cloud ile yakın işbirliği içinde çalışır.

Website (EN): https://tensorcorp.com/

BİR CEVAP YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen Adınızı Girin